Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFørste kig på Firefox OS i Panasonic's tv - FlatpanelsDK

Første kig på Firefox OS i Panasonic's tv

08 Jan 2015 | Rasmus Larsen |

Panasonic har en ny Smart TV platform baseret på Firefox OS. Vi havde mulighed for at undersøge det nye system nærmere på CES. Her er vores oplevelser med platformen, som hæver brugeroplevelsen betydeligt i forhold til den gamle platform.

Firefox OS i en tv-skærm

Ikke alle funktioner i Firefox OS var klar til at blive vist frem på CES - herunder den Chromecast-agtige funktionalitet - men vi så det mest basale. Firefox OS er en spændende retning for Panasonic, der endelig har erkendt, at de ikke kan løfte software-opgaven alene. Men vejen frem er fyldt med bump.

Firefox OS er baseret på åbne web-standarder og er bygget op omkring en meget simpel brugerflade med store, visuelle og farverige “bobler”, som kan fastgøres - eller “pinnes” - til hovedskærmen. Der diskrimineres ikke imellem apps, tv-kanaler eller input, så hvis du vil have Netflix, DR3 og HDMI2 vist som bobler, så er det muligt. Valget er dit.

Panasonic Firefox OS


Systemet opleves som hurtigt og flydende. Brugerfladen er simpel og fri for forstyrrende gimmicks. Baseret på hvad vi nåede at se, så er det præcis hvad Panasonic manglede på den gamle platform, hvor man havde taget en japansk-inspireret tilgang til software med besværlig styring og generelt en ret frustrerende brugeroplevelse.

Hvis man går et skridt dybere, så finder man app-menuen og “App Market”. Her finder man forud-installerede apps såsom Media Player, Miracast Player, DLNA Player og de sædvanlige tjenester såsom Netflix og YouTube. Der er også en søgefunktion, der søger på tværs af tjenester, USB-enheder og endda tv-kanaler. Apps får også lov til at vise små notifikationer nede i højre hjørne af skærmen. Endelig er der en Firefox-internetbrowser indbygget, på trods af at internetbrowsere direkte på tv-skærmen aldrig rigtig har fungeret.

Kun på nye modeller

Det er uklart hvordan Panasonic vil klare overgangen fra den gamle platform og om de gamle apps vil virke fra start. Firefox OS opdateres dog ikke på de ældre Smart TV-modeller fra Panasonic, ifølge oplysningerne på CES. I stedet introduceres den på de nye CX600, CX650, CX800 og CX850 Ultra HD-tv.

Panasonic Firefox OS


Xumo-guiden anbefaler indholder baseret på hvad du har set hidtil - ikke kun baseret på tv-kanaler, men også streamingtjenester. Det er i hvert fald intentionen.

Firefox OS er på mange måder præcis hvad Panasonic’s tv-skærme havde brug for. Det er dog stadig svært at forestille sig, at Firefox OS får vind under vingerne, når kun én tv-producent er med om bord. Panasonic var tidligere i top-5 på verdensplan, men det er ikke længere tilfældet, og vi kan ikke lade vær med at tænke på, hvorfor Panasonic ikke sprang på Android TV i stedet.Flere nyheder

Danske priser på Sony 2021 OLED og LCD TV

05 Mar 2021 |

Disney-topchef: Nok ingen vej tilbage fra streaming-premierer

05 Mar 2021 |

Ny energimærkning på TV-skærme: Før og efter

05 Mar 2021 |

Rapport: Xbox Series X/S 'tænd straks' kan koste brugerne milliarder

04 Mar 2021 |

Philips 2021 TV kan matche lyden til din personlige høreprofil

04 Mar 2021 |

To UHD Blu-ray-afspillere fra opstartsfirmaet Reavon

03 Mar 2021 |