Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPanasonic skifter til Firefox OS i nye Smart TV - FlatpanelsDK

Panasonic skifter til Firefox OS i nye Smart TV

07 Jan 2015 | Rasmus Larsen |

Panasonic opgiver sin egen Smart Viera-platform til fordel for Firefox OS, som også kører på et par smartphones. Panasonic er pt. den eneste tv-producent, som satser på Firefox OS.

Firefox OS i Panasonic TV

Panasonic’s tv-forretning har ændret sig dramatisk over de seneste par år. Panasonic har droppet plasma-tv, nedskaleret tv-satsningen og nu opgiver producenten også deres egen Smart TV-platform. I stedet kommer de nye 2015-modeller med Firefox OS.

Da vi endelig fandt Panasonics rimelig diskrete Firefox OS demonstration på CES, oplevede vi en brugerflade baseret på enkelthed. Brugerfladen er ganske intuitiv og flydende, men vi fik dog ikke lov til selv at tage kontrollen. Tv’et kørte en programmet demo i loop, hvor de viste hvordan f.eks. Netflix eller tv-kanaler kan “pinnes” som små bobler til et slags menu, der er gennemsigtig så man kan se tv-programmet i baggrunden.

Panasonic Firefox OS


Firefox OS har også en såkaldt Xumo guide, der foreslår nyt indhold baseret på hvad du har set tidligere, samt en stemmeassistent, der bruges ved at tale ind i fjernbetjeningen. Det er også muligt at sende indhold fra en telefon over på tv’et vha. et Chromecast-agtigt system.

FireFox OS er baseret på åbne webstandarder, hvilket skulle give udviklerne en vis fleksibilitet, når de vil skabe apps og tjenester til tv-skærmene. Det er dog stadig svært at se, hvordan platformen for alvor skal få vind i sejlene, når kun Panasonic er med på vognen.

Firefox OS vil være integreret i alle Panasonic’s 2015 Ultra HD-tv, herunder CX600, CX650, CX800 og CX850.

Flere nyheder

HBO Max erkender udfordringer og lover bedre brugeroplevelse, streamingkvalitet

22 Oct 2021 |

Panasonic rykker al TV-produktion fra egen fabrik til partner

22 Oct 2021 |

Ny 'Paranormal Activity' skipper biografen og kommer på Paramount+

22 Oct 2021 |

Dolby Vision 120Hz firmware klar til 2020 LG OLED TV (CX, GX)

21 Oct 2021 |

B&O's Beosound Stage soundbar findes nu også i lysegrå

21 Oct 2021 |

F1 TV app er landet på Apple TV

20 Oct 2021 |