Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung i 2015: Flere buer, mere Ultra HD & Tizen - FlatpanelsDK

Samsung i 2015: Flere buer, mere Ultra HD & Tizen

07 Jan 2015 | Rasmus Larsen |

Vi ved allerede, at Samsung vil lancere såkaldte S'UHD TV i 2015, men hvad er der ellers på programmet? Samsung vil ikke fortælle så meget endnu, men følgende står klart: flere buer, mere UHD og masser af Tizen.

Buede Ultra HD-tv med Tizen

Samsung øger fokus på buede tv i 2015 i forhold til sidste år. Samsung fortæller os, at omkring 70 procent af porteføljen nu udgøres af buede modeller, som kommer i alt fra 32 til 88 tommer i en række forskellige prisklasser

Samsung CES 2015


Samsung satser samtidig helhjertet på Ultra HD-opløsning, der nu tager skridtet ned i mellemprissegmentet. Alle skærme fra 6-serien og op vil have Ultra HD og de dyreste modeller kombinerer så quantum dot med Ultra HD. Samsung vil også frigive visse modeller i 6-serien med Full HD, men ingen i 7 eller 8 serien, ligesom det var tilfældet sidste år.

Vi har endnu ikke fået konkrete oplysning om Samsungs andre tv-modeller, men det står klart, at Ultra HD er ved at blive den nye standard efter at Full HD har været på programmet i en årrække. Og Samsung tager da også skridt for at få gang i 4K-indholdet. Med den nye Tizen-platform vil Samsung understøtte 4K fra blandt andre Netflix og Amazon, samtidig med, at de åbner for YouTube i 4K. Det sker fordi Samsungs nye Tizen-platform også understøtter VP9, der er Google’s alternativ til HEVC.

Samsung Tizen Smar TV


Tizen er Samsungs nye Smart TV-platform, som vi vil kommentere lidt på senere, men lige nu og her kan vi blot sige, at den på mange måder ligner LGs webOS. Den er bygget op omkring små ikoner, som kommer op fra bunden af skærmen. Det er også muligt at gå til et fuldt app-overblik og installere nye app fra en app-butik.

Hvad der derimod er uklart på nuværende tidspunkt er, hvordan Samsung præcis vil håndtere overgangen fra den gamle platform til den nye Tizen, men vi får at vide, at mange apps skal opdateres for at fungere, hvilket kan betyde, at ikke alle danske apps er klar fra start. De store navne såsom Netflix og YouTube er dog allerede på tavlen og Sony vil også bringe PlayStation Now til Samsungs Tizen-platform.

Vi ved således nu i overordnede træk, hvad vi skal forvente fra Samsung i 2015; flere buer, mere UHD og en ny Tizen-platform.Flere nyheder

YouTube streamer nu i HDR på Xbox

22 Jan 2021 |

Nordisk Film: Biograf-eksklusivitet står ikke til diskussion

22 Jan 2021 |

'No Time to Die' og andre storfilm udsat på ny

22 Jan 2021 |

DR-rapport: Meget tyder på nye fald i flow-tv de næste år

21 Jan 2021 |

Usmart TV: Forsvindende apps og flygtige platforme – opdateret

21 Jan 2021 |

HBO Nordic udfases på mange Samsung Smart TV og PS3

21 Jan 2021 |