Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFilmbranchen kan lære af Disney's seneste tiltag - FlatpanelsDK

Filmbranchen kan lære af Disney's seneste tiltag

04 Nov 2014 | Rasmus Larsen |

Det digitale landskab kan være rodet, selvom man har adgang til det hele lige foran fingertippen. Disney er dog ved at udrulle en interessant løsning i USA, hvor du får adgang til Disney, Pixar og Marvel-film på tværs af platforme og tjenester, uanset hvor du har købt filmen.

Andre kan lære af Disney

Disney’s løsning er simpel og kan potentielt vise vejen for andre. Når du køber en film af Disney, Pixar eller Marvel på f.eks. DVD-skive, så har du også adgang til den på iTunes og nu også Google Play. Ligeledes kan alle dine tidligere Disney-køb fra iTunes nu ses i Google Play – og vice versa.

Modellen med at købe én gang og have adgang overalt er interessant set med forbrugerøjne. Det giver en form for digitalt ejerskab af en film, uden alle begrænsningerne. Således kan man også selv vælge hvilken filmtjeneste man vil bruge; f.eks. vælge den med bedst billed- og lydkvalitet.

Guardians of the Galaxy


Windows Phone brugere kan ikke være med lige nu, men Disney siger, at de har til hensigt at udvide muligheden til flere filmbutikker og platforme. Fra Windows-enheder kan man dog se med via sin internetbrowser.

Lige virker løsningen kun i USA. Rettighedsmarkedet på tværs af landegrænser er stadig et stort rod, men på sigt kan man håbe på, at de kunstige barrierer nedbrydes. Rent praktisk skal man lave en såkaldt Disney Anywhere-konto, som skal tilknyttes iTunes og Google Play konti ved oprettelse.

Samme model kunne man ønske sig i det danske landskab, ikke mindst en mulighed for digital adgang til alle de utallige DVD og Blu-ray-skiver, som danskerne har købt gennem tiden. Resten af filmbranchen kan lære af Disney.Flere nyheder

Test: LG C1 OLED

10 May 2021 |

Home entertainment-marked næsten fordoblet siden 2015

10 May 2021 |

Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

07 May 2021 |

Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

07 May 2021 |

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |