Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonUSB 3.1: Et kabel til det hele, også skærmsignaler - FlatpanelsDK

USB 3.1: Et kabel til det hele, også skærmsignaler

25 Sep 2014 | Rasmus Larsen |

Den næste generation af USB-kablet kan ikke blot vendes begge veje, det vil også kunne sende skærmsignaler til PC og tv-skærme i helt op til 4K og 5K-opløsning.

USB bliver også et skærmkabel

Hvad hvis du kunne nøjes med blot ét kabel til alt? Det er den vision, som VESA har bygget den nye USB-standard på. USB vil nemlig fremover indeholde DisplayPort-standarden, så man kan bruge det som skærmkabel såvel som datakabel.

Den nye USB-standard heder USB 3.1 (Type-C er det nye stik som kan vendes begge veje) og ud af de fire dataveje indeni, kan DisplayPort bruge enten en, to eller alle fire baner til at overføre videosignalet, afhængigt af opløsningen. Samtidig kan USB-kablet bruges til at overføre data såvel som strøm (op til 100W). Det er nok til at drive mange PC-skærme, så de ikke behøver strømkabel ved siden af.

USB 3.1


USB 3.1 vil være i stand til at sende 4K-opløsning til tv-skærme og flere rapporter peger på, at standarden også vil understøtte 5K-skærme, såsom den kommende fra Dell og den som rygtes på vej fra Apple.

Alt dette lyder nærmest som visionen bag Thunderbolt-standarden, men det lader til at VESA har endnu større planer for USB, som allerede har stor udbredelse indenfor forbrugerelektronik. En anden stor nyhed i USB 3.1 er den nye Type-C stik, som er mindre og som kan vendes begge veje - ikke mere kabel-fumleri.

Folkene bag håber på, at USB 3.1 bliver det første kabel, som samler det hele i ét. Mens vi venter på USB 3.1, arbejder Intel dog sideløbende på Thunderbolt 3.

- Kilde: VESA

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |

'Dune 2' kan nu købes og lejes i 4K Dolby Vision & Atmos – se priser

16 Apr 2024 |

Bekræftet: Disney+ får Europa League & Conference League i Danmark

16 Apr 2024 |