Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHvad vi håber at se i ny Apple TV boks - FlatpanelsDK

Hvad vi håber at se i ny Apple TV boks

14 Aug 2014 | Rasmus Larsen |

Hvornår en ny Apple TV kommer, må guderne vide, men når den kommer, vil tv-landskabet utvivlsomt se noget anderledes ud. Android TV er lige om hjørnet og Smart TV er blevet bedre. Her er hvad vi mener Apple TV skal have for at sejre. Hvad håber du på?

Must have

Ingen Smart TV har knækket nøden til at kombinere internettet og tv-skærmen, så det går op i en højere enhed. Det er der mange årsager til og allerede i dag byder Apple TV på en bedre oplevelse end nærmest samtlige Smart TV.

Hvis Apple skal tage det skridtet videre, så mener vi, at de skal have følgende med i den nye Apple TV boks:

App Store
Apple TV boksen skal have en App Store, ligesom det kendes fra iPhone/iPad. I dag kan tv-udbyderne ikke bare lave en app og udgive den på Apple TV, hvorfor Viaplay, TV2 Play og HBO Nordic ikke findes. Det vil en App Store ændre på, ligesom den vil åbne for en verden af muligheder, som vi slet ikke kan forestille os lige nu.

Spilkonsol
Apple TV kan allerede afvikle spil i dag fra en iPhone eller iPad vha. Airplay, men det er ikke optimalt. Gennem en App Store skal udviklere kunne udgive spil. Spillene skal ikke være endnu et Angry Birds, men dybere, større og længere; á la spilkonsoller. Det kræver power, men Apple arbejder allerede hen imod dette med Metal, der overtager OpenGL’s rolle samt spilcontrollere, som man åbnede for i iOS 7.
iPad Air nærmer sig samme power som sidste generation af spilkonsoller, og de kommende iOS-enheder, der kommer til efteråret, vil formentlig definitivt overgå dem. En boks der altid er sat til stikkontakten kan præstere endnu mere med hardwaren til iOS (som Apple TV i dag bruger).

Smart Home
Apple frigiver HomeKit til efteråret, som er en platform til at forbinde alle dine enheder i hjemmet. F.eks. automatisk styring af lys, opvarmning, og måske endda en platform til at styre alt dit HiFi-udstyr med én fjernbetjening. Men hvilken enhed er altid til stede i hjemmet, selv når du er ude? Apple TV. Løsningen skal naturligvis også integrere med iPhone, men Apple TV bør kunne være husets hub, der kan styre enhederne omkring sig trådløst via bluetooth og WiFi.

iTunes Extras


Ingen tuner, tak
For at skabe fremtiden, bliver man ofte nødt til at glemme fortiden. Der er absolut ingen grund til at Apple TV skal have noget med tv-tunere at gøre. Der skal satses på tv-tjenester, som leveres over internettet, såsom Netflix, Viaplay, DR TV, Viaplay og fremtidens tjenester. Det betyder ikke, at der ikke må sendes live-tv og sport til boksen, men det skal ske over internettet.

HEVC og 4K
Apple kan ikke lancere en ny Apple TV uden at indbygge HEVC, som er efterfølgeren til mpeg4 (h.264). HEVC gør det muligt at levere samme billedkvalitet med ned til halvdelen af bitraten - eller bedre billedkvalitet ved samme bitrate. Det er standarden, som fremtidens streaming vil bygge på. HEVC kræves også til 4K-streaming. Herudover skal boksen have HDMI 2.0 til 4K-signaler og så kan filmene i iTunes passende opgraderes til 4K-opløsning.

Alle disse ting kræver muskler. Den nuværende Apple TV kan ikke trække særlig meget, og har slet ikke harddiskplads til at have apps installeret. Den er heller ikke kraftig nok til spil og det er tvivlsomt om selv A8-processoren i de kommende iPad og iPhones vil være nok til at muliggøre spil-aspektet.

Rygtet går, at en ny Apple TV kommer i 2015, så der er tid til at indbygge kraftigere hardware til den tid. En boks der er sat i stikkontakten i væggen er heller ikke underlagt samme strømspare-krav som en mobil enhed på batteri.

Apple TV har i dag apps, men ingen app store” title=


Nice to have

En Apple TV skal ikke kunne alt. Apple fokuserer som regel på nogle få ting og sørger for at de virker, og det samme skal være tilfældet med Apple TV. Men hvis de nu får lidt tid til overs, så klager vi da ikke hvis de giver os noget af følgende.

Trådløs lyd
Apple TV kan allerede afspille lyden fra Netflix, iTunes og alle de andre tjenester på boksen trådløst via Airplay-højttalere. Det fungerer - men har begrænsinger. I dag kan man kun tilslutte en enhed. Vi skal op på minimum stereo og meget gerne 5.1 surround.

Ny brugerflade
Den nuværende brugerflade føles lidt begrænset. Sammen med en App Store, bør udviklerne få muligheden for at tilpasse deres apps mere frit, i stedet for alt føles lidt skabelonsagtigt. En ny brugerflade kunne f.eks. gøre det muligt at søge på tværs af sine videotjenester.

Mere Airplay
Airplay fungerer allerede fremragende. Med Airplay kan alt video, musik og billeder fra en iPhone eller iPad sendes over på tv-skærmen. Men Airplay bør blive endnu lettere og udvides, så man f.eks. kan sætte YouTube-videoer i kø som med Chromecast.

Andet teknik
HDMI CEC kunne være rart, så Apple TV automatisk kan tænde tv’et. Det har Chromecast allerede. Fjernbetjeningen fungerer fint i dag, men lad den nu kommunikere med bluetooth, så man ikke skal pege. Remote app’en til iPhone er direkte dårlig. Lad os nu styre Apple TV direkte fra lås-skærmen af iPhone i stedet for inde i en app.


Flere af tingene på listen er allerede rygtet på vej i en ny Apple TV boks, mens andre er blot vores fedtede, nørdede drømme. Hvad skal en ny Apple TV have for at få plads under tv’et i stuen? Giv lyd.Flere nyheder

Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

07 May 2021 |

Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

07 May 2021 |

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |

Loewe gør comeback i Norden

06 May 2021 |

Netflix's første danske film, 'Kærlighed for voksne', kommer også på TV 2

06 May 2021 |