Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBlockbuster-butikker er væk - Her kan du fremover leje film - FlatpanelsDK

Blockbuster-butikker er væk - Her kan du fremover leje film

23 Jul 2014 | Rasmus Larsen |

Blockbuster-butikkerne lukkede i hobetal i de danske byer, da kalenderen skiftede til 1. juli. Dermed ser markedet for filmleje noget anderledes ud. Vi har lavet et lille overblik over hvor du kan leje film fremover.

Bemærk: Denne guide opdateres ikke længere. Se i stedet vores store guide til bedste streamingtjenester.

Her kan du stadig leje film

De fleste Blockbuster-butikker er lukket og lovefilm, der også udlejede film på skiver, er ligeledes væk. Film og musik på skiver er døende og det står efterhånden klart, at internettet bliver stedet, hvor vi fremover skal finde underholdningen.

Så hvad gør man nu, hvis man vil leje de seneste premierefilm lige efter biografen? Vi har samlet nogle af de muligheder som findes herunder. Vi kigger her undelukkede på filmlejebutikker, altså ikke abonnementstjenester (men det kommer senere).


RecycleIT
RecycleIT
Det forlyder, at den oprindelige plan var at omdanne 40 af de i alt 46 Blockbuster-butikker. Realiteten blev dog helt anderledes, da kun 12 lokaler et blevet omdannet til RecycleIT.

Din lokale biks kan meget vel være lukket, men hvis den ikke er, vil du dog fremover kunne gå ned i RecycleIT og leje film på DVD og Blu-ray-skiver. Det populære Unlimited-abonnement findes dog ikke længere.

Pris: 15-45 kr. pr. film
Hvor: Odense C, Fredericia, Horsens, Vejle, Århus N, Næstved, Roskilde, Slagelse, København S/V/Ø og Tåstrup.
Apple iTunes
iTunes
iTunes er i dag mere end en musikbutik, for man kan også leje og købe tusindvis af film, inklusiv danske. Familiefilm kan lejes med dansk tale og der er danske valgfri undertekster til alle film. Når man lejer en film, har man 30 dage til at starte den og 48 timer til at se den færdig, når man har trykket play.

Visse købefilm har ekstramateriale, som det kendes fra Blu-ray, og selvom billedkvaliteten stadig ikke er helt på niveau Blu-ray, er den efterhånden ret flot. iTunes er dog primært til Apple-brugerne.

Pris: 19-49 kr. pr. film
Se med på: Apple TV, Mac/PC (iTunes), iPhone og iPad
Hvor: itunes.apple.com
Google Play Film
Google Play Film
Google Play Film er Google’s pendant til iTunes. Udvalget er ikke helt så omfattende, men prisniveauet er nogenlunde det samme. Film kan ikke lejes med dansk tale, kun engelsk, men der er til gengæld danske undertekster på de fleste film. Der kan leveres HD-kvalitet på visse film, men det er langt fra Blu-ray-kvalitet.

Google Play Film kan fås op på tv-skærmen med Chromecast og mulighederne udvides med lanceringen af Android TV næste år. Det er også muligt at downloade film, så de kan ses uden internet (kun Android).

Pris: 17-49 kr. pr. film
Se med på: Android, iOS, PC/Mac og Chromecast
Hvor: play.google.comHos din tv-udbyder
YouBio
De fleste danske tv-udbydere har en filmbutik, som du kan få adgang til gennem tv-boksen. Til tider kan du tilmed se udvalgte film uden ekstraomkostninger. Der findes f.eks. YouSee Plus, TDC Play, Canal Digital Go, Boxer Bio og Waoo Bio.

Det er dog ikke altid, der leveres HD-kvalitet og du er bundet til tv-boksen. Du kan ikke fortsætte filmen i f.eks. soveværelset eller sommerhuset. Ofte er tjenesterne kun tilgængelige for kunder, så du kan ikke shoppe rundt og finde den bedste pris imellem dem.

Pris: 19-49 kr. pr. film
Se med på: Typisk kun på tv-boksen

Headweb
Headweb
Headweb er den tjeneste som er bredest ude og du kan se med fra en lang række enheder, inklusiv spilkonsoller. Der er et forholdsvis stort udvalg og mange nye titler er lidt billigere end hos konkurrenterne.

Der leveres HD på de fleste film, men kvaliteten er ikke på højde med Blu-ray. Der kan også vælges danske undertekster på film.

Pris: 29-39 kr. pr. film
Se med på: Smart TV (Samsung, LG, Philips), Chromecast, PS4, Xbox 360, iOS, Android og PC/Mac
Hvor: www.headweb.com
SF Anytime
SF Anytime
SF Anytime er en filmlejebutik på nettet, som også findes på visse Smart TV. Der er både danske og udenlandske film og priserne starter på 29 og går op til 49 kroner for premierefilm.

Det er også at se SF Anytime på Android, men der er ingen app til Apple iOS. Der leveres HD på mange film, men billedkvaliteten er ikke tæt på Blu-ray. Du kan heller ikke fortsætte filmen på en anden enhed end den er lejet på.

Pris: 29-49 kr. pr. film
Se med på: Smart TV (Samsung, LG, Sony, Philips og Panasonic), Android og PC/Mac
Hvor: www.sfanytime.dk
Blockbuster
Blockbuster
Selvom Blockbuster-butikkerne er døde, fortsætter navnet som online filmbutik - nu med TDC bag roret. Tjenesten åbner til efteråret og der vil kunne lejes film i HD-kvalitet, som kan ses på tværs af forskellige enheder.

Præcis hvilke film og hvilke enheder der vil blive understøttet, har TDC ikke afsløret endnu. Her er hvad vi ved om Blockbuster indtil videre.

Pris: Formentlig 49 kr. og ned
Se med på: iOS og Android bekræftet indtil videre
Hvor: www.blockbuster.dkHvad du ikke får med

Blockbuster udlejede både DVD og Blu-ray-film, og sidstnævnte står stadig som toppen indenfor både billedkvalitet og lydkvalitet. Selvom de bedste streamingtjenester har fået pæn HD-billedkvalitet, når de stadig ikke helt op på siden af Blu-ray - men de overgår DVD med længder. Blandt ovenstående tjenester har iTunes klart bedst billedkvalitet, ud fra vores erfaringer.

På lydsiden er historien den samme; i mange tilfælde må du nøjes med stereo-lyd. Der findes dog Dolby Digital 5.1 surround på visse tjenester. Du må også undvære det ekstramateriale, som ofte findes på Blu-ray-udgivelserne. Pt. er det kun muligt at få på iTunes, men kun ved køb af film; ikke ved leje.

Og så er det måske værd at nævne, at du ikke nødvendigvis har adgang til alle udlejningstjenesterne på stuens Smart TV eller den streamerboks, som står nedenunder. Dermed kan du endnu ikke frit vælge og vrage og kan være begrænset af det udstyr, som du ejer.

Men hey, til gengæld skal du ikke huske at aflevere filmene igen.

Hvad er dine erfaringer med overfornævnte filmlejetjenester? Bruger du andre?

Inden længe bringer vi et komplet overblik over både abonnements-streamingtjenester og filmlejebutikker på nettet. Få besked ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS.Flere nyheder

Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

07 May 2021 |

Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

07 May 2021 |

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |

Loewe gør comeback i Norden

06 May 2021 |

Netflix's første danske film, 'Kærlighed for voksne', kommer også på TV 2

06 May 2021 |