Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHer er Android TV - Sony, Philips & Sharp er klar - FlatpanelsDK

Her er Android TV - Sony, Philips & Sharp er klar

25 Jun 2014 | Rasmus Larsen |

På den årlige udviklerkonference løftede Google sløret for deres fremtidige tv-platform. Den hedder Android TV og Google vil trække vores gamle fladskærme ind i internettets alder. Android TV bliver også en spilkonsol. Sony, Sharp og Philips er med på vognen.

Android TV afsløret

Google opgiver Google TV projektet og vender i stedet blikket mod Android TV, som er fremtiden. Android TV er en platform, som bringer streamingtjenester, apps og spil til husets tv-skærme.

Android TV kan også køre på tv-bokse, som kan tilsluttes ældre tv. Du behøver derfor ikke investere i et nyt Smart TV. Film og tv-serier trækkes frem på forsiden, når du tænder tv'et og du kan søge efter filmtitler, skuespillere, "Oscar-nominerede film" og stille spørgsmål ved blot at tale til f.eks. din smartphone eller et smartwatch.

Når du bringer menuen frem, vises den overpå den tv-udsendelse, som du er igang med at se, så du ikke går glip af løjerne. Baseret på hvad du har set hidtil, anbefaler Google desuden nyt indhold.

Android TV


Android TV bygger på den seneste version af Android, der lige nu blot betegnes "L". Der er dermed også adgang til Google Play i en speciel tv-udgave, hvor man kan hente apps såsom Netflix, YouTube og meget andet. Idéen er naturligvis at alle udviklere kan skabe apps til tv-skærmen, ligesom vi kender det fra smartphones.

Chromecast er indbygget i Android TV
Android TV er også en spilkonsol og da den bygger på Android-systemet, findes der allerede masser af gode spil. De kan styres på forskellige måder, f.eks. med spilcontrollere, som andre producenter kan udvikle. Google demonstrerede hvordan et spil fra en tablet kunne sendes over på tv-skærmen trådløst.

Der blev nævnt spil såsom Leo's Fortune og EA’s NBA Jam.

Android TV understøtter også Chromecast-funktionalitet, så du søge i kataloget hos f.eks. Netflix eller Viaplay på din tablet eller smartphone (Android og iOS) og sende filmen hen på tv-skærmen, når du er klar.

Android TV


Sony, Philips & Sharp er med

Sony, Sharp og Philips er med på Android TV vognen fra start. Deres 2015 Smart TV og frem vil blive baseret på Android TV platformen, men der er også tv-bokse fra Razer, Asus og "andre" på vej samt spilkonsoller.

Samsung og LG er ikke med, selvom LG var partner på Google TV og Samsung gentagne gange sagde, at de ville lancere Google TV. Google TV er nu dødt og de to giganter lader nu til at have takket nej for i stedet at satse på hhv. Tizen og webOS platformene til deres Smart TV.

Forvent at se masser af konkrete Android TV produkter på CES 2015 til januar.Flere nyheder

Medie: LG Display øger produktionen af OLED TV-paneler

14 May 2021 |

LG 2021 OLED TV er landet i butikkerne

12 May 2021 |

Hollywood satte langt færre film i produktion sidste år

12 May 2021 |

Status på Ultra HD Blu-ray

11 May 2021 |

LG har skabt ultra-kompakt Eclair soundbar

11 May 2021 |

Test: LG C1 OLED

10 May 2021 |