Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPhilips 8000 Tv med Android, første kig - FlatpanelsDK

Philips 8000 Tv med Android, første kig

10 Jun 2014 | Tommy Lindegaard |

Philips har vist FlatpanelsDK deres nyeste TV i 8000 serien som byder på Android, twin-tuner og modeller på 48 og 55” i Full HD, og Ultra HD. De nye Android 8000 TV har selvfølgelig også Philips kendte Ambilight som er blevet forbedret yderligere.

Philips med Android spiller bare

Philips har netop fremvist deres Android smart TV til den danske presse og FlatpanelsDK var selvfølgelig til stede.

Hvis vi starter med opløsningen, så kommer Philips’ Android TV i både Fuld HD og UltraHD, til to forskellige priser selvfølgelig, men mange specifikationer er næsten de samme. Der hvor UHD udgaven skiller sig ud er selvfølgelig på skærmpanelet, men også processoren som styrer Android.

I almindelig HD må du ”nøjes” med en fire-kernet (quad) chip, mens UHD modellen får en seks-kernet (hex) chip for at sikre, at de flere pixels stadig kører flydende.

Philips Android Smart TV


Apps, apps og flere apps

Til demonstrationen blev Philips 8109 anvendt og det var tydeligt at kombinationen af en fire-kernet chip og Android giver en helt flydende oplevelse. Men der hvor Philips for alvor kan skille sig ud, er med alle de apps som Android tilbyder.

Der er dog en lille hage, for i skrivende stund er der ”kun” 300 apps, hvilket dog allerede nu er mere end hvad de fleste konkurrenter kan tilbyde. Philips forventer, at der i slutningen af 2014 vil være hele 10.000 apps tilgængelig.

TV’et tilbyder en 2,7GB harddisk til apps, med lækre spiltitler som Walking Dead, Hitman 2 og FIFA 14, så bliver harddisken hurtigt fyldt. Heldigvis er der USB 3.0, så du kan tilføje en harddisk eller USB-pen.

Er du gamer, så vil du formentlig kunne glæde dig over, at man også kan tilslutte sin konsol-controller til 8000-serien og en af de mange apps blev således kontrolleret med en Xbox 360 controller, så de ældre konsoller bør måske frygte for deres fremtid ved stuealteret.

Philips Android Smart TV


Ambilight-guf til fansene

En ting Philips er meget kendt for, er deres Ambilight som også har fået en opgradering. Ambilight er nu meget hurtigere, så det kan følge med i spil og det kan også slukke helt hvis du spiller et dystert spil.

Philips lavet en app hvor du kan styre Ambilight og med det forestående VM i fodbold kan du for eksempel programmere Ambilight til, at vise Brasiliens flag med Ambilight når du trykker på en knap. Dette kan selvfølgelig udvides til når Superligaen starter, eller overføres til en helt anden sportsgren eller noget helt tredje.

I Philips 8109 og 8209 er der en fire-sidet Ambilight, men i 8809, som er deres UHD version, er der kun tre sider og det skyldes ganske enkelt, at UHD giver et lidt tykkere fjernsyn og derfor har Philips valgt ikke at gøre storbroren unødigt tyk ved kun at tilbyde Ambilight i siderne og i topppen af TV’et.

Med 8000 serien kan man nu også styre Ambilight Hue - Philips lyssystem til hjemmet - fra selve TV’et, så du behøver ikke længere en app på din smartphone for at gøre dette.

Er du i nærheden af Københavns hovedbanegård fra i dag og til onsdag d. 18ende juni, så kan du selv komme forbi og afprøve Philips 8000 serie, som giver konkurrenterne kamp til stregen hvad angår Smart TV og andre funktioner. En senere test vil selvfølgelig vise hvor god selve skærmbilledet er.

Den vejledende pris er fra 19.999 kroner for Ultra HD 55”. I samme størrelse, men med Full HD koster det 16.999 kroner og Full HD i 48” koster 13.999 kroner – uanset design. Forskellen på 8109 og 8209 er skærmkantens farve som er henholdsvis metal og hvidlakeret metal.

Har I nogen spørgsmål, så skriv endelig.Flere nyheder

Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

07 May 2021 |

Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

07 May 2021 |

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |

Loewe gør comeback i Norden

06 May 2021 |

Netflix's første danske film, 'Kærlighed for voksne', kommer også på TV 2

06 May 2021 |