Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHer er DR TV - DR's nye streamingtjeneste - FlatpanelsDK

Her er DR TV - DR's nye streamingtjeneste

02 Jun 2014 | Rasmus Larsen |

DR lancerer i dag deres nye streamingtjeneste. Navnet skifter fra DR NU til DR TV og tjenesten tager første skridt ud på vores mange enheder i og udenfor hjemmet, inklusiv Smart TV. Der udvides med masser af nyt indhold. Vi har samlet alt hvad du skal vide om DR TV her.

DR NU skifter navn til DR TV

DR TV er fremtidens streamingtjeneste fra DR. Her får du adgang til DR’s tv-programmer når du vil og hvor du vil i et nyt frisk design. Du er ikke længere bundet af de skemalagte tider på tv-kanalerne.

DR’s programmer når du vil og hvor du vil
- ”Man har i flere år kunnet se en stor del af DRs indhold via DR NU. Udover navneskiftet gør vi det også nemmere at finde frem til indholdet med en app til mobiltelefon og tablet,” siger DRs mediedirektør Gitte Rabøl til DR.dk.

Det har aldrig været lettere at se DR-programmer på farten, i sommerhuset eller blot hjemme i stuen.

DR TV er helt uafhængig af abonnementer hos tv-udbyderne og du kan kigge med uden at sætte antenner og paraboler op. Det hele streames via internetforbindelsen.

Med DR TV introduceres nye sektioner. På forsiden præsenteres du for aktuelle tv-programmer, men du kan også dykke ned i arkivet med den nye forbedrede søgefunktion. Det er også muligt at se DR’s seks tv-kanaler via DR TV.

Der introduceres samtidig to børneuniverser: Ramasjang til de mindste og Ultra til de lidt ældre. Her kan den unge generation dykke ned i DR-universet uden at blive præsenteret for DR’s øvrige programmer.

DR TV HbbTV


Sådan ser du DR TV

Hidtil har du kunne se DR NU via en internetbrowser ved at gå direkte ind på hjemmesiden fra en PC eller Mac. Det ændrer sig ikke med DR TV. Du har stadig adgang til alt dette indhold direkte fra hjemmesiden, men DR TV tager nu også skridtet ud på andre enheder såsom Smart TV, tv-bokse og på smartphones/tablets via apps.

På PC/Mac

Gå ind på DR TV hjemmesiden og vælg et tv-program.

På tv-skærmen

For første gang kan du se med direkte på fladskærmen hjemme i stuen. Det sker vha. en teknologi kaldet HbbTV. Når du ser en af DR-kanalerne på hjemmets tv-skærm, kan du trykke på den røde knap, hvorefter du får adgang til DR TV og kan vælge blandt programmerne.

For at se DR TV på skal både din tv-skærm og tv-udbyder understøtte HbbTV. Se et overblik over Smart TV og tv-udbydere med HbbTV her.

HbbTV kræver i dag, at tv’et også har antennekabel tilsluttet, da man starter DR TV op på tv-skærmen via en af DR’s tv-kanaler. DR fortæller FlatpanelsDK, at de også arbejder på en løsning så de kan kommer ind på de forskellige Smart TV platforme, men der kan ikke gives en konkret dato endnu.

Smartphone og tablet

Det er naturligvis også muligt at se med fra en smartphone eller tablet. Også her udvides mulighederne markant. For første gang kommer der nu apps til iPhone/iPad (iOS), Android og Windows Phone, som du kan hente fra app-butikken på din enhed.

 • Hent iPhone/iPad app
 • Hent Android app
 • Hent Windows Phone app
 • Hent Windows 8 app

  DR TV streaming på iPad


  Tv-bokse og spilkonsoller

  På Apple TV via Airplay – Chromecast til efteråret
  Hvad med tv-bokse såsom Apple TV, Chromecast og spilkonsoller? Der er ikke apps til boksene klar fra start, men ejere af Apple TV kan dog se alt indholdet på det store stue-tv via Airplay. Det kræver både en Apple TV boks og iPhone/iPad/iPod. Ingen af disse løsninger kræver HbbTV og streames således uden krav om antennekabel.

  DR melder desuden Chromecast-understøttelse på vej til efteråret og det afsløres også overfor FlatpanelsDK, at der arbejdes på at komme ind på spilkonsollerne, men der er endnu ingen tidsplan.

  DR TV streamer i dag i SD-billedkvalitet med en bitrate på 1,1 Mb/s og adaptiv streaming, så du automatisk får den højeste billedkvalitet som din internetforbindelse kan trække. Der er pt. ingen tidsplan for, hvornår DR TV begynder at streame i HD-billedkvalitet.

  DR-programmer - men intet amerikansk

  Forud for lanceringen har der været heftig debat imellem de private aktører og DR omkring hvad DR må vise og ikke må vise. Det er blevet til, at DR ikke må vise amerikanske film på DR TV – så det må du undvære selvom det kører på DR’s tv-kanaler. Der vil dog være visse udenlandske fiktionsserier til rådighed.

  Herudover er der dog stort set frit valg og du kan naturligvis følge med i populære DR-produktioner såsom Gintberg på Kanten, Spise med Price, Kender du Typen og Dokumania. DR TV opfattes af DR som ”catch-up”; altså en tjeneste hvor du kan se det du ikke nåede på tv-kanalerne. Derfor er indholdet tilgængelig i 30 dage efter det er sendt på tv. Programmer som snart fjernes, angives med ”sidste chance”.

  Ud over DR’s egne produktioner og ”co-produktioner”, vil man også kunne kigge med på populære BBC-programmer fra England. BBC-indhold kan ses 8 dage efter det har været sendt. Børneprogrammer på Ramasjang og Ultra kan ses 3 måneder, ud over det indhold som DR har købt ude i byen; her kan de seneste 5 afsnit kan ses.

  I midten af juli kommer der tv-programmer fra DR-arkiverne med ”Gensyn med fjernsyn” samt en børnelås til Ramasjang og Ultra-sektionerne. Der vil også komme forpremierer på udvalgte programmer løbende.

  DR TV er lanceret officielt i dag d. 2. juni. Se med allerede nu på tv-skærmen, smartphone, tablet eller en PC/Mac. Dyk ned i DR TV universet her. • Flere nyheder

  TV 2 Play streamer nu i 4K-kvalitet

  27 Sep 2022 |

  DRTV klar med første serie i 4K-kvalitet i denne uge

  27 Sep 2022 |

  Netflix etablerer eget spilstudie

  27 Sep 2022 |

  Flere udenlandske film og serie-afsnit på DRTV

  26 Sep 2022 |

  Viaplay og SkyShowtime har fået integration med Apple TV appen

  26 Sep 2022 |

  Nordisk Film+ lanceres officielt i dag med flest danske film

  26 Sep 2022 |