Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFørste indtryk med BeoVision Avant - FlatpanelsDK

Første indtryk med BeoVision Avant

09 May 2014 | Tommy Lindegaard |

FlatpanelsDK var tilstede i går til lanceringen af Bang og Olufsens nyeste topmodel, BeoVision Avant. Her er et lille førstehåndsindtryk.

Lad det være sagt med det samme, er du B&O entusiast, så kan dette førstehåndsindtryk godt gå hen og blive dyrt. B&O har nemlig lavet et rigtigt interessant produkt, ovenikøbet til en opnåelig pris.

Når du først kigger på BeoVision Avant er det ved første øjekast stadig en sort firkantet boks, men når du ser på Avants gulv eller bordfod er det tydeligt at har været kælet for detaljerne. Det samme kan siges hvis man ser TV’et bagfra, hvor en metalplade skærmer for kabler, ubenyttede stik og ventilationshuller.

BeoVision Avant er som en Yogalærer

Nogle vil synes, at det er irriterende TV’et ikke bare tænder, når man trykker på tændknappen, men at man skal igennem en seance hvor skærmen langsom tænder og højttaler løbende dukker frem under skærmen. Men det er en af B&Os kendetegn. Sublim kontrol af billedet og bevægelige dele, som er det en rutineret Yoga instruktør, der laver en langsom og kontrolleret bevægelse, mens andre mister balancen og falder på halen.

Bevægelsen og opstartstiden er tilpas afstemt, samtidigt med at Avant langsomt danser ind i stuen og tiltrækker din opmærksomhed, som kun luksusvarer kan. Elegancen er uovertruffen og klassisk B&O.

Billedkvalitet og lyd som vi kender det

B&O har det med at levere lidt kolde farver, hvor den blå farve er lidt for fremtræden i forhold til rød og grøn. BeoVision Avant ser ud til at fortsætte dette mønster, men det er slevfølgelig noget vi vil gå meget mere i dybden med i vores anmeldelse.

En ting som B&O fjernsyn er kendt for, er deres gode lyd, og selvom der ved eventen var samlet en masse pressefolk der havde svært ved at holde mund, så var det tydeligt at B&O også har gjort meget ud af højtalerene. Stemmer stod klare og umiddelbart var det kun de dybe toner jeg kan frygte Avant ikke kan mestre.

BeoVision Avant har dog en intelligent styring af lyd som kalibreres med mikrofon, således at eventuelle eksterne højtalere og subwoofere tilpasser sig lyttepositionen i rummet. I alt kan BeoVision Avant tilslutte 18 ekstra højtalere, så der burde være muligheder nok til lydentusiaster.

Til præsentationen havde B&O medbragt blandt andet BeoLab 18 til to forskellige set-ups. BeoLab 18 er trådløse højttalere og sammen med BeoVision Avant virkede det som symbiose. Ved det ene set-up var der fire BeoLab 18, og når tv'et var vinklet 45 grader mod sofaen, var højtalerne konfigureret så det gav bedst mening. Når Avant drejede sig i en anden forudkonfigureret vinkling, cirka 125 grader, tilpassede højtalerne sig det nye scenarie.

Det er noget som skal programmeres indledningsvis, men menuen virkede intuitiv og efter lidt kort opsætning, så er det ægte blærerøvseffekt. Men fremfor alt, så giver det meget bedre lyd.
BeoRemote One er typisk B&O

BeoRemote One er en lille let og lækker sag. Det er tydeligt, at der er kælet for detaljerne, selvom det stadig bare er en gammeldags fjernbetjening. Men som med tidligere B&O fjernbetjeninger, er dette en du sagtens kan have liggende fremme på sofabordet når der kommer gæster. BeoRemote One pynter måske ligefrem, modsat mange andre fjernbetjeninger som bliver gemt væk.

BeoRemote One kan i øvrigt styre mange andre enheder, så du kan nøjes med at bruge denne ene fjernbetjening uanset som det er en TV-boks, Apple TV eller spillekonsol du vil navigere rundt i.TV med lang holdbarhed

Ved præsentationen slog Tue Mantoni på at man får softwareopdateringer til sit TV og at man dermed får et TV som potentielt kan være mere fremtidssikkert, end hvis man som i mange andre tilfælde, slet ikke får opdateringer.

Læs mere om BeoVision Avant her og se frem til FlatpanelsDK's fulde test. Er der noget som du vil vide? Så spørg løs.Flere nyheder

Filmtjenester online

Guide: Bedste tjenester til filmleje & filmkøb - opdateret

11 Jul 2020 | Flatpanels |
4K-databasen

Flatpanels introducerer 4K-databasen

10 Jul 2020 | Flatpanels |
Greyhound Apple TV

Apple TV+ giver 'Greyhound' premiere: 'Hjerteskærende', siger Hanks

10 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Speed film

Filmen er hurtigere færdig på danske streaming-tjenester

10 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Samsung HW-Q960T Atmos

Samsungs nye 9.1.4-kanals soundbar har Atmos & DTS:X

09 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
VVC H.266 codec

VVC (H.266) lover 4K-video i samme kvalitet ved halv båndbredde

09 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Microsoft Xbox Film 4K HDR

Oversigt: Film i 4K HDR på Microsoft Store (Xbox)

09 Jul 2020 | Flatpanels |
Google Play Film 4K HDR

Oversigt: Film i 4K HDR på Google Play Film

09 Jul 2020 | Flatpanels |