Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGoogle's Android TV planer er lækket - FlatpanelsDK

Google's Android TV planer er lækket

07 Apr 2014 | Rasmus Larsen |

I hvad der nærmere fremstår som en plantet historie end et læk i kølvandet på lanceringen af Amazon Fire TV, kan The Verge afsløre Google’s planer om at lancere en Android TV platform. Android TV bliver baseret på tv-apps til den store tv-skærm i stuen. Der er også adgang til spil.

Google’s Android TV planer

Rygterne omkring Google Android TV startede i slutningen af 2013, men dette er de første konkrete beviser, som beskriver Google’s næste tv-platform, der skal tage over for det kuldsejlede Google TV projekt.

Android TV


De lækkede dokumenter beskriver det således: "Android TV is an entertainment interface, not a computing platform. It’s all about finding and enjoying content with the least amount of friction. It will be cinematic, fun, fluid, and fast."

Google vil have udviklere til at skabe meget simple apps til tv-skærmen, som kan navigere vha. op, ned, venstre og højre piletaster. Google håber på at kunne præsentere tv-serier og film fra forskellige streamingtjenester direkte på hovedskærmen i stedet for at dele indholdet op i separate apps. De ønsker også at anbefale nyt og relevant indhold baseret på det som du hidtil har set. "Access to content should be simple and magical". Målet er, at det højest kræver tre klik eller ”fagter” at starte en film eller tv-serie.

Android TV


Android TV vil også understøtte stemmestyring og notifikationer, såvel som en spilcontroller til spil. Følgende apps vises på de lækkede billeder: Google Play Film, YouTube, Hangouts, Vevo, Netflix, Hulu, Pandora og Songza. Det vil herudover være adgang til flere gennem Google Play Store, men som du også kan se på det andet foto, så lader det til at spil såsom Temple Run og Plants vs Zombies er med på vognen fra start.

Google’s planer for Android TV er ambitiøse, men dog også en smule forvirrende. Google har allerede Chromecast i handlen og har netop lanceret den i flere lande, herunder Danmark. Det er meget muligt, at Chromecast-muligheder også inkluderes i Android TV, men Chromecast fortsætter også som et separat produkt, forlyder det. Google bevæger sig således i to forskellige retninger på tv-fronten lige nu.

Traditionelle Google-partnere såsom LG og Samsung har imidlertid allerede brugt mange kræfter og udviklingskroner på deres egne Smart TV platforme, så spørgsmålet om, hvem der vil støtte op omkring Google’s planer, melder sig. Kommer Android TV simpelthen for sent? Det bliver vi nok klogere på inden længe.

Philips har for nylig afsløret Android-baserede Smart TV, men de to projekter lader til t være uafhængige.

- Kilde: The VergeFlere nyheder

Oversigt: Panasonic 2022 TV

01 Jul 2022 |

Samsung lancerer nye soundbarer inkl. 11.1.4-kanals flagskib

01 Jul 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i juli

01 Jul 2022 |

Omstridt rettighedsaftale om dansk tv-produktion droppes

30 Jun 2022 |

Den danske tv-konflikt: "Grådigheden er ved at tage overhånd"

30 Jun 2022 |

LG vil udfordre Apple m.fl. med 'next-gen hjemme-fitness' app til TV

30 Jun 2022 |