Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDR's HbbTV forsøg gøres permanent til juni - FlatpanelsDK

DR's HbbTV forsøg gøres permanent til juni

26 Feb 2014 | Rasmus Larsen |

Når DR lancerer deres nye streamingtjeneste til juni, gøres HbbTV – som lige nu kører som forsøg - til en permanent del heraf, bekræfter DR. HbbTV får i samme omgang nyt design.

HbbTV fra DR fortsætter

HbbTV er en fælles standard blandt europæiske tv-udbydere, som kan levere on-demand-indhold på Smart TV via internettet. DR har kørt forsøg med HbbTV siden starten af 2012. Ved at trykke på den røde knap på fjernbetjeningen, når man ser en af DR’s tv-kanaler, kan man streame indhold fra de foregående dage. DR bekræfter nu, at HbbTV gøres permanent fra juni 2014.

HbbTV


Digi-tv.dk skriver:
- DR gennemfører i øjeblikket et teknisk forsøg med HbbTV, som til juni gøres permanent og får nyt design. DR anvender den fælles internationale HbbTV-standard i version 1.1, som allerede er indbygget og aktiveret i de fleste moderne SmartTV. DRs service er bagud kompatibel, og virker derfor også med den seneste HbbTV version 1.5.

DR er på nuværende tidspunkt de eneste, som bruger HbbTV i Danmark. Det fungerer, når man modtager tv-kanaler via husantenne og kræver herudover et Smart TV, som understøtter HbbTV. Det gør blandt andet tv fra Sony, Philips, Panasonic, Sharp og B&O.

Samsung har ikke været villig til at åbne for HbbTV på deres Smart TV i Danmark, selvom skærmene teknisk understøtter funktionaliteten. Hvad der ligger til grund for dette, vil Samsung ikke kommentere på, men det kan være, at tonen ændrer sig, når DR gør HbbTV permanent. Der har imidlertid også været kritik af HbbTV i Tyskland, hvor tv-leverandørerne indsamler data om seernes tv-vaner uden at gøre dem opmærksom herpå, hvilket kan være i strid med tysk lovgivning.

Når DR lancerer sin streamingtjeneste til juni, vil de også introducere apps til blandt andet Smart TV.

- Kilde: digi-tv.dk

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Vision Pro: Micro-OLED med 3800x3000 pixels & 90/96Hz – et paradigmeskift

08 Jun 2023 |

Både Avatar 1 og 2 nu i 4K Dolby Vision & Atmos på Disney+

08 Jun 2023 |

Android TV 14: Energi-tilstande, genvejsknap, opkald, lettere hovedtelefon-parring

08 Jun 2023 |

Apple TV+ scorer Messi-dokumentar – og hjælper ham til MLS-ligaen

08 Jun 2023 |

Økonomiske problemer presser Viaplay hårdt på sportsrettigheder

08 Jun 2023 |

Mini-test: HDMI 2.1 QMS i Apple TV 4K er godt men ikke perfekt

07 Jun 2023 |