Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDR's HbbTV forsøg gøres permanent til juni - FlatpanelsDK

DR's HbbTV forsøg gøres permanent til juni

26 Feb 2014 | Rasmus Larsen |

Når DR lancerer deres nye streamingtjeneste til juni, gøres HbbTV – som lige nu kører som forsøg - til en permanent del heraf, bekræfter DR. HbbTV får i samme omgang nyt design.

HbbTV fra DR fortsætter

HbbTV er en fælles standard blandt europæiske tv-udbydere, som kan levere on-demand-indhold på Smart TV via internettet. DR har kørt forsøg med HbbTV siden starten af 2012. Ved at trykke på den røde knap på fjernbetjeningen, når man ser en af DR’s tv-kanaler, kan man streame indhold fra de foregående dage. DR bekræfter nu, at HbbTV gøres permanent fra juni 2014.

HbbTV


Digi-tv.dk skriver:
- DR gennemfører i øjeblikket et teknisk forsøg med HbbTV, som til juni gøres permanent og får nyt design. DR anvender den fælles internationale HbbTV-standard i version 1.1, som allerede er indbygget og aktiveret i de fleste moderne SmartTV. DRs service er bagud kompatibel, og virker derfor også med den seneste HbbTV version 1.5.

DR er på nuværende tidspunkt de eneste, som bruger HbbTV i Danmark. Det fungerer, når man modtager tv-kanaler via husantenne og kræver herudover et Smart TV, som understøtter HbbTV. Det gør blandt andet tv fra Sony, Philips, Panasonic, Sharp og B&O.

Samsung har ikke været villig til at åbne for HbbTV på deres Smart TV i Danmark, selvom skærmene teknisk understøtter funktionaliteten. Hvad der ligger til grund for dette, vil Samsung ikke kommentere på, men det kan være, at tonen ændrer sig, når DR gør HbbTV permanent. Der har imidlertid også været kritik af HbbTV i Tyskland, hvor tv-leverandørerne indsamler data om seernes tv-vaner uden at gøre dem opmærksom herpå, hvilket kan være i strid med tysk lovgivning.

Når DR lancerer sin streamingtjeneste til juni, vil de også introducere apps til blandt andet Smart TV.

- Kilde: digi-tv.dkFlere nyheder

PS5's første store opdatering åbner for USB-lagring mm.

13 Apr 2021 |

Allente går i luften i dag med tv- og streaming-pakker

13 Apr 2021 |

Google udfaser sin filmbutik på Smart TV

13 Apr 2021 |

Bloomberg: Apple arbejder på kombineret Apple TV-boks & HomePod-højttaler

12 Apr 2021 |

Opdateret: Danske priser på LG 2021 OLED TV - G1, C1, B1 og A1

12 Apr 2021 |

Paramount udskyder sine storfilm yderligere

12 Apr 2021 |