Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEt kig på Watz Me Now streaming tv - FlatpanelsDK

Et kig på Watz Me Now streaming tv

31 Jan 2014 | Rasmus Larsen |

Danmark har fået en ny tv-udbyder. Watz Me Now gør tingene lidt anderledes ved at streame tv-kanaler via internettet, med en startpris på 90 kroner. Der kræves ingen antennekabler, bindingsperioder eller tv-bokse. Læs om vores første oplevelser og indtryk med Watz Me Now.

To trends skal drive Watz Me Now

FlatpanelsDK har i en periode haft en prøveadgang til Watz Me Now og har haft mulighed for at smugkigge på funktionaliteten. For en introduktion til Watz Me Now kan du læse vores oprindelige artikel, men kort fortalt er Watz Me Now tv-kanaler som vi kender dem i Danmark + en arkivfunktion. Tv-signalet sendes dog ikke ud via antennekabler, men streames i stedet via internettet, hvilket giver fleksibilitet.

Watz Me Now er startet af tidligere folk fra Boxer TV, som har set to overordnede tendenser på tv-markedet. Der er en tendens til downsizing: folk vil ikke betale for hundredevis af tv-kanaler, hvis de ikke bruger dem, samt et ønske om større frihed; ”hvor man vil, når man vil”, hvilket streaming kan åbne op for. På sigt ser iværksætterne bag Watz Me Now, Søren Bruun og Lars Taagaard Christiansen, et potentielt marked på 1 million danskere, som er klar til at frigøre sig fra jerngrebet hos eksisterende tv-udbydere og prøve noget nyt.

- ”Vi er to danske iværksættere, som vil gå langt og arbejde hårdt for det” fortæller Søren Bruun, medstifter til FlatpanelsDK

Watz Me Now


”Vi tror på, at vi kan kapre kunder fra et potentielt marked på 1 million danskere”
Søren Bruun, medstifter
Watz Me Now består af en tv-guide, hvorfra man har overblik over tv-kanalerne. Det er muligt at se live-tv og muligt at gå tilbage til dagen forinden og se tv-programmer, som allerede har været sendt. I vores prøveversion er arkivfunktionen stadig ikke aktiveret, men det er planen, at man vil kunne gå 30 dage tilbage i arkivet på flere tv-kanaler.

Watz Me Now app’en er overraskende smidig og hurtig. Den starter op uden dikkedarer og man kan suse igennem uden ventetid. Når man trykker afspil, starter streamet også relativt hurtigt, men dog i lav billedkvalitet, som så gradvist bliver bedre – det tager ikke lang tid.

Man kan få information frem omkring hvert program og det er også muligt at skifte til næste tv-kanal, hvis man f.eks. allerede har startet DR1 live og ikke gider gå tilbage i tv-guiden. For hvert tv-program foreslår app’en i øvrigt relateret indhold. Kommer du skævt ind i et direkte tv-program, så kan du også nemt starte det forfra.

Watz me Now starter på 90 kroner per måned, som er en grundpakke af tv-kanaler + fleksibiliteten som streaming af tv-kanaler giver. Når man har betalt kan man se med på op til 4 enheder samtidig. Vi har endnu ikke fået bekræftet den fulde tv-kanalliste, men i prøveversionen har vi i grundpakken adgang til:
 • DR1, DR2, DR3, DR k, DR Ultra, DR Ramasjang, TV2, SVT1+2, NRK1, ARD, ZDF, NDR, SAT1 samt RTL.

  Herudover kan man tilkøbe ekstra tv-kanaler enkeltvis (med Eurosport 1+2 som eneste undtagelse). De købes på månedsbasis og der er ingen opsigelse eller ekstra gebyr. Lige nu er følgende ekstrakanaler med:
 • Eurosport 1+2 (HD), BBC World News, BBC Entertainment, BBC HD, BBC Knowledge, BBC Lifestyle samt Bloomberg

  Watz Me Now


  På nuværende tidspunkt er der ingen optagefunktionalitet, men folkene bag Watz Me Now har opbygget platformen med blik på Cloud PVR; med andre ord en optagefunktion, hvor udsendelser gemmes på Watz Me Now’s servere. Amerikanerne kaldte det en revolutionerende funktion i Intel’s berygtede internet-tv-tjeneste, som pga. modstand i den etablerede tv-branche aldrig så dagens lys, så det vil være beundringsværdigt, hvis Watz Me Now formår at prikke til de etablerede spillere og få dette i luften – ikke en let sag, må man formode.

  Vi savner også en mulighed for at markere kommende tv-programmer og sætte f.eks. en påmindelse, så den enten åbner app’en eller giver en push-besked på smartphone umiddelbart før f.eks. fodboldkampen starter. Watz Me Now fortæller, at der er en favoritfunktion på vej, som kan sende påmindelser, ligesom det også vil blive muligt at søge i arkivfunktionen.

  Watz Me Now har udviklet apps til iPhone, iPad samt Android smartphones og tablets. Tjenesten vil også kunne bruges på PC/Mac, og som nævnt kommer der også en tv-dongle, der kan tilsluttes til alle tv-skærme med HDMI. Tv-dongles skal koste 550 kroner per styk og der medfølger en fjernbetjening. Brugerfladen vil i store træk være identisk med den som du i Watz Me Now’s app. De afviser ikke, at der kan komme apps til flere enheder senere hen, men de vil ikke sige noget konkret endnu.

  Teknik og Airplay

  Watz Me Now
  Watz Me Now bruger internettet som leveringsvej og der bruges den gængse adaptive streaming-metode – vha. Apple HLS-streaming - hvor billedkvaliteten tilpasses hastigheden på din tv-forbindelse. Prioriteten er, at signalet altid kommer igennem, så du undgår udfald uanset om du er på farten med svingende hastighed eller i hjemmet med stabil forbindelse.

  Der leveres SD og HD-billedkvalitet afhængigt af tv-kanalen, med en bitrate på SD i op til 2,5 Mbit/s og i HD op til 5,0 Mbit/s. Der enkodes i H.264 (x264 open source), altså et codec under mpeg4-standarden. En del af udviklingen har været drevet af et dansk projekt kaldet CAMMP under Højteknologifonden. Der er hovedsagligt brugt åbne tekniske standarder, hvilket er med til at holde omkostningerne til drift nede. Tilgår du Watz Me Now via en browser er der heller ikke behov for Flash eller Silverlight.

  Som bekendt findes der ingen apps til f.eks. spilkonsoller, Smart TV eller Apple TV endnu. Der er heller ikke implementeret rigtig Airplay i iPhone/iPad app’en endnu, men det er muligt at bruge Airplay Mirroring, hvor man spejler skærmen over på tv’et via Apple TV boksen.

  Watz Me Now


  Det fungerer i praksis fint via en iPhone 5 eller 5S pga. 16:9 formatet med en lille kant omkring billedet på tv-skærmen, men det fungerer mindre godt på iPad fordi den anvender et mere kvadratisk format. Lige nu leveres der heller ikke HD vha. Airplay Mirroring. Dette løser sig, hvis Watz Me Now implementerer ægte Airplay, hvilket de har et ønske om, men som er et rettighedsspørgsmål.

  Ud over vores ønske om lidt bredere app-udbredelse, må vi sige, at Watz Me Now fungerer overraskende godt på de platforme vi prøvede. Levering af tv-kanaler via internettet er i den grad teknisk muligt og giver fleksibilitet og mobilitet. App’en har et frisk udseende og er brugervenlig. Watz Me Now kan tage dette langt og vi er spændte på at se, hvor de er et år fra nu.

  De etablerede tv-udbydere kan under alle omstændigheder tilføje en ny spiller på listen over seriøse konkurrenter. Prøv tjenesten gratis på www.watzmenow.tv. • Flere nyheder

  Test: LG C1 OLED

  10 May 2021 |

  Home entertainment-marked næsten fordoblet siden 2015

  10 May 2021 |

  Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

  07 May 2021 |

  Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

  07 May 2021 |

  Sony 2021 OLED TV nu i handlen

  06 May 2021 |

  Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

  06 May 2021 |