Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix lancerer fremtidens tv-brugerflade - FlatpanelsDK

Netflix lancerer fremtidens tv-brugerflade

13 Nov 2013 | Rasmus Larsen |

Netflix præsenterer i dag en helt ny brugerflade til deres tv-platform, så den nu er konsistent på tværs af Smart TV, spilkonsoller, tv-bokse og Blu-ray-afspillere. Bagved ligger en helt ny softwareplatform.

Netflix lancerer helt ny brugerflade på tv'et

Den nye brugerflade og softwareplatform skal gøre Netflix-oplevelsen konsistent på tværs af de mange enheder, der kan tilsluttes tv’et. Netflix har arbejdet på den i halvandet år og det bliver deres nye grundplatform, som også skal gøre det nemmere at rulle nye funktioner ud fremover.

Netflix nye brugerflade
Netflix ruller en ny brugerflade ud


Netflix har fokuseret på et mere simpelt design med store, levende visuelle billeder. Det er blevet nemmere at navigere og opdage nyt indhold, og du får nu en forklaring på, hvorfor Netflix anbefaler specifikke tv-serier og film til netop dig. Når du trykker play, kommer du også direkte til filmen/tv-serien i stedet for at se den normale røde loading-skærm. Se en videodemonstration længere nede.

- "Vores medlemmer ser samlet mere end én milliard timers Netflix hver måned, og det meste af det foregår på et tv," udtaler Netflix' produktdirektør Neil Hunt.
- "Dette er den største ændring af Netflix-oplevelsen på tv'er i vores historie, og den gør det endnu nemmere at finde noget godt at se på Netflix, hvilket giver vores medlemmer mange flere fornøjelige Netflix-timer på deres tv"

Den nye brugerflade rulles ud i dag og vil være tilgængelig for alle i løbet af et par uger, siger Netflix. Den starter med at blive tilgængelig på PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 (+stemmestyring), nyere Smart TV og nyere Blu-ray-afspillere. Der vil komme flere enheder på i de kommende måneder.

Om det nye design

Netflix fremhæver nogle af deres tanker omkring den nye platform i punktform:

 • Dette er den største opdatering af Netflix-oplevelsen på tv-skærme i virksomhedens historie.
 • Vi har testet opdateringen hos flere hundrede tusinde medlemmer i USA. (Disse var alle nye PlayStation 3-medlemmer, som ikke vidste, at de fik en ny oplevelse). Testen viste, at det nye design giver et højere engagement: medlemmerne ser mere.
 • Hovedskærmen i Netflix viser nu en roterende serie med tre store billeder for hver titel for at give mere kontekst om hver titel i kataloget. Desuden har hver titel en kortere og mere spændende synopsis. Vi viser også personligt tilpassede oplysninger, som f.eks. om medlemmets venner har set en bestemt titel, hvordan en titel er relateret til en titel, medlemmet har set før, eller om en titel har vundet priser.
 • Individuelle titelsider har nu en mere omfattende synopsis, og tv-serier har et billede for hver episode foruden en episodesynopsis og en statuslinje, der viser, hvor meget af hver episode medlemmet har set.
 • Søgning er nu visuel og intelligent. Indtaster man blot ét bogstav, vises der titelresultater på en meget visuel måde. Søgning på skuespillere og instruktører er også visuel og tilgængelig på samme skærm.
 • Afdelingen for børn har nu samme levende og flotte design og er for første gang tilgængelig på f.eks. Smart-tv'er og Blu-ray-afspillere.
 • Overgangen fra at gennemse titler til at vælge en titel for at afspille den er mere flydende og hurtigere. Det røde Netflix-skærmbillede, der blev vist, når man trykkede på Afspil, er blevet fjernet, hvilket optimerer hele processen yderligere.
 • For første gang i Netflix' historie rulles den nye tv-oplevelse ud samtidigt på flere af de enheder, der leverer Netflix på tv-skærme, hvilket dækker størstedelen af de timer, Netflix-medlemmer bruger på at se Netflix på tv'er.
 • Ingeniørerne hos Netflix har bygget en ny softwareplatform, der kører effektivt på mange forskellige enheder, fra enkle set-top-bokse, nyere Smart-tv'er og Blu-ray-afspillere til avancerede spilkonsoller. Tidligere havde hver enhed sin egen Netflix-oplevelse, hvilket betød, at det tog længere tid at udrulle funktioner på tværs af enheder (og nogle gange blev funktioner slet ikke lanceret på visse enheder). • Flere nyheder

  Microsoft hæver prisen på Xbox Series X/S spil næste år

  06 Dec 2022 |

  Apple TV+ afslører nye titler for vinteren og 2023

  05 Dec 2022 |

  Inflationsramte forbrugere vil drive vækst i reklamebetalt streaming

  05 Dec 2022 |

  Android 13 til TV er klar – endnu en lille opdatering

  05 Dec 2022 |

  FIFA+ app klar på Android TV og Google TV

  05 Dec 2022 |

  Streaming-kalenderen: Nyt på Viaplay i december

  04 Dec 2022 |