Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung udvider Smart TV-platform med multiskærm - FlatpanelsDK

Samsung udvider Smart TV-platform med multiskærm

04 Nov 2013 | Rasmus Larsen |

Samsung afholdte deres første udviklerkonference i sidste uge og selvom der var meget snak om mobiler, så var der ligeså meget snak om Smart TV. Samsung vil have app-udviklere til at lave spil og multiskærms-oplevelser, og har frigivet værktøjerne til at gøre det. Chromecast (DIAL) kommer også i Samsungs tv.

Smart TV med multiskærm og spil

Forud for lanceringen af Samsungs nye 2014 Smart TV til januar har de placeret nye værktøjer – såkaldte SDK’er - i app-udviklernes hænder. Værktøjerne skal gøre det muligt at udvikle spil til Smart TV ved at lade smartphones/tablets tale sammen med tv’et.

Den første SDK til udviklerne hedder Multiscreen SDK. Idéen er, at apps på tv skal kommunikere med apps på en smartphone eller tablet, så man kan sende f.eks. billeder og video over på tv-skærmen, eller lade apps kommunikere og vise f.eks. sportsresultater i skærmens hjørne. I Samsungs demonstration vises også, hvordan man kan interagere interaktivt i en fodboldkamp fra sin smartphone og f.eks. følge en enkelt spiller fra et lille ekstra vindue nede i hjørnet af skærmen. De mere avancerede ting kræver naturligvis, at indholdsskaberne er med på idéen.

Samsung multi-screen
Samsung viser multi-screen. Her ses f.eks. tweets i højre side styret fra en smartphone. Det er blot én af mulighederne


Oven på Multiscreen har Samsung bygget Multiscreen Gaming SDK. Idéen er igen at lade en smartphone/tablet tale sammen med et Smart TV. Der findes allerede masser af spil til Samsungs Galaxy-telefoner med Android og dem vil Samsung gerne vise på det store stue-tv. Det virker med eksisterende spil, men i fremtiden forestiller Samsung sig, at udviklere kan bruge mulighederne til helt nye typer spil. I den forbindelse har Samsung lavet et samarbejde med Unity (der er en spilmotor, som en del spil kører på i dag) og frigivet en spilcontroller, som kan tilsluttes til et Smart TV og styre spillet. Løsningen er lidt bøvlet lige nu, da det kræver, at telefonen tilsluttes til tv’et med kabel, men Samsung tror på, at der er muligheder i at lade en smartphone eller tablet drive spillene og vise dem på tv-skærmen.

Spil via Samsung Smart TV
Samsung afslørede en spilcontroller og vil lade os spille mobilspil på den store skærm i stuen, billede: AndroidCentral


Endelig nævner Samsung, at de i 2014 vil integrere såkaldt DIAL, som er den protokol Chromecast er bygget på. Samsung lægger yderligere lag ovenpå, som vil gøre det muligt at f.eks. åbne Netflix på din Samsung-smartphone, starte en film og herefter vælge tv’et som afspiller, hvorefter tv’et automatisk åbner Netflix og starter filmen.

De nye funktioner vil fungere på Samsungs 2013 og de nye 2014 Smart TV, men det er endnu uklart om også 2012-modeller kan være, hvis man opgraderer med det såkaldte Evolution Kit. Herudover kræves en Samsung Galaxy smartphone eller tablet. Samsungs 2014 Smart TV præsenteres i starten af januar på CES 2014 i Las Vegas, hvor FlatpanelsDK naturligvis er med.

Er du nysgerrig omkring, hvad Samsung fortalte, så se selv præsentationen herunder. Samsung begynder at tale om tv fra omkring 31 minutter inde og multi-screen fra 46 minutter inde.



- Kilde: Samsung, Android Central

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |