Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDer sælges færre tv, bokse & afspillere i Danmark - FlatpanelsDK

Der sælges færre tv, bokse & afspillere i Danmark

09 Sep 2013 | Rasmus Larsen |

På årets IFA frigav den danske brancheforening for forbrugerelektronik, BFE, traditionen tro tal for salget af forbrugerelektronik, fordelingen af tv-udbyderne og mere. Salget af klassisk forbrugerelektronik i Danmark er faldende.

Der købes færre tv i Danmark

Der købes færre tv-skærme i Danmark, og ligeledes købes der færre tv-bokse, Blu-ray-afspillere og radioer. Smartphones og tablets er derimod populære blandt danskerne.

Tal for forbrugerelektronik i Danmark
Der købes færre fladskærms-tv i Danmark

Paradoksalt nok berørte finanskrisen for nogle år tilbage ikke salget af tv-skærme i Danmark. Nærmere tværtimod. I 2013 forventes der dog at blive solgt færre tv-skærme end i en del år. Det forventes at danskerne vil købe 410.000 tv, og det forventes også, at der vil stå et fladskærms-tv i 92 % af de danske hjem. 410.000 er cirka samme niveau som i 2006.

Tal for forbrugerelektronik i Danmark
Mange af de klassiske kategorier falder tilbage

Det er dog ikke kun tv-salget der er nedadgående. BFE beretter, at også tv-bokse, afspillerbokse, HiFi og meget andet er nedadgående. En interessant detalje er, at salget af harddiskopdatere nærmest er gået i stå. Formentlig pga. at mange danskere har optagefunktion i deres tv-boks fra tv-udbyderen eller direkte i tv-skærmen. BFE fortæller desuden, at tv-skærme i dag udgør 50 % af salget (PC, smartphone, tablet undladt) målt på styk og hele 75 % målt på omsætning. Det er første år, at salget af Blu-ray-afspillere overhaler DVD-afspillere i Danmark, men samtidig ser det også ud til at Blu-ray-salget allerede har toppet. Blu-ray har aldrig nået den samme popularitet som DVD, og i takt med at flere streamingtjenester er kommet til, vælger danskerne dem over fysiske medier. Fremadrettet ser branchen dog flere triggere, som kan bringe købelysten tilbage. Salget af spilkonsoller forventes faktisk at falde i 2013 selvom der kommer en PS4, men den kommer naturligvis også sent på året og vil derfor først for alvor slå igennem i de kommende år.

Tal for forbrugerelektronik i Danmark
Smartphones og tablets er populære

På tv-fronten forventes det også, at Ultra HD / 4K kan give fornyet interesse for tv, men det er derimod svært at se hvordan DVD / Blu-ray-afspillere, tv-bokse og harddiskoptagere skal få en renæssance. De er på vej ud. Til gengæld er danskerne vilde med smartphones og tablets, men det har naturligvis også negativ påvirkning på salget af f.eks. kameraer, mp3-afspillere, PC’er, bærbare, navigation og en del andet. Netbooks er også uddøende.

Tal for forbrugerelektronik i Danmark
Danskerne køber større fladskærms-tv

Endelig fortælles det, at danskerne køber større og større fladskærme. I dag udgør ”over 40” segmentet” 2/3. af salget. Måske overraskende købes fladskærme stadig i 79 % af tilfældene i fysisk butik og kun 18 % af tilfældene online. 3 % ved ikke om de har købt i fysisk butik eller online, men det kan naturligvis også være svært at være helt sikker i disse moderne tider.

Trends på tv-udbydermarkedet

BFE talte også om trends indenfor tv-udbydere, hvor kabel-tv fortsætter sin fremgang. 40 % af de danske husttande har nu kabel-tv. Det skal samtidig noteres, at de lidt over 30 % der er tilsluttet gennem fællesantenne også i mange tilfælde får tv-signal via kabel-tv.

Udviklingen i tv-sendeformer
Udviklingen i tv-sendeformer

Der kom ikke tal på bordet for streaming, men en anden interessant detalje, som er værd at bemærke er, at tv-forbruget på tv-kanaler er konstant på trods af de nye streamingtjenester. Det fortolker BFE som, at tv-forbruget i Danmark er steget kraftigt i 2013. Danskerne bruger lige så meget tid på at se tv-kanaler som de hidtil har gjort, men lægger så ekstra minutter ovenpå dagligt via streaming. Streamingtjenesterne ser således ud til at supplere i stedet for at tage tid væk fra tv-kanalerne lige nu. I de kommende år forventer man, at der bliver større valgfrihed på tv og at tv vil kunne ses fra flere enheder og uanset hvor man befinder sig.Flere nyheder

Apple Arcade

Apple Arcade nu åben med over 100 spil for 39 kr/md.

19 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
OL

Sportsforbund: "Dybt problematisk" at YouSee fravælger Discovery

19 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
Discovery kanaler

Discovery-chef: "YouSee bliver til NoSee"

18 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
8K Ultra HD logo

Første 8K Ultra HD logo præsenteret

18 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
Peacock

NBCUniversals streaming-tjeneste døbes Peacock

18 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
Philips Hue HDMI Sync box

Ny boks synkroniserer Philips Hue-lys med dit TV

18 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
Sony Android TV

Android TV i 2020 & 2021: Google Stadia, 'hero enhed', flere reklamer

17 Sep 2019 | Rasmus Larsen |
Disney+ videogennemgang

Video: Sådan virker Disney+

17 Sep 2019 | Flatpanels |