Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung lancerer sit eksklusive 85" Ultra HD-tv - FlatpanelsDK

Samsung lancerer sit eksklusive 85" Ultra HD-tv

04 Jul 2013 | Rasmus Larsen |

Samsung præsenterede deres første Ultra HD-tv på CES 2013 i januar. Det er nu landet i handlen i Danmark. Det eksklusive 85” tv koster 260.000 danske kroner og med tv’et vil Samsung sende et budskab om, hvor deres brand er på vej hen.

Fra discount til eksklusivitet

Det er ikke mange år siden, at Samsung blev betragtet som et discountmærke, men på rekordtid har de flyttet deres brand fra discount til et velanset brand indenfor flere kategorier. Derfor mener Samsung også, at de nu kan lege med i den eksklusive klasse.

Samsungs 85-tommer UHDTV
Samsungs første Ultra HD-tv henter inspirationen fra et staffeli med lærred

Processen har været lang, men har haft flere milepæle såsom Samsungs store udrulning af LED-modeller for flere år siden og senere hen den eksklusive 9-serie fra 2010, der også var verdens tyndeste LED-model. Nu tager Samsung skridtet videre efter at have været markedsleder på det danske tv-marked i 7 år – og lidt kortere internationalt.

Samsungs 85-tommer UHDTV
Skærmen er skabt ikke bare som et tv, men som et møbel

Samsung lancerer deres dyreste og mest eksklusive tv-skærm til dato med den nye S9, der også markerer begyndelsen på Ultra HD-tv fra Samsungs vedkommende. Samsung ønsker ikke blot at give first-movers og kunder med trang til det nye og eksklusive en skærm i standarddesign med Ultra HD-opløsning. Samsung fortæller, at man i stedet bruger lejligheden til at sende et budskab om, hvem man er i dag. Med en pris på omkring en kvart million kroner placerer Samsung tv’et i en prisklasse, som nærmest kun Bang & Olufsen har ageret i hidtil. Samsung har ingen forhåbninger om at sælge et stort parti af skærmene i Norden, men fortæller, at der bestemt efterspørgsel på tv’et fra flere fronter; i særdeleshed Kina.

Samsung lancerer sit 85" Ultra HD-tv

Samsung S9 blev vist frem på CES-udstillingen tilbage i januar 2013. Dengang viste Samsung 85, 95 og 110 tommer varianter frem. Det er kun 85” modellen der lander på verdensmarkederne i første omgang.

Samsungs 85-tommer UHDTV
Samsung lancerer sit 85” Ultra HD-tv i Danmark

Designet er opbygget omkring et staffeli, hvori Samsung har indbygget et kraftigt lydsystem bestående af stereo-enheder i hver side og to subwoofere. Inde i staffeliet svæver skærmen, som kan tippes både forover og bagover. Materialevalget lever op til den høje prislap og Samsung fortæller, at idéen netop har været at skabe et tv med karakter; et møbel der ikke nødvendigvis falder i alles smag.

Samsungs 85-tommer UHDTV
Bagsiden er enkel og uden synlige samlinger, så tv’et kan stå frit i et lokale uden kabler ud i alle retninger

Staffeli-standen muliggør også vægmontering, hvor tv’et i så fald kommer til at hænge i rammen flad på en væg. Idet højttalerne sidder i yderrammen, kan den ikke afmonteres, men det er et helt bevidst valg fra Samsung, som mener, at rammen fuldender designet.

Samsungs 85-tommer UHDTV
Alle stik placeres i en ekstern kabelboks

Ultra HD-panelet i skærmen besidder 3840x2160 pixels, hvilket er fire gange flere end på Full HD-skærme, som består af 1920x1080 pixels. Alle stik placeres i en ekstern boks for at formindske kabelrodet. Fra kabelboksen løber et enkelt kabel op til tv-skærmen, der dog også skal have et strømkabel på bagsiden. Inde i tv’et finder man også Samsungs komplette Smart TV-platform, inklusiv Evolution Kit-modulet, som gør det muligt at opdatere Smart TV-funktionaliteten fra år til år. Tv’et viser i øvrigt også 3D. Samsungs første Ultra HD-tv er i handlen nu. Du kan opleve det eksklusive 85” Ultra HD-tv i Fona på Strøget i København og i Fona på gågaden i Aarhus. Det leveres på bestilling, hvis du er klar til at smide de 260.000 kroner, som tv’et koster.Flere nyheder

Apple TV

Guide: Bedste tjenester til filmleje & filmkøb

08 Apr 2020 | Flatpanels |
Streamingnyt i april 2020

Nyt på Netflix, HBO Nordic & Viaplay i april 2020

08 Apr 2020 | Flatpanels |
Samsung Smart View

Mange Samsung Smart TV mister remote-app support

08 Apr 2020 | Rasmus Larsen |
DualSense til PlayStation 5

Sony løfter sløret for ny DualSense controller til PlayStation 5

08 Apr 2020 | Rasmus Larsen |
Luxe Soundsystem

Lemus & Bolia går sammen om lydmøbel til TV-lyd & musik

07 Apr 2020 | Rasmus Larsen |
Columbia Classics Volume 1

'Lawrence of Arabia', 'Dr. Strangelove' & andre klassikere på UHD Blu-ray

07 Apr 2020 | Rasmus Larsen |
Sonic the Hedgehog

Flere biograffilm frigives til streaming i påsken

06 Apr 2020 | Rasmus Larsen |
LG TV

LG 2018 TV får også AirPlay 2 og HomeKit

03 Apr 2020 | Rasmus Larsen |