Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouSee udvider á la carte valg af tv-kanaler - FlatpanelsDK

YouSee udvider á la carte valg af tv-kanaler

02 Jul 2013 | Rasmus Larsen |

YouSee udvider sit ”á la carte”-udbud, så kunderne nu kan vælge frit mellem 100 tv-kanaler, så længe de har Grundpakken. Kravet om minimum 4 tv-kanaler forsvinder. Tiltaget kaldes Ekstrakanaler og priserne er 10 til 40 kroner per kanal. 

YouSee udvider á la carte valg af tv-kanaler

YouSee kalder det ”lidt af en historisk begivenhed”, at der nu åbnes op for at abonnere på tv-kanaler enkeltvis.

YouSee EKstrakanaler fra 3. oktober
YouSee udvider deres Ekstrakanaler – men Grundpakken er stadig et krav

Valg af egne tv-kanaler er et skridt på vejen til at give danskerne mere valgfrihed; noget som blandt andet regeringen har presset på for. YouSee kalder tiltaget Ekstrakanaler og det sammenlignes med á la carte-princippet på restauranter. - ”Ligesom på restauranten må man også regne med, at det er lidt dyrere, hvis man selv sammensætter sin tv-menu frem for at vælge en af de forudbestemte tv-pakker. Til gengæld kan man så nøjes med blot én tv-kanal, hvis man ikke ønsker mere” siger Ulf Lund, tv-direktør i TDC Group. På trods af tilbuddet om á la carte, opretholder YouSee imidlertid kravet om, at kunder som minimum skal have Grundpakken, der inkluderer godt 20 tv-kanaler, herunder DR-kanalerne og TV2 Regionerne. Når der vælges flere tv-kanaler skal man regne med en pris på mellem 10 og 40 kroner per tv-kanal. Viasat har endnu ikke ønsket at gøre TV3-kanalerne tilgængelige som á la carte. Alligevel mener YouSee, at det hårde arbejde med at få omdannet branchen er endt fordelagtigt ud. - ”Det har været en lang og sej proces over flere år, hvor nogle mere end andre har forstået behovet for at skabe mere valgfrihed. Men nu er det lykkedes at få næsten alle til at spille positivt med, og det er efter min mening en stor præstation af hele branchen” siger Ulf Lund

Overblik

YouSee beskriver mulighederne således:
  • Alle YouSee-kunder har adgang til de godt 20 tv-kanaler, der indgår i Grundpakken. Det drejer sig om: -Danske public service kanaler, dvs. de seks DR-kanaler, TV 2 regionerne samt TV fra Folketinget. -Public service kanaler fra nabolandene Norge, Sverige og Tyskland. -Hovedkanalerne fra de tre store kommercielle danske tv-stationer, dvs. TV 2, TV3 og Kanal 5, samt dk4.
  • Grundpakken kan suppleres med én eller flere af de flere end 100 kanaler, der indgår i produktet Ekstrakanaler. Kanalerne koster mellem 10 og 40 kr. i månedlig abonnement. De billigste er udenlandske kanaler som f.eks. franske TV5 eller italienske Rai Uno. De dyreste er danske kanaler som f.eks. TV 2 News, Canal 9 og 6’eren.
  • Ekstrakanaler omfatter ud over et stort antal kanaler fra udenlandske tv-stationer samtlige danske tv-kanaler dog foreløbig undtaget kanaler fra Viasat. TDC forhandler aktuelt med Viasat om også at få TV3-kanalerne med.
  • Der er ingen bindingsperiode, og man kan frit opsige kanaler til månedens udgang, bare det sker inden den 20. i måneden. Når man tilkøber kanaler, får man adgang til kanalerne inden for få minutter. Alle bestillinger og ændringer sker ved selvbetjening på yousee.dk.
  • For at kunne abonnere på Ekstrakanaler skal man have en digital boks eller et tv med indbygget kortlæser. Ønsker man adgang til Ekstrakanaler på flere end ét tv, kræver det boks eller kortlæser til hvert tv. Et kort koster 100 kr. i éngangsgebyr. Læs mere om og se priserne på YouSees Ekstrakanaler her
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

    28 Mar 2024 |

    Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

    28 Mar 2024 |

    Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

    28 Mar 2024 |

    Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

    28 Mar 2024 |

    Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

    27 Mar 2024 |

    Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

    27 Mar 2024 |