PlayStation 4 skal koste 399 Euro
PlayStation 4 skal koste 399 Euro, kommer før jul

11 Jun 2013 | Rasmus Larsen |

Sony PlayStation 4 lander på markedet før jul og skal koste 399 Euro – 100 Euro mindre end Xbox One. Den nye konsol får et simpelt sort, to-delt design. Det vil koste penge at spille online spil, men der er ingen begrænsninger på brugte spil. Sony fortalte også mere om spil-delen på E3.

PlayStation 4 skal koste 399 Euro, kommer før jul

Da Xbox PlayStation 3 og Xbox 360 blev lanceret i sin tid var PlayStation 3 den dyreste af de to. Spol frem til 2013 og rollerne er byttet rundt. PlayStation 4 bliver 100 Euro billigere end den direkte konkurrent. Begge kommer på markedet lige omkring juletid.

PlayStation 4
PlayStation 4 er en lille sort boks med et to-delt design. Den kommer før jul


Sony ville ikke ud med en præcis dato – i modsætning til Microsoft der sagde november – men Sony vil nok nødigt misse julesalget, så november synes som en realistisk tidsramme. Hvad angår design, så er det første gang vi ser PlayStation 4 i levende live. På E3-præsentationen kunne Sony afsløre, at PlayStation 4 bliver en sort boks, ikke meget ulig den nuværende PlayStation 3. Designet bliver to-delt og selve konsollen er ikke særlig stor.

Sony brugte ikke lige så meget energi på at tale om de spil, som Microsoft gjorde det. Det skyldes nok først og fremmest, at Sony afslørede en del på første pressemøde. Der var dog et par nyheder på spilfronten. Et af de spil, som blev præsenteret var The Order 1866, hvor man i traileren udelukkende ser in-game-sekvenser.Herudover fortalte Sony om det nye Final Fantasy XV og Kingdom Hearts III, og Sony viste første gameplay-trailer frem på spillet Destiny, som blev modtaget til applaus ved første præsentation.Endelig lagde Sony vægt på spil fra små spiludviklere, der ikke er pengene eller midlerne til at skabe de store blockbuster-spil. Hvad Sony viste så lovende ud og vi ved fra tidligere, at de små spiludviklingshuse kan skabe fantastiske spiloplevelser.

PlayStation 4
PlayStation 4 skal koste 399 Euro


Hvis du vil læse mere om de spil Sony fremviste ved sidste præsentation så se her.

Cloud gaming og brugte spil

Som Sony allerede talte om ved den første præsentation, så vil PlayStation 4 understøtte ”cloud gaming”, hvor spil streames via nettet. Det er Gaikais streamingteknologi, som anvendes.

Cloud gaming-satsningen skal bringe flere ting med sig. Først og fremmest skal den sikre bagudkompatibilitet med PS3-spil. PS4-konsollen kan ikke læse PS3-spil fra Blu-ray-skiver, men man kan i stedet streame dem via internettet. Herudover er cloud-delen bundet op på spildemoer og spilkøb via onlinebutikken. Kort efter du har købt et spil i online-butikken, vil du således kunne starte spillet, mens resten kontinuerligt downloades i baggrunden.

PlayStation 4
PlayStation 4 får en ny spilcontroller, der dog ikke er så anderledes


Sonys Cloud gaming-del vil ikke være tilgængelig fra start, men kommer i stedet i løbet af 2014. Der er stadig en del detaljer, som Sony ikke vil ud med.

Sonys politik omkring brugte spil er væsentlig mere attraktiv end Microsofts. Sony siger, at du kan låne dine fysiske spil ud til venner og bekendte lige så tosset du vil. Du kan videresælge dem og de kan foræres væk – mere end 1 gang. Sony har heller ikke løbende internet-tjeks, ligesom Xbox One har det. Det var noget de fremmødte på pressemødet kunne lide at høre.

Inde i PlayStation 4 sidder en 500 GB harddisk, som kan udskiftes til en større. Der sidder 1 HDMI og en optiks lydudgang samt 2 USB 3.0 porte i boksen.

Online-spil koster penge med PlayStation Plus

Et mindre populært tiltag fra Sonys side bliver formentlig, at det fremover skal koste penge at spille online. Microsoft har brugt konceptet længe, men på PlayStation 3 var det gratis at hoppe ind i online-spildelen.

Fremover vil det kræve PlayStation Plus, som også giver adgang til rabat på spil, mulighed for at gemme spil i skyen og mere. Til gengæld så kræver Sony ikke, at man er Plus-bruger for at få adgang til streamingtjenester såsom Netflix og Viaplay. PlayStation Plus vil koste omkring 50 US dollars årligt, hvilket nok kan oversættes til 50 Euro årligt.

Det er naturligvis stadig muligt at spille single-player spil uden at have Plus-abonnement.

Sony PlayStation 4 lander på markedet før jul til 399 Euro. Med i prisen følger 1 DualShock-controller. Kameraet er ekstraudstyr. Læs også mere om PlayStation 4 her.

Skal du have PS4?Flere nyheder

Billigste tv-pakke

Guide: Den billigste tv-pakke (2019) - opdateret

14 Jun 2019 | Flatpanels |

Nyt DRTV får tv-kanaler på Smart TV, kan udvides til set-top-bokse

14 Jun 2019 | Rasmus Larsen |
UEFA.tv

UEFA.tv lanceret som gratis streamingtjeneste

14 Jun 2019 | Rasmus Larsen |
Sony AG9 OLED

Sony AG9 OLED udråbt til 'King of TV' ved 2019 TV Shootout

14 Jun 2019 | Rasmus Larsen |
The Wall Luxury

Samsung lancerer 'The Wall Luxury' microLED-skærme næste måned

13 Jun 2019 | Rasmus Larsen |
Stofa MitTv lukker

Stofa dropper frit-valg TV

13 Jun 2019 | Rasmus Larsen |
Boxer TV

Boxer hæver prisen med 50 kr/md. 8 måneder efter sidste prisstigning

13 Jun 2019 | Rasmus Larsen |
Xbox logo

Næste generation Xbox får disc-drev

13 Jun 2019 | Rasmus Larsen |