Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNy medieaftale udvider DR's internet-tv forpligtelser - FlatpanelsDK

Ny medieaftale udvider DR's internet-tv forpligtelser

09 Jun 2013 | Rasmus Larsen |

Kort efter, at DR blev kritiseret for at blokere for DR NU på fladskærme med Smart TV, er DRs forpligtelser for tv-udsendelser via internettet blevet udvidet i den nye Medieaftale 2013-2014. Der er nu banet vej for, at DRs tv-udsendelser på internettet også kan ses direkte på fladskærmen.

DR’s forpligtelser for tv via internettet udvides

I sidste uge kom det frem, at DR blokerede for adgang til DR NU via Smart TV på trods af, at der er fri adgang via en PC, smartphone eller tablet. Det skabte kritik og politikerne kaldte det ”fuldstændig absurd”, hvorefter de gik ind i sagen.

DR NU
DRs slogan ”når du vil – hvor du vil” kommer måske snart til at klinge mindre hult

Allerede nu ligger der en ny public service-aftale klar, som ser ud til at udvide DRs forpligtelser vedrørende tv-udsendelser via internettet. Hovedtrækkene i Medieaftalen 2013-2014 er følgende:
  • DR skal styrke samarbejdet med danske teatre generelt og Det Kongelige Teater specielt om formidlingen af scenekunsten på tv
  • DR skal styrke sine tilbud inden for den rytmiske musik
  • DR’s betjening af handicappede, hvor DR bl.a. skal tekste indhold på dr.dk samt udvide sine tilbud inden for tegnsprogstolkning, oplæsning af undertekster ved fremmedsproget indhold og synstolkning.
  • DR skal tilstræbe generel tilgængelighed af god teknisk kvalitet og tilstrækkelig kapacitet til det indhold, som DR stiller til rådighed via internettet.

    Ordlyd ændret – fladskærme nu inkluderet

    Specielt sidste afsnit lader til at referere til sagen og nærlæser man kontrakten er afsnittet omkring DRs internet-forpligtelser også blevet udvidet. Den måske mest interessante tilføjelse i Medieaftalen 2013-2014 er (FlatpanelsDKs understregning, ikke DRs): ”DR skal således stille public service indhold til rådighed via internettet med henblik på modtagelse ved hjælp af forskelligt forbrugerrelevant modtageudstyr, herunder f.eks. pc, fladskærme, forskellige typer af portable og integrerede terminaler/apparater m.m.” I den tidligere Medieaftale 2011-2014 var ordlyden: ”DR stiller indhold til rådighed via Internettet med henblik på modtagelse ved hjælp af forskellige forbrugerrelevant modtagerudstyr, herunder f.eks. pc, forskellige typer af portable og integrerede terminaler/apparater m.m.” Aftaler kan naturligvis tolkes på mange måder, men det synes rimelig klart, at DR skal gøre f.eks. DR NU-tjenesten tilgængelig via forskelligt modtageudstyr, og fladskærme er specifikt nævnt sammen med PC’er og ”forskellige typer portable”, hvorpå DR hidtil har tilbudt deres tv-udsendelser uden begrænsninger. Den sidste del omkring ”integrerede terminaler/apparater” kan principielt være alt fra spilkonsoller til mediebokse. Du kan her sammenligne ordlyden i den tidligere Medieaftale 2011-2014 med den nye Medieaftale 2013-2014. Rul ned til afsnittet ”Internet mv.” Bemærk, at hele afsnit 10 er fjernet i den nye medieaftale. DR tilbyder i dag et begrænset udsnit af deres tv-udsendelser via hbb-tv, men der er endnu tale om et testprojekt og ikke en formel tjeneste fra DR. Hbb-tv kan ikke benyttes på en stor del af de danske fladskærms-tv med Smart TV, som sælges i handlen i dag. Hvis man modtager tv-kanaler via en tv-boks, har man også sjældent adgang til hbb-tv. - Kilde: Medieaftalen 2013-2014
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

    25 Apr 2024 |

    1 million har oprettet login på DRTV

    25 Apr 2024 |

    Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

    25 Apr 2024 |

    Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

    24 Apr 2024 |

    Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

    24 Apr 2024 |

    Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

    24 Apr 2024 |