Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonXbox One præsenteret - alt hvad du skal vide - FlatpanelsDK

Xbox One præsenteret - alt hvad du skal vide

22 May 2013 | Rasmus Larsen |

Microsoft har løftet sløret for den nye Xbox, som får navnet Xbox One. Der bliver tale om meget mere end en spilkonsol og Microsoft præsenterer den som ”det ultimative alt-i-ét hjemmeunderholdningssystem”, der samler spil, tv, film, musik, sport og Skype. Xbox One lander senere på året.

Opdatering: Prisen og lanceringsdatoen på Xbox One er nu afsløret: Xbox One lanceres til november, koster 499 Euro

Den nye Xbox hedder Xbox One

Det blev ikke til ”Xbox 720” eller ”NextBox”, men i stedet et noget mere uventet navn; Xbox One. Xbox One tager over fra den nuværende Xbox 360 og der er lagt op til store ændringer.

Xbox
Xbox One


Først og fremmest bliver Xbox baseret på hvad der bedst kan betegnes som PC-hardware. Dermed kommer PlayStation 4 og Xbox One også til at lægge sig tættere op ad hinanden hardwaremæssigt; noget som udviklerne formentlig bliver glade for, når de skal lave nye spil, der skal virke på tværs af PlayStation, Xbox og PC. Det betyder dog også, at Xbox One ikke kan læse spil til den ældre Xbox 360.

Xbox
Xbox One spilcontrolleren


Microsoft byder ydermere på nyt tilbehør, der lanceres sammen med Xbox One. Den første enhed er en ny controller, der grundlæggende har samme form, som den tidligere controller. Den anden enhed er 2. version af Kinect, som muliggør bevægelsesstyring, stemmestyring og Wii-agtige spil. Sig f.eks. ”Xbox tænd” for at starte Xbox One.

Xbox
Den nye Kinect, der bruges til bevægelsesstyring og stemmestyring


Brugerfladen på Xbox One ligner til forveksling Windows 8 med flade fliser, hvorfra brugeren kan navigere til spil, streamingtjenester, apps og meget andet. Der er også indbygget multi-tasking, så du kan spille imens du ser tv eller surfe på internettet imens du ser taler via Skype.

Xbox beholder det såkaldte Xbox Gold-abonnement, som det kendes fra Xbox 360. Det månedlige abonnement kræves for at få adgang til visse tjenester, herunder visse streamingtjenester.

Tv-boks der skal binde fortid og fremtid sammen

Xbox One er meget mere end en spilkonsol og giver adgang til streamingtjenester og filmudlejning samt sport og traditionelt tv. Den sidste den kræver en forklaring, da Microsoft ikke har været helt klare omkring funktionaliteten.

Xbox
Den nye brugerflade på Xbox One ligner til forveksling Windows 8


Xbox One får ikke en indbygget tv-tuner, men derimod funktionalitet tilsvarende Google TV. Det skal forstås på den måde, at du kan tilslutte din nuværende tv-boks til Xbox One via HDMI, hvorefter Xbox One lægger et lag af grafik ovenpå tv-boksens brugerflade. Tv-boksen styres vha. Xbox-controlleren, men kræver således et lille infrarødt øje, der skal tilkobles henne foran tv-boksens fjernbetjeningsmodtagerøje; alt sammen ganske lavteknologisk i 2013. Google TV fejlede stort med denne satsning, men lad og se om Microsoft har mere held med sig.

Xbox
Den nye brugerflade på Xbox One kombinerer tv, spil, film, musik, apps og streamingtjenester


Microsoft bevæger sig samtidig ind i produktion af tv-indhold og har fået selveste Steven Spielberg til at producere en tv-serie baseret på Halo-spillet. Tv-serien skal hedde Halo: The Television Series og får debut på Xbox Live. Hvornår og hvordan, fortæller Microsoft ikke noget om.

Spil og spilteknik

Midt i al snakken om film og tv-mulighederne, skal vi ikke glemme, at Xbox One er en fuldblodsspillemaskine. Microsoft præsenterede således også nye spiltitler; flere som udkommer eksklusivt til Xbox.Forza Motorsport 5 bliver ved lancering en eksklusiv-titel og skal tage kampen op den altdominerende Gran Turismo-franchise, der kun findes på PlayStation. Call of Duty: Ghosts lover desuden at bringe Call Of Duty-serien til helt nye højder både grafisk og gameplay-mæssigt.
Microsoft kunne også sammen med EA Sports præsentere Fifa 14, Madden NFL 25, NBA Live 14 og EA Sports UFC. Alle spillene kommer også til andre spilkonsoller og PC, men Microsoft lover alligevel eksklusivt ekstraindhold til Xbox One-brugerne.

Endelig nævnes Quantum Break, der udvikles af skaberne af Max Payne og Alan Wake. Quantum Break ”udvisker linjen mellem spil og tv ved at integrere drama og gameplay i én perfekt og unik
fordybende oplevelse”.På spilsiden fortæller Microsoft desuden, at den nye hardware kan levere utrolig grafik og de er spændte på at vise næste generation indenfor gaming frem til verden. Det er naturligvis muligt at downloade spil, men man kan også vælge at købe dem på Blu-ray. Microsoft nævner desuden, at man kan starte et spil kort efter man har sat download-processen i gang. Microsoft siger specifikt, at det er muligt efter ”første segment” er hentet ned. Du kan også optage sekvenser fra spil og gemme dem på Microsofts online-servere.

Hardware

De tørre tal kom på bordet allerede ved lanceringen og generelt lagde Microsoft en del flere detaljer på bordet end Sony gjorde ved PlayStation 4-lanceringen. Microsoft viste først og fremmest selve konsollen frem, som bliver en ret massiv boks.

Xbox
Xbox One


Indeni finder man en 8-kernet CPU, hvori der er indbygget en grafikprocessor, GPU. Der er 8 GB ram og en 500 GB harddisk, som ikke kan udskiftes. Man kan derimod tilslutte en ekstern harddisk. Der er også indbygget WiFi og både HDMI-indgang og udgang samt USB-indgange. Microsoft har satset på en Blu-ray-drev, men på spilfronten er det kun nødvendigt for at installere spil. Når det er gjort, behøver man ikke længere skiven.

Xbox One understøtter både Full HD og 4K-video, såvel som 7.1 surround sound. Det forlyder ikke, hvorvidt 4K er forbeholdt til video eller om det også gælder på spildelen.

Alene processoren siges at trække omkring 100 W i brug, men til gengæld lover Microsoft at kølersystemet i Xbox One er fire gange mere støjsvagt end i den nuværende Xbox 360.

Xbox One lanceres verden over senere på året. Der er ikke meldt noget ud omkring prisniveau. Microsoft vil fortælle mere om den nye Xbox på E3-konferencen, der begynder 10. juni.Flere nyheder

Flow-tv under corona-krise

Flow-tv i central rolle under corona-krisen

01 Apr 2020 | DMD |
Klovn The Final

Danske biograffilm, 'Klovn the Final' & Krudttønden, frigives til streaming

01 Apr 2020 | Rasmus Larsen |
Samsung QD TV

Samsung Display stopper al LCD-produktion i slutningen af 2020

31 Mar 2020 | Rasmus Larsen |
Birds of Prey

Warner følger Universal, Sony og frigiver biograffilm til streaming

31 Mar 2020 | Rasmus Larsen |
YouSee

YouSee sætter over 50 tv-kanaler fri hen over påsken

31 Mar 2020 | Rasmus Larsen |
Sony XH81

Sony lancerer første 2020 TV - 4K, Android, AirPlay 2

31 Mar 2020 | Rasmus Larsen |
Samsung 2020 TV

Oversigt: Samsung 2020 TV

30 Mar 2020 | Flatpanels |
The Invisible Man

Biograffilm til streaming er "en klar succes", siger Blockbuster

30 Mar 2020 | Rasmus Larsen |