Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPlayStation 4 vil klare 4K-video, men ingen 4K-spil - FlatpanelsDK

PlayStation 4 vil klare 4K-video, men ingen 4K-spil

22 Feb 2013 | Rasmus Larsen |

Et af de store ubesvarede spørgsmål efter PlayStation 4-præsentationen var om 4K var understøttet. Sony nævnte intet om billedopløsningen, men nu bekræftes det, at PS4 vil kunne håndtere 4K for video – men ikke i spil.

PlayStation 4 vil understøtte 4K-video

Sony satsede stort på Ultra HD-tv på CES og til sommer kommer Sonys 55 og 65 tommer 4K-fladskærme i handlen herhjemme. PlayStation 4 skal være med til at skyde 4K / Ultra HD i gang. Den nye opløsning har fire gange flere pixels end Full HD.

Sony X9005
Sony lanceres deres X9005 Ultra HD i 65 og 55 tommer til sommer. Kombineret med en PlayStation 4 vil du kunne nyde film i 4K-opløsning


Det bekræftes således, at PlayStation 4 vil understøtte 4K i billeder og video. Det betyder i praksis, at man vil kunne afspille eventuelle biograffilm i 4K. Hvordan Sony vil håndtere distributionen står dog ikke klart. Blu-ray understøtter ikke 4K-opløsning (men der arbejdes på det), så der vil med al sandsynlighed blive tale om levering af film via enten download eller streaming.

Sony kommer heller ikke ind på om afspilleren evt. vil understøtte højere billedfrekvenser, populært kaldet HFR, som blev brugt i f.eks. Hobbitten og som også er planlagt for de kommende Avatar-film. Der blev heller ikke nævnt noget om 3D i 4K.

PlayStation 4 vil derimod ikke kunne håndtere 4K-opløsning i spil. Det er formentlig en kombination af, at hardwaren ikke er kraftfuld nok til at håndtere 4K og at spil typisk udsendes i en højere billedfrekvens end film. Hvis sidstnævnte er sandt, er udsigterne til 4K-film i HFR-formatet formentlig også spinkle.

- "The official answer is that the PS4 supports 4K output but for personal contents, like photos or videos. Not games. PS4 games do not work on 4K." siger Shuhei Yoshida, som star i spidsen for Sony Worldwide Studios, til Polygon.

Læs meget mere om PlayStation 4 i den store artikel.

Det lader således til at PlayStation 4 bliver en af de første 4K-filmafspillere, ligesom PlayStation 3 var en af de første Blu-ray-afspillere. Kan det i sig selv få dig til at investere i PS4?

- Kilde: PolygonFlere nyheder

Medie: LG Display øger produktionen af OLED TV-paneler

14 May 2021 |

LG 2021 OLED TV er landet i butikkerne

12 May 2021 |

Hollywood satte langt færre film i produktion sidste år

12 May 2021 |

Status på Ultra HD Blu-ray

11 May 2021 |

LG har skabt ultra-kompakt Eclair soundbar

11 May 2021 |

Test: LG C1 OLED

10 May 2021 |