Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOplevelser med Sony & Panasonics 4K OLED-TV - FlatpanelsDK

Oplevelser med Sony & Panasonics 4K OLED-TV

18 Jan 2013 | Rasmus Larsen |

Panasonic og Sony præsenterede begge et 56” 4K OLED-TV på CES 2013. Tv’et er udviklet i samarbejde og vi bringer her vores oplevelser med de to imponerende skærme, sammen med billeder af dem i aktion.

Oplevelser med Panasonics 4K OLED-TV

Der findes OLED-TV og der findes 4K-tv, men Panasonic og Sony har kombineret de to i én samlet pakke; et 4K OLED-TV. Indtil videre er det en prototype, men prototypen havde fået både ramme og stativ hos Panasonic.

Panasonics 4K OLED-TV
Panasonic fremviste deres 4K OLED-TV på CES

Med sine 56-tommer er tv’et stort nok til at fylde godt i en typisk dansk stue, men ikke helt stort nok til at konkurrere med mange af de andre 4K LCD-TV, der blev udstillet på CES. Panasonic havde pakket OLED-skærmen ind i en simpel ramme med en metal-bagside og et metalstativ.

Panasonics 4K OLED-TV
Panasonic fremviste deres 4K OLED-TV på CES

Billedkvaliteten var utvivlsomt imponerende. Farverne fremstod utrolig levende i testbillederne og kontrasten var der ud fra vores observationer intet at sætte en finger på. Sort fremstod kulsort og skærmen kunne også nemt vise lyse og klare billeder. Der forekom dog en smule reflektioner i den blanke skærmflade, som det også ses på billedet nedenfor, hvor et grønt logo laver genskær i højre side af skærmen. Betragtningsvinklerne var ligeledes nærmest perfekte.

Panasonics 4K OLED-TV
Panasonic fremviste deres 4K OLED-TV på CES

Opløsningen på 3840x2160 pixels - eller 4K – hjalp til at levere en utrolig detaljegrad – men den oversteg dog kun normale Full HD-skærme, hvis man placerede sig meget tæt på tv’et. 56 tommer er bestemt i underkanten for 4K-opløsning, med mindre man står meget tæt på skærmen. Og det kom også til syne i dette tilfælde. Der er intet galt i 4K-opløsning, men vi tror wow-faktoren havde været større, hvis Panasonic og Sony havde formået at producere eksempelvis et 70” OLED-TV.

Oplevelser med Sonys 4K OLED-TV

Sonys version af OLED-TV’et lignede mere et prototype-design og stod i en mørkelagt sektion af Sonys stand, hvor rammen omkring skærmen også mest lignede en midlertidig konstruktion.

Sony 4K OLED-TV
Sony fremviste deres 4K OLED-TV på CES

Sony havde valgt flotte naturbilleder, men også billeder, der fremhævede OLED-skærmens evne til at producere ægte sort. Det var imponerende at se på, hvis det ikke var fordi der også her opstod reflektioner bagfra, hvor Sonys stand lyste op for fulde gardiner. Skærmen havde præcis samme egenskaber som Panasonics, hvilket ikke kommer som den store overraskelse. Hos Sony fik vi dog bedre lejlighed til at se præcis, hvor dyb sort OLED-teknologien kan genskabe. Det er uden sammenligning. Hverken nuværende plasma eller LCD/LED-skærme kommer i nærheden. Vi fik også mulighed for at komme lidt tættere på Sonys OLED-TV, hvilket hjalp med at demonstrere, hvor høj detaljeklarhed et 4K-panel kan skabe. Det var imponerende.

Sony 4K OLED-TV
Sony fremviste deres 4K OLED-TV på CES

Samsung og LG bør være vågne

Det mest imponerende ved de to OLED-skærme var som sådan ikke 4K-opløsningen, men i stedet OLED-teknologien. 4K giver ikke de helt store åbenbaringer på en 55-56” skærm, men OLED-teknologien er en revolution indenfor skærmteknologi. Vi har sagt det før, men gentager gerne; OLED er fremtiden. Med Panasonic og Sonys prototype på CES har de for alvor placeret sig som konkurrenter til Samsung og LG, når skærmbranchen rykker ind i næste faste. Nu handler det om, hvem der først kan skalere OLED-produktionen op og bringe omkostningerne ned. Panasonic og Sony producerer vha. en printmetode. Spørgsmålet er om netop printmetoden er deres virkelige styrke i forhold til de Sydkoreanske skærmproducenter. Tiden vil gøre os klogere.Flere nyheder

Apple TV

Guide: Bedste tjenester til filmleje & filmkøb

08 Apr 2020 | Flatpanels |
Streamingnyt i april 2020

Nyt på Netflix, HBO Nordic & Viaplay i april 2020

08 Apr 2020 | Flatpanels |
Samsung Smart View

Mange Samsung Smart TV mister remote-app support

08 Apr 2020 | Rasmus Larsen |
DualSense til PlayStation 5

Sony løfter sløret for ny DualSense controller til PlayStation 5

08 Apr 2020 | Rasmus Larsen |
Luxe Soundsystem

Lemus & Bolia går sammen om lydmøbel til TV-lyd & musik

07 Apr 2020 | Rasmus Larsen |
Columbia Classics Volume 1

'Lawrence of Arabia', 'Dr. Strangelove' & andre klassikere på UHD Blu-ray

07 Apr 2020 | Rasmus Larsen |
Sonic the Hedgehog

Flere biograffilm frigives til streaming i påsken

06 Apr 2020 | Rasmus Larsen |
LG TV

LG 2018 TV får også AirPlay 2 og HomeKit

03 Apr 2020 | Rasmus Larsen |