Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonXbox IllumiRoom udvider spiloplevelsen til stuen - FlatpanelsDK

Xbox IllumiRoom udvider spiloplevelsen til stuen

18 Jan 2013 | Rasmus Larsen |

Microsoft præsenterede en interessant spilteknologi på CES. IllumiRoom bringer spiloplevelsen ud over tv’ets fysiske grænser og forvandler stuen til et flammehav, sne der daler eller hvad end der sker i spilverdenen. Er det et hint til fremtiden for Xbox?

IllumiRoom bruger hele din stue

PlayStation 3 og Xbox 360 er begge aldrende spilkonsoller og næste generation rygtes på vej – måske allerede i år. Microsoft har endnu ikke afsløret noget om den næste Xbox, men på CES fremviste de IllumiRoom på et pressemøde sammen med Samsung, der dog ikke umiddelbart havde noget med projektet at gøre.

IllumiRoom Xbox
Microsoft demonstrerer IllumiRoom til Xbox, der bruger stuen til at udvide spiloplevelsen


"The footage shown here is exactly what appeared in our lab without any special effects being added,"
Illumiroom forlænger spiloplevelsen til hele stuen, for at bringe seeren dybt ind i spilverdenen.

I demonstrationsvideoen ser man blandt andet, hvordan stuen går op i flammer, hvordan der skydes patroner i alle retninger, hvordan sneen daler omkring skærmen, og hvordan stuen generelt indgår som element i f.eks. skyde- og racerspil.

Hvad du ser i videoen herunder er ægte og optaget direkte i Microsofts forskningsrum uden special effects.

Microsoft siger, at der bruges et Kinect-kamera til at skanne stuens elementer, og herudover bruges en projektor til at skabe IllumiRoom-effekten.



Et hint til Microsofts planer for næste Xbox?

IllumiRoom er et interessant projekt, men ingen personer på CES fik lov at opleve det. Alligevel lader Microsoft til at være langt i udviklingen, for de lover en demonstration i april 2013.

Microsoft arbejder uden tvivl på mange projekter, men IllumiRoom kan alligevel vidne om, hvad næste Xbox-konsol vil tilbyde. Microsoft har allerede vist stor interesse for virtual reality og vil gerne hive spilleren længere ind i spiloplevelsen. Et lækket dokument, der efter sigende beskriver Microsofts ønsker for Xbox 720 beskriver således Kinect 2 bevægelsessensor og ”Project Fortaleza”, der er en form for virtual reality-briller.

Spørg du Microsofts ingeniører vil næste generation af spilkonsoller handle om virtual/augmented reality. Tag ikke fejl, IllumiRoom kan vidne om Microsofts retning for næste Xbox. Vi glæder os.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |