Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouSee: Danskerne har taget streaming til sig - FlatpanelsDK

YouSee: Danskerne har taget streaming til sig

10 Jan 2013 | Rasmus Larsen |

YouSee melder om en kæmpe stigning i streaming af film og tv-seier for 2012. YouSee vurderer, at der samlet er streamet over 12 millioner film og tv-serier fra danske streamingtjenester.

Danskerne har taget streaming til sig

YouSee gør status over 2012, ligesom de gjorde status over 2011, hvor streaming så småt begyndte at rykke på sig.

- ”Vores egen tjeneste har i løbet af året streamet ca. ni millioner film og tv-serier til danske kunder. Lægger man dertil forbruget hos en række mindre eller nyere udbydere, vurderer vi, at forbruget i 2012 passerede tolv millioner film og tv-serier,” siger vicedirektør Ulf Lund, YouSee.

De 9 millioner er en tredobling i forhold til 2011, og det er fjerde år i træk, at forbruget er tredoblet. Danskerne ser således ud til for alvor at have taget streaming af film og tv-serier til sig. Det er også værd at bemærke, at Netflix, HBO og YouBio alle først kom til relativt sent på året, hvorfor hovedparten af aktiviteten har været på egentlige lejefilm.

Streaming overhaler fildeling
Streaming overhalede i Danmark fildeling som internettrafikkilde i september 2012


- ”Vi streamer aktuelt flere end en million film og tv-serier om måneden, og der er intet, der tyder på, at vi har nået mætningspunktet, tværtimod. Med den opmærksomhed, der har været omkring de nye internet-baserede tjenester i efteråret, må vi forvente fortsat meget stor vækst også i 2013,” siger Ulf Lund.

Abonnementsbaserede streaming hos YouSee har dog allerede overtaget på trods af, at de kun har været tilgængelige i kort tid, fortælles det. For hver gang der bliver lejet én film eller serie, bliver der i dag set to som led i et abonnement.

YouSee siger, at det meste streaming i 2012 skete via deres tjenester og TDCs pendant. Men de forventer dog, at de åbne tjenester såsom Netflix, HBO og YouBio vil rykke betydeligt på dette faktum i 2013.

- “Streaming på det åbne internet er et marked, som stort set lige er kommet i gang herhjemme, og det er for tidligt at sige, hvor hurtigt det vil udvikle sig, og hvor stort det bliver. Men selv med den meget store opmærksomhed, som vi oplever lige nu, når det næppe op i nærheden af det antal kunder og det forbrug, der ligger på kabel-tv og IPTV, lige med det samme,” siger Ulf Lund.

Top 10

Top 10 over de mest populære udlejningsfilm i 2012:
1. Klassefesten
2. Hvidsten Gruppen
3. Hunger Games
4. Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol
5. Sherlock Holmes 2: Skyggespillet
6. Alvin og De Frække Jordegern 3
7. Men in Black 3
8. Ronal Barbaren
9. Tintin: Enhjørningens hemmelighed
10. The Avengers

- Kilde: YouSeeFlere nyheder

Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

07 May 2021 |

Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

07 May 2021 |

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |

Loewe gør comeback i Norden

06 May 2021 |

Netflix's første danske film, 'Kærlighed for voksne', kommer også på TV 2

06 May 2021 |