Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonStofa er bedst til tv-streaming, siger Netflix - FlatpanelsDK

Stofa er bedst til tv-streaming, siger Netflix

19 Dec 2012 | Rasmus Larsen |

Netflix bringer nu deres månedlige opgørelse over internetudbydernes hastighed til Danmark efter at have startet den i USA. Den viser, at Stofa er i front og mobilnetværk er i bund. Opgørelsen kommer ud hver måned.

Netflix rangerer internetudbydere

Når man begynder at modtage tv via internettet, så er hastigheden på forbindelsen afgørende for billedkvaliteten. Netflix har adgang til utrolige mængder data omkring seernes kiggemønstre samt hvilken kvalitet de modtager udsendelserne i.

De data er nu blevet til en opgørelse, der tilsvarende kører i USA. Netflix rangerer internetudbyderne efter gennemsnitlig streaminghastighed, og i den første opgørelse kommer Stofa ud som den mest pålidelige.

Netflix undersøgelse af internetudbyderne
Netflix laver hver måned en opgørelse over gennemsnitshastigheden hos internetudbyderne i Danmark


Der er dog ikke de store forskelle i toppen og det er nok mere interessant at konstatere, at mobilnetværk ligger helt i bund. Det skal dog samtidig bemærkes, at mobilnetværk ofte bruges med smartphones og tablets, hvor der ikke leveres samme billedkvalitet fra Netflix.

Det mest interessante ved undersøgelsen er dog, at Stofa-kunder i gennemsnit får blot 2,55 Mb/s i streamingkvalitet. Netflix’s HD-indhold kræver mere, men Netflix har naturligvis også en del indhold som ikke er i HD-opløsning. Derfor har Netflix også selv en rolle at spille i det overordnede billede.

Det bemærkes også, at Stofa-kunder i gennemsnit streamer Netflix i samme kvalitet som amerikanske Google Fiber-kunder gør. Google Fiber er et projekt i USA, hvor kunderne næsten får ubegrænset internethastighed. Det faktum, at Google Fiber og Stofa ligger på samme niveau, understøtter pointen ovenfor.

Du kan fremover følger med i Netflix’s undersøgelse af internetudbyderne her.

Netflix om undersøgelsen: The average performance is well below the peak performance due to a variety of factors including home Wi-Fi, a wide variety of devices with different capabilities, and a variety of encodes that Netflix uses for streaming TV shows and movies. The relative ranking, however, is an accurate indicator of the quality and consistency of internet access typically experienced across all users, homes, and applications.Flere nyheder

Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

07 May 2021 |

Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

07 May 2021 |

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |

Loewe gør comeback i Norden

06 May 2021 |

Netflix's første danske film, 'Kærlighed for voksne', kommer også på TV 2

06 May 2021 |