Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouBio: Praktisk information - FlatpanelsDK

YouBio: Praktisk information

11 Dec 2012 | Rasmus Larsen |

YouBio gik i luften i sidste uge, med massiv interesse. Tjenesten er stadig i beta og der er visse problemer hos brugerne, som YouSee stadig arbejder på. Der er ligeledes en del ubesvarede spørgsmål, så FlatpanelsDK har taget kontakt til YouSee og bringer her lidt praktisk information om den nye YouBio-streamingtjeneste.

Praktisk information om YouBio

YouBio er gratis indtil 1. februar, så du kan frit prøve tjenesten. Vi ved ikke præcis, hvornår YouBio fjerner beta-stemplet, men mon ikke februar er et godt bud? Til gengæld har vi fået svar på flere af de ubekendte.

YouSee-boksen
Rigtig mange kunder har allerede YouSee-boksen med tv-kanaler. Det er også muligt at få YouBio på YouSee-boksen som tilføjelse til hele tv-kanaluniverset. Det kræver dog, at man ringer til YouSee eller går ned til den lokale forhandler. Her kan man købe YouBio Plus, som ud over adgang til YouBio (på alle web-platforme) giver adgang til C Mores tv-kanaler.

YouSee HD boks
YouSee-boksen kan også bruges til YouBio, men du skal kontakte YouSee for at få åbnet op


Billedkvalitet
Først og fremmest er det værd at bemærke, at man lige nu kun får den fulde YouBio-billedkvalitet via den nye YouBio-boks, hvor der leveres op til 8 Mbit/s i Full HD-opløsning. YouSee-boksen leverer pt. ikke samme høje billedkvalitet. Når apps til Samsung og LGs 2012 Smart TV er klar, vil der også blive leveret 8 Mbit/s her. YouSee arbejder også på at skrue kvaliteten op til samme niveau på PC/Mac, men der er pt. lidt problemer med lydformatet.

Indhold – og manglende tv-serier
YouBio er gået i luften med flere interessante film. Det er ikke alt indhold, som er inkluderet i abonnementsprisen, hvorfor de nyeste film kan lejes enkeltvis. Der har været lidt snak om, hvorfor visse tv-serier først starter fra sæson 2 eller 3, hvilket skyldes rettigheder. Der er desværre ikke udsigt til at dette ændrer sig lige foreløbigt, men YouSee har som mål at gøre sæsoner komplette på sigt.

Ustabilitet
YouSee har haft visse udfordringer, blandt andet et meget stort pres på førstedagen. Serverne er ved at blive tilpasset og skaleret op, så der ikke forekommer udfald midt i film. Der har også været problemer med, at film stopper før tid og at tidslinjen ikke passer. Der arbejdes på alle disse fejl her i beta-perioden. Visse browsere giver også problemer for brugerne. Det anbefales at opdatere til seneste version af din internetbrowser. Søg på Google.

Status på de forskellige bokse og tv

YouBio-boksen
YouBio-boksen kan købes via youbio.dk. Her i starten er der leveringstid, men senere vil der være dag-til-dag-levering. YouBio-boksen tilbyder den fulde YouBio-oplevelse, men kan desværre ikke bruges til YouSees tv-kanaler (der arbejdes på en løsning til de ukrypterede kanaler). Der findes heller ikke en app-remote, så tekstsøgninger skal indtastes med fjernbetjeningen. Se hvad YouBio-boksen ellers tilbyder i vores store guide til mediebokse her.

YouBio
YouBio-boksen kan købes separat for 500 kroner


Smart TV
Apps til Smart TV er på vej. De forventes klar i december, senest i januar 2013. Der er kun bekræftet apps til LG og Samsungs 2012 Smart TV.

Apple TV og Airplay
Der findes ikke YouBio på Apple TV-boksen og det er desværre heller ikke muligt at bruge trådløs AirPlay fra f.eks. en iPad/iPhone, da denne mulighed er blokeret i app’en. YouSee vil gerne med, men der er ikke udsigt til det lige foreløbigt.

PlayStation & Xbox
Der er ikke bekræftet noget vedrørende spilkonsoller. YouSee vil meget gerne ind på spilkonsollerne, men er afhængige af at Sony og Microsoft hører deres bønner.

iPad/iPhone
Hvis du ikke kan finde app’en til YouBio, så er det fordi navngivningen er lidt forvirrende. YouBio-app’en hedder nemlig ’YouSee’ og har ligget i App Store længe. Den seneste opdatering giver fuldt YouBio-katalog.

YouBio på mobil og tablet
YouBio kan ses på Apple-enheder fra start, men Android kommer først senere. Ingen planer om Windows smartphones og tablets


Android
Der arbejdes stadig på Android-app’en. Den forventes klar senest januar, men måske inden jul.

Windows 8
Der er ikke umiddelbart nogen planer om en app til smartphones og tablets med Windows 8. På en PC med Windows 8 kan YouBio ses igennem browseren.


Læs meget mere om YouBio her og prøv YouBio her.Flere nyheder

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |

Loewe gør comeback i Norden

06 May 2021 |

Netflix's første danske film, 'Kærlighed for voksne', kommer også på TV 2

06 May 2021 |

Medie: Disney & Warner i opgør med danske biografers eksklusiv-periode

05 May 2021 |

Mangel på PS5 & Xbox konsoller kan vare året ud

05 May 2021 |