Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOplever du dårligere billedkvalitet på Netflix? - FlatpanelsDK

Oplever du dårligere billedkvalitet på Netflix?

10 Dec 2012 | Rasmus Larsen |

Over de seneste to uger har der været debat omkring billedkvaliteten på Netflix. PlayStation 3-ejere har bemærket, at det højeste billedkvalitetsniveau ”X-High” er forsvundet. Netflix svarer nu offentligt, at de har implementeret en mere effektiv komprimering. Har du oplevet dårligere billedkvalitet på Netflix?

Dårligere billedkvalitet på Netflix?

Et billede i Full HD-opløsning fylder rigtig meget, så før det sendes ud til seerne komprimeres det. Netflix har forskellige niveauer af billedkvalitet og har man en hurtig internetforbindelse, får man automatisk det højeste.

Da Netflix gik i luften i Danmark var det højeste niveau af billedkvalitet (laveste niveau af komprimering) det såkaldte ”X-High”, hvilket man som PS3 eller WD TV Live-ejer kunne se om man modtog i indstillingerne. X-High-niveauet er dog forsvundet for et par uger siden.

FlatpanelsDK blev opmærksomme på dette i slutningen af november og har siden undersøgt sagen. Der har været debat flere steder, blandt andet i USA. Ændringen ser ud til at gælde globalt. Visse brugere melder om en synlig reducering i billedkvalitet, men også en omkring 20 % mindre belastning på internetforbindelsen.

Netflix fjerner X-High billedkvalitet
X-High billedkvalitetsniveauet findes ikke længere på Netflix, men Netflix lover alligevel bedre billedkvalitet, billede fra Engadget.com


Netflix svarer offentligt

FlatpanelsDK har søgt et svar hos Netflix Danmark, men vi afventer stadig. I mellemtiden er Netflix USA kommet på banen. De løser mysteriet og fortæller, at det skyldes et nyt komprimeringsformat, som er udviklet af firmaet EyeIO, der lover ”samme billedkvalitet ved 50 % lavere internetforbrug”.

Netflix siger, at de stadig leverer 1080p (Full HD), men at den bedre komprimering faktisk gør dem i stand til at levere bedre billedkvalitet ved lavere båndbredde. Detaljegraden skulle eksempelvis være bedre i skygger, himler, ansigter og teksturer. ”High”-niveauet som tidligere var 720p-opløsning er nu 1080p-opløsning efter ændringen. Brugerne lader dog ikke til at være helt enige i, at billedkvalitet er uændret eller bedre.

Netflix nævner dog ikke om X-High-niveauet kommer tilbage eller om det er udfaset. Det højeste lige nu er ”High”. Hvis Netflix introducerer X-High igen med den mere effektive komprimering, er der udsigt til bedre billedkvalitet end da Netflix gik i luften i Danmark. Kommer X-High ikke tilbage, lader det imidlertid til, at billedkvaliteten tager et skridt tilbage. Det skal dog bemærkes, at Netflix stadig er ved at rulle ændringerne ud, så vi har formentlig ikke set det endelige resultat på alt indhold endnu.

Hvad med dig? Har du oplevet dårligere billedkvalitet på Netflix i de seneste to uger?

Læs også vores artikel om teknikken bag Netflix.


Opdatering: Herunder ses det officielle svar, som vi har fået fra Netflix netop nu.

We are rolling out better encoding for the TV shows and movies on Netflix.
That means that we can get a better picture quality at a lower bitrate.
The savings in bits let people on slower connections get 1080p and there is also additional detail in the textures, shadows, skies, and particularly faces. Because we are introducing better encoding, what used to be X-high / HD is now labeled a tier lower. We are continuing to work on higher quality encodes, so stay tuned!


- Kilde: AVS Forum, Netflix USA, billede fra Engadget, tak til Johnny Nielsen for tipFlere nyheder

Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

07 May 2021 |

Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

07 May 2021 |

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |

Loewe gør comeback i Norden

06 May 2021 |

Netflix's første danske film, 'Kærlighed for voksne', kommer også på TV 2

06 May 2021 |