Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSteam vil indtage stuen med Big Picture - FlatpanelsDK

Steam vil indtage stuen med Big Picture

04 Dec 2012 | Rasmus Larsen |

Hvis du kan lide spil, så kender du sikkert Steam til PC. Steam vil nu indtage stuen via en utraditionel tilgang. I stedet for en spilkonsol, bruger du blot din PC, ”Big Picture”-funktionen og en spilcontroller til at opleve spillene på det store stue-tv. Men er det en reel konkurrent til Xbox og PS3?

Steam i stuen med Big Picture

Steam har i en periode kørt en beta-version af Big Picture-funktionen, men i går blev den officielt åbnet for offentligheden. Er du Steam-bruger, så kan du allerede i dag gå tidligt fra arbejde og sætte PC’en til stue-tv’et.

Steam Big Picture
Steam vil indtage stuen med Big Picture


Ideen er enkel. Steam ønsker at tilbyde hele deres spilkatalog og den fulde spiloplevelse fra PC’en på det store stue-tv. De går dog ikke ud og genopfinder hjulet, men har i stedet udviklet Big Picture-funktionen. Det kræver blot, at du tilslutter din PC til tv’et via f.eks. HDMI og trykker på Big Picture-knappen inde fra Steam.

Idéen er simpel: Steam på det store stue-tv
Tilgangen er usædvanlig: En PC i stedet for en spilkonsol-boks


Big Picture-funktionen er således optimeret til at køre i fuld skærm på tv’et og er optimeret til at blive brugt med en spilcontroller, ligesom det kendes fra PS3 og Xbox. Du kan også bruge mus og tastatur, hvis du foretrækker den kombination. Brugerfladen på tv’et er let at navigere i og du kan købe og opleve alle spil via Steam; præcis som hvis du sad foran PC-skærmen.

Tilgangen er usædvanlig. Normalt forbindes spiloplevelser i stuen med spilkonsoller, men Steams løsning er bestemt ikke dum. Ved at give brugeren mulighed for at benytte deres PC, tillader Steam også, at du kan individualisere løsningen. Du kan bygge den mest ekstreme PC til Big Picture og opleve grafik, der langt overgår moderne spilkonsoller – eller blot vælge en langt billigere PC-løsning. Det er helt op til dig selv at bestemme.

Steam Big Picture
Steam vil indtage stuen med Big Picture


Åbner med et brag

Steam åbner Big Picture-satsningen med et brag. Fra i dag og frem til 10. december kan spil købes med op til 75 procent rabat. Tilbuddet gælder dog kun spil, der er fuldt kompatible med spilcontrolleren, herunder Counter Strike: Global Offensive, Left 4 Dead 2, Sine Mora, Portal 2, og 33 andre spil.

Udover de nævnte, findes der 387 andre spil, som har delvis spilcontroller-understøttelse, hvilket skal forstås på den måde, at de kræver et tastatur eller en mus under f.eks. installationen eller når der navigeres i menuer, men ikke inde i selve spildelen.

Steams Big Picture tilbyder i øvrigt også en fuldblods internet-browser, der er optimeret til en spilcontroller. Du kan se alle funktionerne demonstreret i videoen længere nede.

Steam Big Picture
Alle Steram-spil kan opleves via Big Picture


Steams tilgang er lovende og det bliver interessant at se, hvordan det påvirker spilmarkedet i de kommende år. Steam har allerede en kæmpe gruppe af aktivere spillere, så vi foreslår, at Microsoft og Sony holder et vågent øje. Spilkonsolmarkedet er utvivlsomt ved at ændre sig radikalt.

Flere nyheder

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |

Loewe gør comeback i Norden

06 May 2021 |

Netflix's første danske film, 'Kærlighed for voksne', kommer også på TV 2

06 May 2021 |

Medie: Disney & Warner i opgør med danske biografers eksklusiv-periode

05 May 2021 |

Mangel på PS5 & Xbox konsoller kan vare året ud

05 May 2021 |