Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonRedray udfordrer Blu-ray, Redray-afspiller afsløret - FlatpanelsDK

Redray udfordrer Blu-ray, Redray-afspiller afsløret

03 Dec 2012 | Rasmus Larsen |

Ultra HD/4K-skærme er så småt på vej, men der findes stadig ikke mange løsninger på at få film i 4K-opløsning ind i skærmene. RED, firmaet bag kameraerne i Hobbitten, præsenterer nu Redray Player, der via en indbygget harddisk og streaming kan levere 4K-indhold til næste generation af fladskærms-tv. RED vil også skabe fremtidens tv-platform (og udkonkurrere Blu-ray).

RED Redray er 4K-afspiller - udfordrer Blu-ray

Sony vil levere en harddisk med til deres 4K-tv, fordi der ikke findes 4K-afspillere. Det står dog til at blive ændret nu med REDs Redray Player, der er en aluminiumsboks med en indbygget 1TB harddisk.

Redray Player
RED præsenterer RedRay Player


Boksen har 6 HDMI-udgange, hvoraf 1 kan levere film i 4K-opløsning og de andre kan kombineres til også at kunne levere 3D i den høje opløsning. Der kan leveres 4K i alt fra 24Hz til 60Hz (også i 3D), hvorfor f.eks. Hobbitten og de kommende Avatar-film også fint håndteres. I praksis fungerer det ved, at film enten lagres på harddisken eller streames til harddisken via internettet.

Redray Player
Der er en række HDMI-udgange – de kan kombineres, når der skal vises 4K 3D-indhold


Der er dog en krølle på historien, for Redray-afspilleren vil kun afspillere 4K-indhold i REDs eget RED-format, som Hollywood allerede har adgang til. Formatet understøtter op til 4K-video og 7.1-kanals surroundlyd i 24-bit 48KHz. En sådan film kræver cirka 2.5MB per sekund, siger RED, hvilket betyder, at der kan lagres omkring 100 timer på harddisken eller at der kan streames til afspilleren via internettet med en internetforbindelse på omkring 25-30 Mbit/s.

Odemax – fremtidens tv-platform?

Men hvorfor bliver vi ved med at nævne streaming? Det gør vi fordi RED samtidig præsenterer Odemax; en distributionsplatform, der skal levere film direkte til seerne via internettet. Odemax bliver baseret på en app-agtig model, hvor RED tager 20-30 procent af fortjenesten for at levere film i den ekstremt høje opløsning til både biografer og forbrugere.

Tag ikke fejl af RED. Selskabet er ikke så velkendt for os forbrugere endnu, men RED er allerede ved at æde sig ind i Hollywood-industrien. Det er f.eks. RED Epic-kameraer, som bruges til at optage Hobbitten med i 5K og 48fps. James Cameron har angiveligt også købt 50 RED Epic-M kameraer til at optage Avatar 2 og 3 i helt op til 60fps.

RED vil ikke bare kontrollere kamera-delen; de vil levere hele kæden fra filmproduktion ud til kunderne med deres nye Redray-format og Redray-afspilleren. De vil styre 4K-alderen og hele økosystemet. Læg i øvrigt mærke til, at navnet Redray er et ordspil på den nuværende Blu-ray.

Redray Player lander i handlen i marts 2013 til en pris på $1450 US dollars. Læs mere hos RED og hold øje med Odemax-siden her.

- Kilde: RED, tak til Simon Falkentorp for tipFlere nyheder

Guide: Hakker video på din Chromecast? Sådan opsættes den

29 Jul 2021 |

Philips lancerer nye OLED TV med HDMI 2.1

28 Jul 2021 |

Warner holder fast i simultan-premiere på 10 film næste år

27 Jul 2021 |

LG sender nye 8K og 4K LCD TV i handlen

27 Jul 2021 |

Allente åbner for OL i 4K HDR

23 Jul 2021 |

Visuel effekt-legende ser HFR som fremtidens film-format

23 Jul 2021 |