Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPS3 & Xbox 360 har solgt 70 mio hver efter 7 år - FlatpanelsDK

PS3 & Xbox 360 har solgt 70 mio hver efter 7 år

20 Nov 2012 | Rasmus Larsen |

Xbox 360 kom først, men begge spilkonsoller er nu solgt i 70 millioner eksemplarer. Milepælen viser, at der stadig er liv i spilkonsollerne, men hvad bringer fremtiden? Først og fremmest konkurrence fra en uventet kant.

140 millioner spilkonsoller

Xbox 360 blev frigivet i slutningen af 2005 og PlayStation 3 ankom i slutningen af 2006. Microsoft afslørede for nylig, at salget havde nået 70 millioner, og Sony annoncerer nu, at de har nået samme tal. Kampen om high-end-gaming i stuen er i den grad lige.

PS3 og Xbox 360
PlayStation 3 og Xbox 360 kæmper stadig om tronen – men hvad bringer fremtiden?


I årenes løb har de to spilkonsoller imidlertid indtaget en rolle som medieenheder, der ikke kun håndterer spil. Microsoft har taget den mest holistiske tilgang og har i flere omgange fornyet deres Xbox. Spilkonsol-delen er naturligvis stadig essentiel, men video-streaming har fået en større og større rolle på Xbox 360 og PS3 i takt med tjenester såsom Netflix, HBO og Hulu er slået igennem i USA. Vi har senest set en lignende tendens i Danmark.

Fremtiden

Nye spil lanceres fortsat og der er masser i udviklingskanalerne. Vi har i de seneste år set mere avancerede spil, der er flottere end nogensinde. Alligevel står det rimelig klart, at vi taler om små forbedringer og gradvise skridt i grafik og gameplay. Ingen syvmileskridt. De nuværende spilkonsoller er begyndt at føles en smule tunge i det.

AirPlay Mirroring gør Apple TV til en spilkonsol
AirPlay Mirroring omdanner Apple TV til en spilkonsol. Den er stadig ikke på niveau med rigtige spilkonsoller, men det kan ændre sig


Spilkonsollerne har samtidig fået konkurrence fra en uventet kant. Smartphones og tablets har allerede overtaget den mobile spilarena, hvor Sony og Nintendo kæmper med svigtende salg på mobile spilkonsoller. Tilsvarende er mediebokse såsom Apple TV, Roku og især OYUA begyndt at markere sig som mere end bare videostreamingbokse. De vil også have en del af spilmarkedet. Samtidig med, at PlayStation 3 og Xbox 360 er blevet mediestreamere, er videostreamingboksene begyndt at blive simple spilkonsoller.

Hvad vil fremtiden indenfor spillekonsoller bringe? Mediebokse er begyndt at sælge i større antal end spilkonsollerne, så det er ved at være tid til en udskiftning. Vi håber, at 2013 bringer nyt på spilkonsol-fronten.Flere nyheder

Disney+ markerer årsdag med 'Shang-Chi', ny 'Alene hjemme' mm.

22 Sep 2021 |

Rygte: YouSee tv-pakker stiger markant i pris i 2022

21 Sep 2021 |

Tv-distributøren Boxer skifter navn til Norlys

21 Sep 2021 |

Samsung The Frame får kunstværker fra Louvre inkl. Mona Lisa

21 Sep 2021 |

Apple har frigivet tvOS 15: Her er alle nyhederne

20 Sep 2021 |

Netflix rykker ind i mobil-pakkerne: Nu også hos Telia

20 Sep 2021 |