Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonMiracast på Android vil udfordre Apple Airplay - FlatpanelsDK

Miracast på Android vil udfordre Apple Airplay

02 Nov 2012 | Rasmus Larsen |

I den nyeste version af Android 4.2 bliver Miracast indbygget som standard. Miracast kan streame film, musik og billeder fra en Android-smartphone eller tablet op på tv-skærmen og kan betragtes som den direkte konkurrent til Apples AirPlay.

Miracast udfordrer Airplay

Apple-ejere har gennem snart 3 år kunnet sende video, billeder og musik op på tv-skærmen via Airplay, men Android-ejere behøver ikke være misundelige meget længere. Miracast er blevet bygget ind i det nyeste Android 4.2 og tilbyder flere af de samme muligheder. Miracast kan også sende hele skærmbilledet fra en Android-tablet op på tv-skærmen, ligesom det er muligt med AirPlay Mirroring.

Miracast
Miracast udfordrer Airplay og kan trådløst sende indhold op på tv-skærmen


Med Miracast-funktionen kan Android-ejere således forbinde deres smarte enheder i hjemmet med fladskærms-tv’et. Lige nu kræver det en relativ dyr HDMI-dongle (omkring 60-70 dollars i dag), som skal tilsluttes i tv’et, men på sigt kan Miracast blive bygget direkte ind i f.eks. Smart TV, Blu-ray-afspillere og mediebokse. Samsungs dual-core Smart TV fra 2012 har eksempelvis allerede AllShare Cast, som er baseret på Miracast. LG melder Miracast på vej i 2013-modellerne.

Miracast åbner således op for spændende muligheder for Android-ejere, men det skal bemærkes, at det kun findes som standard i Android 4.2 tablets og smartphones. Selv hvis din nuværende enhed senere opdateres til Android 4.2 er du ikke sikret at få adgang til Miracast-funktionerne, da de også kræver hardware.

Microsoft har også netop afsløret deres pendant kaldet SmartGlass.

Se Miracast-demonstrationen herunder.Tak til Bo Cramer for inputFlere nyheder

Disney+ markerer årsdag med 'Shang-Chi', ny 'Alene hjemme' mm.

22 Sep 2021 |

Rygte: YouSee tv-pakker stiger markant i pris i 2022

21 Sep 2021 |

Tv-distributøren Boxer skifter navn til Norlys

21 Sep 2021 |

Samsung The Frame får kunstværker fra Louvre inkl. Mona Lisa

21 Sep 2021 |

Apple har frigivet tvOS 15: Her er alle nyhederne

20 Sep 2021 |

Netflix rykker ind i mobil-pakkerne: Nu også hos Telia

20 Sep 2021 |