Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonRegeringen vil gennemtvinge frit tv-valg - FlatpanelsDK

Regeringen vil gennemtvinge frit tv-valg

29 Oct 2012 | Rasmus Larsen |

Regeringen vil gribe ind i tv-pakkestrukturen, der dominerer i Danmark. Det skal være muligt at vælge tv-kanaler frit. Det skal også gælde for lejere og andelshavere, der i dag bindes af fællesaftaler på tv-abonnement – hvis det er muligt.

Regering vil have frit tv-valg

I et nyt udspil lægger regeringen op til, at der skal være større valgfrihed på tv-fronten i Danmark. I udspillet skrives:

- ”Mange danskere er i dag frustrerede over, at TV-kanaler stort set kun sælges i pakker. De oplever at måtte købe langt flere kanaler, end de reelt ønsker, fordi kanalerne typisk ikke udbydes enkeltvis, og de kan dermed ikke frit vælge de ønskede TV-kanaler ud fra kvalitet og pris. Det betyder, at mange forbrugere køber flere kanaler, end de har behov for, og i nogle tilfælde også betaler for meget, hvilket indebærer, at konkurrencen på markedet for TV-kanaler ikke er så effektiv i dag, som den kunne være,” angives det i oplægget.

I løbet af 2013 vil der blive gjort status og hvis der ikke sker noget, så vil regeringen tage yderligere tiltag i brug.

Visse tv-udbydere argumenterer imod 100 % frit tv-valg ved at sige, at frit valg på tv-kanaler faktisk kan give dyrere tv, da omkostningen per kanal spredes ud over langt færre forbrugere end i dag. Visse tv-kanaler kan også gå bort som følge af frit tv-valg. Samtidig er man dog heller ikke lukkede for frit tv-valg, hvis det gøres på den rigtige måde.

Regeringen vil have frit tv-valg
Regeringen vil have frit tv-valg – helst i 2013


Frit valg til leje og andelsejere – hvis det er muligt

Situationen for lejere og andelsejere skal også gennemgås, men her vil regeringen først undersøge forholdene. Det springende punkt er, at det ikke må blive dyrere at få tv-kanaler for den enkelte lejer, der i dag ofte er bundet på en tv-løsning, som er truffet for hele boligblokken eller gaden.

Sidste år afskaffede man kravet om at tilslutte sig et fælles tv-antenneanlæg i en boligblok, så man frit kan vælge tv-udbyder. Det gælder dog kun for nybyggerier. Nu skal der i stedet kigges på eksisterende byggerier.

I 2010 nåede omsætningen på tv-kanalmarkedet op på 11,5 milliarder kroner i Danmark. De fire milliarder går til medielicensen, mens de resterende 7,5 milliarder går til abonnementsløsninger.

Læs selv udspillet her.

Hvor står du i sagen? Er du for eller imod frit tv-valg indenfor tv-kanaler?Flere nyheder

Samsungs "Neo QLED" står til at blive en tak dyrere end 2020 TV

19 Jan 2021 |

Microsoft udsender liste over eksklusiv-titler til Xbox i 2021

19 Jan 2021 |

Apple TV+ forlænger igen prøveperioden – nu til juli 2021

18 Jan 2021 |

MoreTV hæver prisen & genindfører mulighed for app

18 Jan 2021 |

TCL lover Android 11 til 2019 & 2020 Android TV

18 Jan 2021 |

WandaVision skyder i dag det store Marvel-show i gang på Disney+

15 Jan 2021 |