Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG arbejder på ny webOS Smart TV-platform - FlatpanelsDK

LG arbejder på ny webOS Smart TV-platform

26 Oct 2012 | Rasmus Larsen |

LG har en del bolde i luften, hvad angår Smart TV, herunder deres nuværende Smart TV-platform, Google TV, Smart TV-alliancen og nu dette. Vi hører, at LG arbejder på en webOS-baseret Smart TV-platform, der skal vises frem på CES 2013 i januar.

webOB Smart TV fra LG?

Husker du Palm-smartphones, der blev drevet af webOS (apps baseret på HTML)? LG arbejder angiveligt på en Smart TV-platform sammen med Gram (der overtog webOS hos HP). Projektet har været undervejs i flere måneder, og aftalen blev underskrevet i juni 2012, fortæller webosnation.com.

webOS Smart TV
LG siges at arbejde med HP på en ny Smart TV-platform baseret på webOS


Hensigten med webOS-projektet er at erstatte LGs NetCast Smart TV-platform, som bruges i 2010, 2011 og 2012-modellerne. Kilden hævder desuden at vide, at et selskab kaldet Enyo arbejder på at bygge apps, og at Netflix allerede er klar. Pandora (musiktjeneste, som vi ikke har i Danmark) og YouTube er også under udvikling.

Men hvorfor webOS og ikke Google TV? LG er angiveligt utilfredse med Googles vilkår angående Google TV samt den langsomme udbredelse, ligesom de frygter, at Apple går ind på markedet snart. WebOS-platformen siges at køre på samme L9 dual-core chip, som bruges i LGs Smart TV-topmodeller i 2012, hvilket muligvis kan betyde, at de kan opdateres. Det er dog ren spekulation indtil videre.

LG og Gram forventer, at vise den webOS-baserede Smart TV-platform frem på CES 2013 til januar, men om det også bliver integreret i LGs produkter i 2013 er stadig et åbent spørgsmål. Det store spørgsmål er nok derimod: Er denne webOS-platform rent faktisk en del af Smart TV-alliancens fremtidsplaner?

- Kilde: webosnation.comFlere nyheder

Sony i kovending: Spilbutik på PS3 & Vita lukkes ikke alligevel

20 Apr 2021 |

Opdateret: Sony gør 'Horizon Zero Dawn' & 10 andre PlayStation-spil gratis

19 Apr 2021 |

Test: Sony A90J OLED

16 Apr 2021 |

2020 Samsung TV virker nu med PS5-gaming i 4K120+HDR

16 Apr 2021 |

Analyse: Hvem taber, når abonnements-trætheden rammer?

16 Apr 2021 |

Power Grenaa slår dørene op på mandag

16 Apr 2021 |