Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFørste IGZO-baserede LCD-skærme klar i produkter - FlatpanelsDK

Første IGZO-baserede LCD-skærme klar i produkter

25 Oct 2012 | Rasmus Larsen |

Sharps IGZO -aserede LCD-skærme har været et varmt emne i år efter at rygtet gik på, at de var på vej ind i kommende Apple-enheder. De første IGZO-baserede LCD-skærme er nu i masseproduktion og for første gang når de ud i produkter i form af smartphones og tablets.

Første IGZO baseret LCD display

IGZO er ikke en ny skærmteknologi, men et andet materiale, som kan bruges i de små transistorer (TFT) i LCD-skærme. Fordi transistorerne kan blive langt mindre, så kan opløsningen på skærmen også blive langt højere. Sharp siger samtidig, at den øgede gennemsigtighed i IGZO-transistorer betyder, at lyset i skærmen udnyttes bedre og derfor medfører lavere strømforbrug.

IGZO LCD i Sharps smartphone
Sharps nye smartphone er den første til at gøre brug af en IGZO-baseret LCD-skærm


Det lyder meget lovende, specielt i en tid, hvor pixelræset i smartphone-branchen raser. Vi er derfor også overbeviste om, at de IGZO-baserede LCD-skærme nok skal finde en plads. Det første skridt sker med lanceringen af Sharps seneste smartphone kaldet Aquos Zeta, der er lanceret i Japan.

IGZO-skærmen i den nye smartphone er godt nok ikke den mest imponerende til date, men tilbyder stadig en opløsning på 1280x820 pixels. Skærmen er 4,9 tommer stor. Telefonen er klar inden årets udgang, hvilket også betyder, at Sharps IGZO LCD-skærme er gået i masseproduktet og vi formentlig får dem at se i flere enheder inden længe – måske i Apples iOS-enheder?

IGZO-skærmene har også fundet vej til tablets i form af Sharps egen 7-tommer, ligesom Asus har valgt at bruge dem i deres PadFone, som kan monteres inde i en tablet. Asus PadFone blev oprindeligt præsenteret med en OLED-skærm, men Asus lader til at have ændret den beslutning.

Selvom de nye panel er spændende, så er det dog stadig ikke lige så imponerende som Sharps IGZO-prototyper.Flere nyheder

YouTube streamer nu i HDR på Xbox

22 Jan 2021 |

Nordisk Film: Biograf-eksklusivitet står ikke til diskussion

22 Jan 2021 |

'No Time to Die' og andre storfilm udsat på ny

22 Jan 2021 |

DR-rapport: Meget tyder på nye fald i flow-tv de næste år

21 Jan 2021 |

Usmart TV: Forsvindende apps og flygtige platforme – opdateret

21 Jan 2021 |

HBO Nordic udfases på mange Samsung Smart TV og PS3

21 Jan 2021 |