Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonRygte: Panasonic på vej ud af LCD-TV marked - FlatpanelsDK

Rygte: Panasonic på vej ud af LCD-TV marked

17 Oct 2012 | Rasmus Larsen |

Panasonic planlægger at forlade LCD-TV markedet. De vil i stedet ombygge deres LCD-TV-fabrik til at producere mellemstore LCD-paneler specifikt til Apples iPad. Det rapporterer japanske Diamond Online.

Opdatering:Reuters siger nu, at Panasonic også skruer ned for plasma-produktionen. Det skal dog noteres, at Panasonic allerede har gjort det, så det er uklart om Reuters er bagud på nyhederne eller om Panasonic skruer yderligere ned.

Opdatering 2: Panasonic reagerer offentligt overfor FlatpanelsDK: Panasonic vil ikke stoppe produktionen af LCD-paneler til tv, men vil reducere mængden af producerede LCD-TV-paneler, samtidig med, at man vil søge nye forretningsområder; f.eks. LCD-skærme til mobile paneler. Panasonic vil ikke forlade hverken LCD-TV eller plasma-tv segmenterne, men vil dog bruge LCD-paneler fra andre LCD-fabrikanter i visse modeller fra næste år.

Panasonic vil ud af LCD-TV produktion

Panasonic optrappede i år deres satsning på LCD-TV sideløbende med plasma-tv, men det lader ikke til at have kastet de forventede resultater af sig.

Panasonic DT50
Panasonic satsede i år stort på LCD-TV, men nu er de angiveligt på vej ud af LCD-TV-markedet


Det forlyder, at Panasonic vil stoppe produktionen af LCD-TV-paneler og i stedet ombygge deres LCD-fabrik. Kilder siger, at Panasonic vil satse på produktion af LCD-paneler til mobile enheder, med primært fokus på Apples iPad. Panasonic har angiveligt allerede leveret testskærme med høj opløsning til Apple, og skærmene siges at leve op til Apples forventninger. Det er Panasonics Himeji-fabrik, som skal ombygges. Himeji-fabrikken er i dag blandt de mest avancerede i LCD-branchen.

Panasonic DT50
Det er den gigantiske Himeji-fabrik, der skal bygges om indvendigt


Panasonic har også for nylig skåret ned på produktionen af plasma-tv, da markedet er nedadgående. Hvis de samtidig bevæger sig ud af LCD-TV-markedet, ser det dystert ud for Panasonics tilstedeværelse på tv-markedet – med mindre Panasonic planlægger at skifte over til eksempelvis OLED-TV.

Det skal bemærkes, at selvom Panasonic stopper deres egenproduktion af LCD-TV-paneler, kan de naturligvis stadig købe LCD-paneler af andre leverandører og fortsætte med at sælge LCD-TV.

- Kilde: Diamond Online, Reuters

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Netflix' satsning på live-sport begynder at tage form

29 Mar 2024 |

Apple eksperimenterer med sport i 8K 3D

29 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

29 Mar 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |