Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEt kig på Sharps IGZO-skærme med høj opløsning - FlatpanelsDK

Et kig på Sharps IGZO-skærme med høj opløsning

07 Sep 2012 | Rasmus Larsen |

Sharp brugte IFA 2012 til at lancere kæmpeskærme samt demonstrere deres seneste udvikling inden for IGZO-baserede LCD-skærme, hvor Sharp kan øge opløsningen betydeligt.

Sharps IGZO-skærme demonstreret

Sharp har fundet en ny metode til at skabe de små transistorer, der bruges i både LCD og OLED-skærme. Teknologien kalder de IGZO og med IGZO kan Sharp skabe skærme, der er hurtigere, tyndere og har langt højere opløsning. På IFA 2012 demonstrerede Sharp nogle af deres nyeste IGZO-baserede LCD-skærme. Her er et udvalg af de mest imponerende. Vi starter med Sharps 6,1” LCD-skærm med 2560x1600 pixels – eller en pixeltæthed på 498 ppi (næsten dobbelt så højt som på mange smartphones og tablets i dag).

Sharp IGZO
Sharps 6,1” skærm med pixeltæthed på 498ppi

Herunder ses Sharps 32” skærm med 4K-opløsning (til højre) sammenlignet med et 32” tv med Full HD-opløsning (til venstre). Vi har komprimeret billedet for at få det op på FlatpanelsDK, men der var bestemt en forskel, når man betragtede de to skærme fra tæt hold.

Sharp IGZO
Sharps 32-tommer 4K-tv ses til højre

Her viser Sharp, hvordan de også kan lave IGZO-paneler betydeligt tyndere. Skærmene er samme størrelse, men den IGZO-baserede LCD-skærm til højre er markant tyndere og har næsten ingen ramme. Det giver et stort potentiale i f.eks. smartphones.

Sharp IGZO
Sharps IGZO-baserede skærm ses til højre og er langt tyndere og har smallere ramme

Til slut præsenterede Sharp et 31,5” LCD-panel, der er udviklet specifikt til PC-monitors. Panelet har en opløsning på 3840x2160 pixels (også kaldet 4K).

Sharp IGZO
Sharps 31,5-tommer IGZO-baserede LCD-panel beregnet til PC-monitors

Sharp havde desværre ikke medbragt deres IGZO-baserede OLED-paneler, men alt i alt en imponerende demonstration. Vi ser stort potentiale i IGZO-teknologien, der kan bruges til både LCD og OLED, og som kan forbedre skærme i smartphones or tablets.Flere nyheder

Philips lancerer nye OLED TV med HDMI 2.1

28 Jul 2021 |

Warner holder fast i simultan-premiere på 10 film næste år

27 Jul 2021 |

LG sender nye 8K og 4K LCD TV i handlen

27 Jul 2021 |

Allente åbner for OL i 4K HDR

23 Jul 2021 |

Visuel effekt-legende ser HFR som fremtidens film-format

23 Jul 2021 |

Philips lancerer nye LCD TV med miniLED, Ambilight og Android

22 Jul 2021 |