Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOplevelser med Panasonics 145" 8K-tv & 103" 3DTV - FlatpanelsDK

Oplevelser med Panasonics 145" 8K-tv & 103" 3DTV

07 Sep 2012 | Rasmus Larsen |

Panasonic havde på dette års IFA medbragt en række prototype-skærme. Blandt de to største – og mest imponerende – var deres 145-tommer 8K-tv samt et 103” brillefri 3DTV. Begge tv er baseret på plasma-teknologi. FlatpanelsDK fortæller her om billedoplevelsen.

Panasonics 145” 8K-tv

Panasonics 145” plasma-tv blev vist frem i et helt mørkelagt rum. Tv’et anvender en 8K-opløsning, der er 16 gange højere end Full HD og 4 gange højere end 4K-tv, som vi også så masser af på IFA.

Panasonics 8K-tv
Panasonics 8K-tv er imponerende


Plasma-teknologi er per definition ikke så lysstærk som LCD-teknologi og det er formentlig grunden til at skærmen virkede en smule lyssvag, selvom den stod i et mørkelagt rum. Når det er sagt, så var billedoplevelsen dog fantastisk. Den gigantiske skærm er 180 centimeter i højden og Panasonic havde belejligt valgt billedmateriale med mange små og fine detaljer – såsom blade og fjer. Billedmaterialet bestod af still-billeder og der var ikke meget bevægelse i de præsenterede scener (ud over en scene med to løver).

Dybden i billederne var ekstrem overbevisende og detaljer fremstod krystalklart. De fleste besøgende brugte da også en del tid foran skærmene, selvom testbillederne kørte i ring.

Panasonics 8K-tv
Panasonics 8K-tv


Alligevel føler vi dog ikke, at Panasonics 8K-tv adskiller sig markant fra de store 4K-tv. Vi havde naturligvis ikke mulighed for at sammenligne side-om-side med samme billedmateriale, men 4K-tv gengiver en lige så imponerende billedoplevelse med en detaljegrad, der nærmer sig øjets maksimale grænse (afhængigt af hvor tæt man står). Derfor er spørgsmålet nok også om vi overhovedet har brug for 8K-tv lige nu? Specielt når det gælder 2D-indhold. Og er vanvittige 145” egentlig for småt til at udnytte det fulde potentiale i 8K?

Panasonics 8K-tv
Panasonics 8K-tv


Vi har før set Sharps 8K-skærm, der – så vidt erindringen rækker – faktisk havde mere detaljerige billeder. Om det skyldes billedmaterialet eller blot, at LCD-skærme er bedre til at gengive still-billeder, skal vi lade forblive usagt. Indtil videre ser vi dog intet galt i, at 4K-skærme tager den første tørn. 8K-tv kræver meget store skærme; langt større skærme end de fleste forbrugere vil betale eller vil tillade i stuerne.

Panasonics 103” brillefri 3DTV

Panasonics 103-tommer brillefri 3DTV var derimod en anden historie. Jeg er måske mere kritisk end de fleste på dette punkt, men når man sammenligner et 3DTV, som kræver 3D-briller med et brillefri 3DTV, så har man lynhurtigt et referencepunkt. Brillefri 3DTV er meget langt fra at kunne levere tilfredsstillende 3D-billedkvalitet.

Panasonics 103-tommer brillefri 3DTV
Panasonics 103-tommer brillefri 3DTV er ikke overbevisende


Det faktum er ikke anderledes, når billedet projiceres op i 103 tommer. Panasonics 103 tommer brillefri 3DTV var ganske enkelt ikke overbevisende og tilfredsstiller end ikke minimumskravene for, hvad jeg forventer af et brillefri 3DTV. Det hjælper naturligvis ikke, at Panasonic havde valgt latterligt dårligt billedmateriale, men selv med ordentligt materiale, ville skærmen ikke kunne overbevise.

Jeg har for år tilbage sagt, at jeg ikke forventer at se et velfungerende brillefri 3DTV på markedet foreløbigt. Der er sidenhen lanceret flere af dem, men jeg holder fast i, at de ikke er velfungerende. De er simpelthen ikke klar til en markedsintroduktion. Det ændrer Panasonics teknologidemonstration heller ikke på. Jeg ser heller ikke noget gennembrud på den korte bane. Skal brillefri 3D blive til noget, så skal der simpelthen noget andet end cornflakes-teknologi til.Flere nyheder

Philips 2020 TV

Danske priser på Philips 2020 OLED & LCD TV

29 May 2020 | Rasmus Larsen |
Sony ZH8 8K

Sonys nye 8K TV starter på 56.000 kroner

29 May 2020 | Rasmus Larsen |
Tidal Dolby Atmos TV

Tidal lancerer Dolby Atmos-musik på Apple TV 4K, Android TV & FireTV

29 May 2020 | Rasmus Larsen |
Philips Hue Sync

Philips Hue-boks har nu Dolby Vision & HDR10+ support

29 May 2020 | Rasmus Larsen |
Killers of the Flower Moon

Apple vil finansiere næste film fra Scorsese, DiCaprio & De Niro

28 May 2020 | Rasmus Larsen |
BeoVision 8K OLED

Bang & Olufsen lancerer 8K OLED i Harmony-serien

28 May 2020 | Rasmus Larsen |
Twitch LG TV

Twitch app er landet på LG TV (webOS)

28 May 2020 | Rasmus Larsen |
YouTube Kids Apple TV

YouTube Kids app klar på Apple TV

28 May 2020 | Rasmus Larsen |