Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDVD/Blu-ray stadig større på filmleje ift. streaming - FlatpanelsDK

DVD/Blu-ray stadig større på filmleje ift. streaming

20 Aug 2012 | Rasmus Larsen |

Amerikanerne foretrækker stadig de fysiske skiver fremfor internetstreaming – hvert fald når det kommer til fuldlængde-lejefilm. Fysiske skiver sidder stadig på 62 % af markedet, men er dog i kraftig tilbagegang. Det viser en analyse fra NPD Group.

DVD & Blu-ray vs. streaming

NPD har udgivet deres seneste VideoWatch-rapport baseret på det amerikanske filmudlejningsmarked i første halvdel af 2012. Rapporten viser, at DVD og Blu-ray-skiver stadig foretrækkes blandt filmudlejningspublikummet.

Filmmarkedet i USA
DVD & Blu-ray foretrækkes stadig over streaming, når der skal lejes film i USA – men ikke meget længere


Fysiske DVD og Blu-ray-skiver tager 62 % af filmudlejningsmarkedet. Internet-streaming tager en andel på 38 %, drevet primært af streamingtjenester såsom Netflix.

Udlejningsmarkedet for fysiske skiver er dog kraftig faldene. I forhold til første halvår af 2011 er der blevet udlejet 17 % færre DVD & Blu-ray-film. Udlejning af film via internetstreaming er derimod steget med 5 %.

NPD siger også, at 80 % af Netflixs aktivitet er centreret omkring tv-serier – ikke film. Netflix er alligevel den førende spiller på udlejning af film via internetstreaming, idet de har hele 66 % af streamingmarkedet. Hvis både film, tv-serier og andet videoindhold tages med i regnestykket, så har streamingmarkedet allerede overhalet de fysiske skiver. Tallene for Danmark kendes ikke.

Hvad med dig? Hvordan foretrækker du at leje eller se dine film?

- Kilde: NPDFlere nyheder

Sony i kovending: Spilbutik på PS3 & Vita lukkes ikke alligevel

20 Apr 2021 |

Opdateret: Sony gør 'Horizon Zero Dawn' & 10 andre PlayStation-spil gratis

19 Apr 2021 |

Test: Sony A90J OLED

16 Apr 2021 |

2020 Samsung TV virker nu med PS5-gaming i 4K120+HDR

16 Apr 2021 |

Analyse: Hvem taber, når abonnements-trætheden rammer?

16 Apr 2021 |

Power Grenaa slår dørene op på mandag

16 Apr 2021 |