Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonIFA 2012 - hvad kan vi forvente? - FlatpanelsDK

IFA 2012 - hvad kan vi forvente?

17 Aug 2012 | Rasmus Larsen |

IFA 2012 starter om et par uger, og alle producenterne er klar til at præsentere efterårets nyheder. Her er hvad vi ved og hører på rygtebørsen indtil videre - og hvad du kan forvente. Vi regner også med at se et par overraskelser på IFA 2012.

Samsung

Samsung afslørede deres 55" OLED-TV på CES 2012 i januar, men det var sparsomt med detaljer. På IFA 2012 forventer vi, at Samsung lancerer deres OLED-TV og afslører pris. Alle Samsungs seneste features forventes at blive integreret, såsom Smart TV, 3D, dual-core processor og indbygget kamera. Samsung gør også klar til at lancere deres 75-tommer ES9000 LED model i USA og Sydkorea. Vi forventer, at tv’et også kommer til Europa og at det bliver officielt præsenteret på IFA 2012. Om det så også når til Danmark, ved vi ikke endnu.

Samsung 75-tommer ES9000 Smart TV
Samsung præsenterer med stor sandsynlighed deres 75” ES9000 Smart TV

Du har muligvis også hørt rygter om en nye version af Samsung Note; enheden der ikke helt er en telefon og ikke helt en tablet. Galaxy Note 2 forventes lanceret på IFA og rygtebørsen byder ind med en bøjelig Youm OLED-skærm. Det er vigtigt at pointere, at selv hvis Note 2 får en sådan skærm, så bliver selve enheden dog formentlig ikke bøjelig, men bøjelige OLED-skærme kan blive betydeligt tyndere end normale skærme.

Sony

Vi forventer, at Sony vil fremvise de tv-modeller, som blev præsenteret på CES 2012 tilbage i januar endnu en gang, samt fokusere på samspillet mellem spilkonsoller, smartphones og tablets i ét samlet økosystem. Det er ikke lykkedes for Sony indtil videre, men vi forventer at Sony holder gryden i kog. Sony vil muligvis også tale lidt om deres seneste erhvervelse af Gaikai, og cloud gaming-perspektiverne - men vi tror dog Sony venter med at afsløre for meget.

Sonys Crystal LED-TV-prototype
Vi har hørt nogle tossede rygter om at Sony vil sende deres Crystal LED-TV på markedet i forbindelse med IFA – det tror vi ikke på

Vi hører om, at Sony muligvis vil præsentere en ny topmodel i 9-serien. Vi er ikke helt sikre på, hvad vi skal tro eller forvente, men 9-serien trænger bestemt til en opdatering. Den nuværende 9-serie er fra Sonys 2011-modelprogram, så det er ikke usandsynligt at Sony præsenterer en HX950/HX953/HX955 model på IFA 2012. Sony kan dog også vælge at vente til CES 2013 i januar 2013. Vi forventer dog ikke, at Sonys Crystal LED-teknologi lanceres som et reelt, færdigt produkt, men mon ikke prototypen er medbragt igen? Endelig så er der en mulighed for, at Sony vil tale om deres OLED-partnerskab med Panasonic. Vi forventer ikke at se færdige produkter - men måske nogle prototyper? Og mon ikke også Sony slipper deres Google TV-produkter fri på IFA 2012?

LG

Ligesom Samsung, så præsenterede LG deres 55" OLED-TV på CES 2012 i Las Vegas. På IFA 2012 forventer vi, at LG lancerer OLED-TV’et og annoncerer priser og lanceringsdato. LGs OLED-TV skal kaldes 55LM970V og 55LM975V; det bekræftes af EISA Awards uddelingen. Vores bud er, at der kommer to varianter; en med en fast fod og en til vægmontering. Forvent også at se Smart TV og Cinema 3D i skærmen.

LG 55EM9600
LG lancerer deres OLED-TV på IFA 2012

Vi forventer også, at LG viser deres 84-tommer 4K 3DTV frem på IFA og LG begynder måske endda at sælge det i Europa og USA? Det må tiden visen. Herudover forventer vi, at LG stadig vil slå på tromme for deres Cinema 3D og Smart TV-muligheder og formentlig tilføje nye funktioner eller apps til deres Smart TV-platform. Ellers andet? Jo nok nogle nye smartphones. Den er vi ligeglade med – med mindre de har en ny fed Smart TV-integration eller en ny spændende skærmteknologi.

Panasonic

Panasonic har stadig fokus på deres tv-forretning, men deres fokus er ved at skifte fra plasma-modellerne til LED-modellerne, lader det til. Vi forventer dog at se masser fra begge lejre på IFA 2012. Hele modellinjen vises frem, men vi forventer ikke at se de store nyheder på IFA fra det japanske firma.

Panasonic DT50
Panasonic vil igen promovere deres nye LED-modeller på IFA

Et par kilder taler om, at Panasonic vil begynde at lægge Titanic på 3D Blu-ray med i pakken, når der købes et Panasonic 3D-produkt, nu hvor Avatar 3D ikke længere medfølger. 3D-bølgen synes dog at være nedadgående, så vi tror ikke, at Panasonic vil bruge 3D som hovedtemaet på IFA. Og ligesom Sony, så vil Panasonic muligvis også tale om OLED partnerskabet. Vi krydser fingre for et par smugkig på OLED-skærme, men sætter ikke næsen op efter noget.

Philips

Philips; engang en stolt hollandsk tv-producent; men sidenhen solgt til TPV Technology fra Hong Kong. Hvad vil ændre sig? Ikke meget så vidt vi er orienteret. Philips lader til at fortsætte i samme spor i 2012 og måske endda i 2013. Hvad der sker efter 2013 bliver interessant at følge.

Philips new 9 series
Philips nye 9-serie tv-skærme lanceres på IFA 2012

Vi ved allerede, at Philips vil afsløre deres nye 9-serie tv-skærme på IFA 2012. Hvorfor? Fordi FlatpanelsDK var den første store side til at lække alle detaljerne. Vi ved også, at Philips vil annoncere nye DesignLine-modeller. Vi har derimod ikke været i stand til at bekræfte om Philips også har planer om at lancere et nye Cinema-fjernsyn i det ekstrabrede 21:9-format. Modellen trænger dog til en opdatering. Hvis Philips ikke opdaterer Cinema 21:9 på IFA, så kan det muligvis signalere enden på Cinema 21:9-skærmene. Hvad ellers? Sandsynligvis nogle sundhedsplejeprodukter og audioprodukter.

Sharp

Sidste år oplevede vi Sharps vanvittig imponerende 8K TV på IFA. Vi forventer, at Sharp endnu engang medbringer det på IFA 2012 – måske endda i et endnu større format.

Sharps 85” 8Kx4K TV er vanvittig imponerende
Sharps 85” 8Kx4K TV er vanvittig imponerende og vi håber at se det igen på IFA 2012 og igen i 2013, 2014, 2015, 2016…

Herudover forventer vi, at Sharp vil udstille deres første europæiske 90-tommer fladskærms-tv. Sharps 90-tommer tv blev lanceret i USA tidligere på året, så der er en god chance for et lignende europæisk scenarie. Der er også mulighed for at vi ser Sharps første 4K-tv – eller i hvert fald en veludviklet prototype. Sharp har tale om 4K for et stykke i et stykke tid nu, og er blandt de tv-producenter, der kan producere store skærme med ekstra høj opløsning på egne fabrikker. Og måske Sharp vil endda medbringe deres imponerende IGZO-baserede, bøjelige OLED-paneler? Det ville være fantastisk – men vi skal nok ikke holde vejret.

Andre spændende ting

Forvent at se et væld af irrelevante tablets fra stort set alle elektronikproducenter. Toshiba kan muligvis lancere en ny variant af deres brillefri 3DTV – eller måske en billigere variant. Ultrabooks *host*Macbook Air kloner*host* vil være over det hele. Hvad angår Microsoft, så forventer vi en forholdsvis anonym tilstedeværelse fra hovedpersonen selv, men masser af fokus på Windows 8 rundt omkring på de andre stande, hvilket også sender masser af reklame tilbage. Får vi også Microsofts Surface-tablet at se på IFA 2012? Muligvis. Vi håber også på at se en masse sjove designkoncepter fra Loewe. Loewe medbringer også deres nye Connect ID model og den nye Individual-serie. IFA 2012 starter 31. august og slutter 5. september. FlatpanelsDK mandsopdækker tv-producenterne. Du kan følge med på forsiden senere i august eller abonnere på vores nyhedsbrev, RSS eller twitter for at få daglige opdateringer fra IFA 2012 showet.Flere nyheder

Chromecast med Google TV

09 Apr 2021 |

Rygte: Samsung vil købe OLED TV-paneler fra LG

09 Apr 2021 |

Første kig: Samsung's 110" microLED TV

08 Apr 2021 |

Nye Toshiba Android TV lanceret i Danmark

07 Apr 2021 |

Power åbner i Ringsted med bl.a. OLED TV til 6.666 kr.

07 Apr 2021 |

Sony lancerer Bravia Core med 'højeste streaming billedkvalitet'

06 Apr 2021 |