Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEISA Awards 2012-2013 - se vinderne her - FlatpanelsDK

EISA Awards 2012-2013 - se vinderne her

15 Aug 2012 | Rasmus Larsen |

Kort før IFA-udstillingen følger årets EISA-vindere og de er blevet præsenteret i dag. EISA peger på de bedste produkter indenfor en række kategorier. Se hvilke fladskærms-tv EISA mener, er det bedste i 2012-2013.

EISA Awards 2012-2013

EISA står for European Imaging and Sound Association og hvert år uddeles EISA Awards i en række kategorier forud for IFA-udstillingen. IFA 2012 står for døren og på messen kan producenterne prale af deres seneste trofæer. Herunder kan du se, hvilke produkter EISA har kåret i år.

Fladskærme

Herunder kan du se, hvilke fladskærms-tv EISA mener, er bedst i de respektive kategorier. EISA-awards er nydeligt fordelt imellem de forskellige producenter, så ingen føler sig snydt. Og der er oprettet et par nye kategorier, så alle kan være med. Bemærk, at alle beskrivelser er skrevet af EISA og ikke FlatpanelsDK.

European Display Achievement 2012-2013 - LG 55EM970V/975V

Efter et langt og krævende udviklingsarbejde er LG nu klar med fremtidens storskærms-TV. 55EM970V (og vægversionen 55EM975V) er baseret på OLED - organic light emitting diodes - som giver kvalitetsbilleder med en utrolig kontrast, stor betragtningsvinkel og excellent sortgengivelse. Og da denne skærmteknologi ikke kræver et baglyspanel, har LG kunnet lave et 55 tommers OLED TV der kun er 4 mm tykt, hvilket gør det virkelig attraktivt. Det hele krones med et kompakt fodstykke som indeholder både TV-modtager, forstærker og højttalersæt. OLED-teknologien er ikke ny, men det er første gang man kan få alle OLED-fordelene i en skærmstørrelse der passer perfekt til dagligstuen.

European Smart TV 2012-2013 - LG 55LM960V

Mange TV-fabrikker har valgt at gøre 2012 til det helt store “Smart TV”-år. LG har således lavet en stribe praktiske apps, der henter indhold fra internettet, men man har også gjort det nemt at bruge dem - ikke mindst takket være den forbedrede “Magic Remote” fjernbetjening med stemmestyring. LGs særlige “Nano Full LED”-panel giver desuden en imponerende sortgengivelse, et højt kontrastniveau og naturlige farver - kort sagt: Fantastisk billedkvalitet. Med “Cinema 3D” får man en 3D-løsning for hele familien, for den inkluderer en hel kasse komfortable letvægtsbriller. Derudover er 55LM960V et af de mest elegante TV-apparater at se på - selv når det er slukket.

European Plasma TV 2012-2013 - Panasonic VIERA TX-P50VT50

Panasonic TX P50VT50 er simpelthen det bedste plasma-TV du kan få for penge - med effektiv sortgengivelse, naturlige farver og en fantastisk 3D-visning i full HD. Apparatet er desuden proppet med funktioner som indbygget Wi Fi, web-browser, adgang til sociale netværk, apps via Viera Connect og en avanceret kalibreringsfunktion. Tilslutningsmulighederne er også i top, med slot til SD-kort, fire HDMI-indgange og tre USB-porte. Og TV’ets design er både slankt og stilfuldt. For de mange forbrugere der foretrækker plasmateknologiens billedkvalitet er Panasonic TX P50VT50 det allerbedste valg.

European LCD TV 2012-2013 - Philips 46PFL9707

År efter år bringer Philips nye TV-modeller med topspecifikationer på markedet, og år efter år overraskes man over, at billedkvaliteten stadig kan forbedres. Det nye 46PFL9707 har et endnu bedre “Moth Eye”-filter der effektivt reducerer refleksioner fra skærmen, og takket være “direct LED”-baglys med lokal dæmpning får man dybere sort og endnu flottere højlys. Også apparatets bevægelseskompensation er i topklasse, og takket være nye flickerfri 3D-briller kan man se 3D-film uden det flimmer, der ellers kan skæmme oplevelsen på grund af samspillet med det øvrige lys i stuen. Som en yderligere fordel har fjernbetjeningen et tastatur, der gør det let at navigere rundt i TV’ets Smart-funktioner.

European Future Proof TV 2012-2013 - Samsung UE46ES8000

I en tid med hurtig teknologisk udvikling er det en stor fordel at have et TV, der altid kan holdes up to date. Dette er muligt med Samsung UE46ES8005, takket være et såkaldt “Evolution Kit” til opgradering af både hardware og software, så man kan opgradere til nye funktioner og muligheder efterhånden som de opstår. Ved lanceringen har UE46ES8005 naturligvis tidens nyeste funktioner - inklusive en “Smart Service” med et kolossalt antal apps, indbygget Skype-kamera, og en epokegørende mulighed for at styre funktionerne via tale og gestikulation. Det er en fremtidssikker konstruktion baseret på en fantastisk billedkvalitet med skarpe, kontrastrige billeder og neutrale realistiske farver.

European 3D TV 2012-2013 - Sony BRAVIA KDL-55HX850

Sony KDL 55HX855 er det perfekte apparat til visning af 3D-film. Panelets hurtige responstid og den effektive adskillelse af de to separate billedkanaler giver en enestående billedkvalitet, praktisk talt uden crosstalk. Sonys Cinema Mode betyder desuden, at man får korrekt farvegengivelse “out of the box”, og sortniveauet er perfekt, takket være en dimming-teknologi der dæmper baglyset i billedets mørke områder - uden at man mister detaljer i skyggerne. Ud over den fornemme 3D- og 2D-billedkvalitet giver TV’et også et stilfuldt indtryk i dagligstuen takket være det særlige fodstykke der holder skærmen i en “tilbagelænet” position.

European 3D Achievement 2012-2013 - Toshiba 55ZL2

Toshiba 55ZL2 repræsenterer starten på en helt ny TV-teknologisk æra, for nu kan vi for første gang opleve et stort 3D-billede uden brug af særlige briller. 3D-filmene kan ses i en opløsning på 720p fra indtil ni positioner foran skærmen. Teknikken er baseret på et LCD-panel med fire gange fuld HD-opløsning, eller mere end 8 millioner pixels, samt aktivering af et ekstra skærmlag med tusindvis af mikrolinser. 55ZL2 har desuden indbygget ansigtsgenkendelse, og det hele styres af en uhyre kraftfuld digital processor. Der er mulighed for at vise stillbilleder i ultra skarp 3840 x 2160 opløsning. Og TV’et kan naturligvis opskalere videomateriale i flot kvalitet fra 2D/1080p til skærmens fulde opløsning. 55ZL2 er et så banebrydende TV, at man skal se det for at tro det.

European HT Solution 2012-2013 - Loewe Connect ID 46 + Home Cinema Set 5.1

Dette kombinerede hjemmebiosystem er en stilfuld og fleksibel løsning som er let at indpasse i dit dagligstuemiljø. Med Connect ID 46 kan du vælge mellem ikke færre end 2.160 modelvarianter, baseret på forskellige fodstykker, farvemuligheder og funktioner. TV’ets billedkvalitet er fuldt på højde med den fantastiske lydoplevelse man får med Home Cinema Set 5.1, som inkluderer et MediaVision 3D Blu ray system med iPod/iPhone dockingstation, fem satellit-højttalere og en trådløs subwoofer. Styring af systemets funktioner sker nemt og enkelt med Loewes nye iPad kompatible Assist Media app. Loewes vindersystem er en high-end løsning baseret på kvalitetsmaterialer og høj håndværksmæssig kunnen.

European Green TV 2012-2013 - Philips 55PFL6007

Selv om TV-skærmene bliver større og større, så betyder det ikke nødvendigvis, at de bliver en større belastning for miljøet. Med 55PFL6007 har Philips skabt et TV. der overgår de tidligere modeller rent funktionsmæssigt, men alligevel fastholder fabrikkens position som leverandør af miljøvenlige produkter. Philips 55PFL6007 slår ikke alene sine konkurrenter på lavt strømforbrug - anvendelsen af sjældne metaller på apparatets printkort er også effektiviseret. Dette er årsagen til, at Philips nu for tredje år i træk vinder en EISA Green Award.

Lyd og afspillere

Der er også blevet givet EISA Awards i lyd-kategorien, hvor højttalere, soundbars og forstærkere indgår. De kan ses herunder. Bemærk, at alle beskrivelser er skrevet af EISA og ikke FlatpanelsDK.

European Blu-ray Player 2012-2013 - Panasonic DMP-BDT500

Panasonic DMP BDT500 er en player der har det hele. Den er ikke alene hurtig og effektiv til at afspille CD/DVD/BD-diske - det er også en moderne multimaskine med funktioner til afspilning af materiale fra internet-services, eller via DLNA fil streaming. Tilslutningerne inkluderer HDMI-forbindelser, så man let kan integrere DMP BDT500 i sit øvrige AV-system. Ud over en kraftig video-processor til bl.a. billedkalibrering har DMP BDT500 en audio-processor, som bruges til at genskabe den særlige lydkvalitet som kendes fra seks klassiske, rørbaserede forstærkere. DA-konverteringen er baseret på fire 192 kHz/32 bit DACs, og man kan afspille FLAC-filer på indtil 192 kHz/24 bit. LAN- og Wi Fi-forbindelser, touchpad-fjernbetjening og applikationer til både Android og iOS fuldender denne imponerende Blu-ray player.

European Streaming Product 2012-2013 - Pioneer N-50

Network-enabled hi-fi separates are evolving at a fiercesome pace but Pioneer’s N-50 is sufficiently ahead of the pack that it sets the standard in its class. Its 2.4in colour LCD screen squeezes in a lot of information, including a thumbnail of the album cover and details of the file type and sampling frequency. The N-50 is also a lot heavier than its slim profile suggests thanks to its multiple power supplies and reinforced chassis. But most important of all, its DLNA-compliant Ethernet connection will handle the highest resolution 24-bit/192kHz media with other connections to support legacy digital products, USB audio and external Wi-Fi/Bluetooth adapters. Musically, it serves up a soundstage you can walk into – guitars sound slinky and cymbals positively sizzle as the N-50 weaves its digital magic.

European Loudspeaker 2012-2013 - KEF LS50

To casual viewers the LS50 will look like a minimalist, single-driver loudspeaker but in reality it’s more sophisticated. In fact, this single driver is one of KEF’s famous two-way Uni-Q units with its tweeter mounted at the acoustic centre of the mid/woofer. This latest iteration, coloured rose gold, features a cone formed of a special magnesium/aluminium alloy and benefits from a longer ‘throw’ to improve bass performance. The cabinet is not only beautifully finished but is sturdily constructed with constrained layer damping between its walls, internal cross-brace and front baffle. As promised, the LS50 delivers a remarkably big sound with vivid imaging and a tremendous bass weight that belies its compact dimensions. Shut your eyes and you’ll believe you are listening to a far bigger loudspeaker.

European Wireless Hi-Fi 2012-2013 - Dynaudio Xeo

Hi-fi without cables? If this is your domestic dream then Dynaudio has the solution with its Xeo wireless audio system. If Wi-Fi is traditionally associated with lo-fi then Xeo looks to set a higher standard with its bespoke transmitter capable of streaming music, up to 16-bit/48kHz resolution, to its Xeo 3 standmount and Xeo 5 floorstanding loudspeakers. Both speakers include two 50W amplifiers for their bass and treble drivers while the partnering Xeo transmitter features analogue, USB and Toslink optical digital inputs for compatibility with a wide range of hi-fi sources. Not only does Xeo support multiple sources but it will also stream out to three independent speaker zones, spreading its lively and dynamic sound quality throughout your home.

European High-End Audio 2012-2013 - DALI EPICON 8

Danish loudspeaker brand DALI is no stranger to the high-end and this latest addition to the EPICON range is appropriately ‘epic’. The statuesque EPICON 8 stands 1.26m tall and features a dedicated wood-fibre coned midrange driver sited above a novel hybrid tweeter module and augmented by two bass drivers. Key innovations include the use of a non-conductive powder material in the magnet system, called soft magnetic compound (SMC), claimed to reduce distortion over a wide dynamic range. The EPICON 8’s enclosure is formed of six layers of MDF and is finished in a choice of gloss black and real wood veneers. Its sound is equally impressive, at once bold and intimate, its broad soundstage peppered with musical detail, filling the largest of rooms with ease.

European Two-Channel System 2012-2013 - Cambridge Audio Azur 851C + 851A

When is a CD player more than a CD player? When it’s designed to be an outboard D/A converter complete with integral CD drive. This is Cambridge Audio’s Azur 851C, its best player to date and one that combines its most sophisticated DAC design with USB and legacy digital audio inputs. The partnering 851A amplifier is just as slick, employing the latest version of the company’s proprietary Class XD technology to comfortably exceed its 120W specification. So while the 851C DAC/player brings a quiet composure to the party, the 851A is a wolf in sheep’s clothing, a muscular amp that grips the speakers and serves up tight, powerful and extended bass. In the 851C and 851A you’re getting cutting-edge technology for substantially less than high-end prices. Add the best speakers you can afford and this two-channel system will deliver a taste of hi-fi heaven.

European HT Subwoofer 2012-2013 - Bowers & Wilkins PV1D

B&W PV1D er ikke en almindelig subwoofer. Dens velskabte ydre rummer et sæt modsatrettede højttalerenheder, der er monteret så man undgår generende resonanser, og de drives af en ny Class D forstærker, der er klassificeret til 400 watt. Selve højttalerenhederne er også i en klasse for sig, for de er lette, men alligevel stabile fordi deres membraner består af en sandwich-konstruktion med et mellemlag af polystyrene i kombination med en aluminiumsforside og en papir/Kevlar bagside. En indbygget DSP giver effektiv sikring mod overstyring og hørlig forvrængning, trods denne subwoofers beskedne fremtoning. Og B&Ws anbefalinger vedrørende lowpassfilter- og delay-indstilling hjælper med at integrere højttaleren i både 2.1-setups og fuldtonende 7.1 hjemmebio-højttalersystemer. Fans af action-film vil glæde sig over B&Ws fire EQ-presets der sikrer, at man kan fylde enhver hjemmebiograf med ren og dyb mavekildrende bas.

European HT Loudspeaker 2012-2013 - Canton Vento 800.2 System

Cantons nyeste generation i den succesrige Vento serie er et bevis på, at fantastiske højttalere altid kan blive endnu bedre, og serien er derfor er blevet et hit blandt hjemmebio-entusiatser. De prisvindende produkter er 870.2 gulvstandere, 820.2 surroundhøjttalere og en 856.2 centerhøjttaler, der alle indeholder Cantons diskantenhed med keramisk membran. Den blev i sin tid udviklet specielt til fabrikkens “Reference”-serie. Overgangsfrekvenser og det sekslags-laminerede kabinet er også fintunet så den nye Vento 800.2 serie giver en levende lydoplevelse i forbindelse med både musik og filmlyd. Sammensætningen af højttalerenheder giver en forfinet detaljergengivelse der ikke på nogen måde virker aggressiv. Det rumlige lydbillede vil give dig en en hel verden af underholdende hjemmebiooplevelser.

European HT Soundbar 2012-2013 - Harman Kardon SB30

Med Harman Kardons SB30 får hjemmebio-oplevelsen et vældigt skub fremad. Det er en soundbar- og subwoofer-kombination, baseret på på den særlige “Harman Wave Surround”-teknologi med brug af ikke færre end seks små mellemtonehøjttalere, syv metal/keramiske diskanthøjttalere og 11 forstærkerkanaler. Den realistiske bassgengivelse skabes af en trådløst forbundet subwoofer med en 8” højttaler og en kraftfuld 100 watt Class D forstærker. Installationen er nem - du skal bare tilslutte SB30 til dit TV eller din BD-afspiller via en analog eller digital forbindelse, så er systemet klar til brug. “Dolby Volume” sikrer, at du ikke bliver blæst omkuld af lydtrykket når TV-reklamerne kommer på skærmen, og du er samtidigt sikret en realistisk frekvensbalance, god lydfokus og en stor akustisk oplevelse ved afspilning af film og koncerter på Blu-ray.

European HT Receiver 2012-2013 - Pioneer VSX-922

Det er svært at få succes på det konkurrencebetonede AV-marked, og Pioneer har derfor gjort en ekstra indsats for at kvalificere sig til at vinde EISAs “Receiver Award” for andet år i træk - denne gang for den vellydende VSX 922. Et overfladisk tjek afslører kun små forskelle i forhold til Pioneers tidligere produktgeneration, men VSX 922 rummer faktisk nogle væsentlige forbedringer som bl.a. omfatter seks 3D compatible HDMI-input, 7.2 kanalers output og en række nye former for videoprocessering, som øger billedkvaliteten. VSX 922 understøtter både DLNA og AirPlay, der giver digital forbindelse til iPod, iPhone og iPad, og man kan afspille WAV- og FLAC-musikfiler på indtil 192 kHz/24 bit via kabelnetværk eller USB. Funktionalitet og brugsglæde øges af den interaktive styring, som også kan ske via Pioneers iControlAV2012 app til smartphones og tablets.

European HT System 2012-2013 - Samsung HT-E6750

Rørteknologiens lydkvalitet genopstår i Samsungs nye hjemmebiosystem, der bygger bro over udviklingen fra katoderørene til den moderne Class D forstærker. Samsung HT E6750W er desuden udstyret med en “Smart Hub” bestående af to stk 3D kompatible HDMI-input plus et HDMI-output, som giver dit TV adgang til den store verden af social networking, apps, services og on line underholdning. Medieadgangen kan også ske via Wi Fi, Bluetooth og USB, og sættet af 5.1-højttalere suppleres af to ekstra kanaler “virtual front surround”. HT E6750W er egentlig designet til hjemmebiografen, men lydkvaliteten er så fin og samtidigt så kraftig, at den også egner sig til musikgengivelse. Alt dette - i kombination med et stort udvalg af dekodere til de nyeste lyd- og videoformater - sikrer oplevelser der er vil fortsætte og fortsætte.

European HT High-End 2012-2013 - Sony VPL-VW1000ES

Hjemmebio-entusiaster har glædet sig til ægte 4K, og Sonys VPL VW1000ES er virkeliggørelsen af denne drøm. Det er en banebrydende hjemmebioprojektor som giver dig fuld 4096 x 2160 pixel opløsning - baseret på Sonys professionelle biografteknologi. Hjertet i projektoren er tre nyudviklede SXRD-paneler. De skaber billeder med at kontrastomgang der opgives til intet mindre end 1.000.000:1, og som projiceres gennem det specialudviklede 2,1x zoomobjektiv. Som det må forventes af en projektor i 4K-klassen er billedbehandlingen exceptionel, og der er naturligvis mulighed for effektiv opskalering af et almindelilgt full HD input til projektorens fulde billedopløsning. Dine yndlingsfilm har aldrig stået så levende, detaljemættet og realistisk på skærmen i din hjemmebiograf - dette er fremtidens projektor, som allerede kan købes i dag.

European Projector 2012-2013 - Epson EH-TW9000W

Epson EH TW9000W er en af de første projektorer med trådløs overførsel af Full HD 3D billeder, så man slipper for lange HDMI-kabler i hjemmebiografen. Den kraftige E TORL lampe i kombination med en opdateringsfrekvens på 480 Hz giver lysstærke flimmerfri 3D-billeder. Det optiske system inkluderer stort zoomomfang og horisontal/vertikal lensshift, hvilket gør det let at installere projektoren, og man får den legendariske Epson billedkvalitet takket være en kraftfuld videoprocessor der bl.a. bruges til effektiv bevægelseskompensation. Dette er en af de allerbedste løsninger på markedet i dag - brug den til at skabe din drømmebiograf.

Samtlige EISA Awards 2012-2013

Der blev også givet EISA Awards i en række andre kategorier, herunder In-car Electronics, Photo, Mobile Devices og Green. Se samtlige EISA Awards på www.eisa.eu. Hvad mener du? Er det fortjent? Ejer du allerede en af EISA-vinderne? - Kilde: EISAFlere nyheder

HBO Max erkender udfordringer og lover bedre brugeroplevelse, streamingkvalitet

22 Oct 2021 |

Panasonic rykker al TV-produktion fra egen fabrik til partner

22 Oct 2021 |

Ny 'Paranormal Activity' skipper biografen og kommer på Paramount+

22 Oct 2021 |

Dolby Vision 120Hz firmware klar til 2020 LG OLED TV (CX, GX)

21 Oct 2021 |

B&O's Beosound Stage soundbar findes nu også i lysegrå

21 Oct 2021 |

F1 TV app er landet på Apple TV

20 Oct 2021 |