Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOL streames på PC, tablet & smartphone - ikke Smart TV - FlatpanelsDK

OL streames på PC, tablet & smartphone - ikke Smart TV

07 Aug 2012 | Rasmus Larsen |

BBC har allerede fået mange roser for deres dækning af OL 2012 i London, der for første gang nogensinde vises på mange forskellige platforme, herunder PC, smartphone, tablet og TV. Det er ganske interessant, for det afslører meget om tv-udsendelsers overgang til internettet. Englænderne ser OL 2012 på internettet via PC, smartphone og tablet – men ikke via Smart TV.

Smart TV’et fejler som tv-skærm under OL 2012

Der var engang, hvor tv-skærmen blev brugt til at se tv-udsendelser på, men mange folk bruger i dag supplerende enheder, såsom smartphones og tablets. OL 2012 er etableret, som det helt store eksperiment for sport via internettet, og BBC noterer sig massiv interesse.

Smart TV er ikke den foretrukne måde at se OL 2012 på
Smart TV fejler til det som de er tiltænkt; at se tv-udsendelser via internettet


Mere end 18 millioner unikke besøg er registreret på BBCs OL-hjemmeside, hvor samtlige OL-discipliner kan streames til forskellige enheder, såsom PC, smartphone, tablet og Smart TV. PC (stationær og bærbar) står for mere en 50 % af forbruget, mens smartphones har stået for 33 %. I 8 % af tilfældene har folk streamet OL 2012 til tablets. Kun 3 % har valgt at streame OL 2012 direkte til deres Smart TV – vel og mærke den stueskærm, der er skabt specifikt til at se video over internettet.

OL 2012 streaming
Her ses hvor mange, der har set OL 2012 via henholdsvis BBCs OL-hjemmeside og tv-bokses internetopkobling


Hvad det præcis skyldes, forklares ikke, men det nævnes dog, at 17 millioner har set OL 2012 via BBC Red Button - en form for HbbTV – via deres tv-bokses internetopkobling. Det er klart, at tv-skærmene naturligvis også har adgang til OL 2012 via traditionelle tv-kanaler, men folks fravalg af streamingtjenesterne på deres Smart TV er alligevel bemærkelsesværdigt, idet der via BBCs internetstreaming tilbydes alle OL-discipliner; ikke kun dem der er plads til på tv-kanalerne. Og der er allerede solgt en del Smart TV på det engelske marked.

Den mest sete event via BBCs internetstreaming var Bradley Wiggins sejr.

De traditionelle tv-kanaler, BBC1 og BBC3, er dog stadig de mest populære, hvad angår OL 2012. Her har 45,5 millioner seere set med de første 6 dage. Det er betydeligt flere end de 18 millioner på BBC.co.uk/sport hjemmesiden og 17 millioner på ”BBC Red Button” (HbbTV). Alligevel er det bemærkelsesværdigt, at englænderne allerede i den grad er ved at flytte deres tv-sening over på internettet fremfor traditionelle tv-kanaler.

Se mere statistik på BBCs hjemmeside. DR streamer ligeledes OL til smartphones og tablets via DR NU.Flere nyheder

PS5's første store opdatering åbner for USB-lagring mm.

13 Apr 2021 |

Allente går i luften i dag med tv- og streaming-pakker

13 Apr 2021 |

Google udfaser sin filmbutik på Smart TV

13 Apr 2021 |

Bloomberg: Apple arbejder på kombineret Apple TV-boks & HomePod-højttaler

12 Apr 2021 |

Opdateret: Danske priser på LG 2021 OLED TV - G1, C1, B1 og A1

12 Apr 2021 |

Paramount udskyder sine storfilm yderligere

12 Apr 2021 |