Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonManglende AirPlay på ældre Macs skaber røre - FlatpanelsDK

Manglende AirPlay på ældre Macs skaber røre

27 Jul 2012 | Rasmus Larsen |

Apple lancerede deres nye styresystem Mountain Lion for to dage siden, og millioner har allerede købt og installeret det. Til mange brugeres store overraskelse virker en af de mest lovende funktioner, AirPlay Mirroring, dog ikke på ældre Macs og Macbooks. Det afføder kritik.

AirPlay Mirroring kun på nye Macbooks

Det står der godt nok, hvis man læser det med småt, men AirPlay Mirroring har været en af de mest fremhævede funktioner i det nye Mountain Lion-styresystem, efter at det er blevet en meget populær funktion i Apples iPhone og iPad. Med AirPlay Mirroring kan Mac-brugere trådløst overføre video (og tilhørende lyd) fra deres Mac til tv-skærme, hvor en Apple TV-boks er tilsluttet – det virker dog kun på Macs lanceret efter midten af 2011.

AirPlay Mirroring kommer til Mac
AirPlay Mirroring virker kun på nye Macs


Det har fået mange brugere op i det røde felt, og særligt Apples eget brugerforum er gået i selvsving over den manglende understøttelse. Mange brugere spekulerer i om det er et trick til at sælge nye Macs. Flere brugere har endda krævet pengene tilbage for Mountain Lion.

Årsagen ligger i grafikkortet

Siden Cult of Mac har kigget nærmere på, hvad den manglende understøttelse skyldes. De peger på, at det er en hardware-begrænsning. Kun nyere Macs har H.264-enkodning direkte på grafikkortet. Ny Macs kan med andre ord skabe video-signalet, som er påkrævet, uden at trække massivt på processoren (CPU’en). Det samme er tilfældet for iPad 1 og iPhones før iPhone 4S. De understøtter heller ikke H.264-enkodning direkte på grafikkortet, hvorfor AirPlay Mirroring ikke er aktiveret.

Der findes tredjeparts-løsninger såsom AirParrot, der tillader trådløs overførsel af billedet fra en Mac til tv-skærmen. Disse programmer benytter dog netop CPU’en til at overføre video, og kræver derfor ekstra regnekraft.

Hvad er dine erfaringer med AirPlay Mirroring via en Mac? Fungerer det? Eller hører du til dem der er blevet udeladt?Flere nyheder

HBO Max erkender udfordringer og lover bedre brugeroplevelse, streamingkvalitet

22 Oct 2021 |

Panasonic rykker al TV-produktion fra egen fabrik til partner

22 Oct 2021 |

Ny 'Paranormal Activity' skipper biografen og kommer på Paramount+

22 Oct 2021 |

Dolby Vision 120Hz firmware klar til 2020 LG OLED TV (CX, GX)

21 Oct 2021 |

B&O's Beosound Stage soundbar findes nu også i lysegrå

21 Oct 2021 |

F1 TV app er landet på Apple TV

20 Oct 2021 |