Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple TV-salg overgår Microsoft Xbox 360-salg - FlatpanelsDK

Apple TV-salg overgår Microsoft Xbox 360-salg

25 Jul 2012 | Rasmus Larsen |

I det som mange har døbt ”the battle for the living room” er Apple TV-boksen ved at få fodfæste. I det netop overståede kvartal solgte Apple 1,3 million Apple TV-bokse, hvilket overgår Microsofts salg på 1,1 million af Xbox 360.

Apple TV haler ind på Xbox 360

Som udgangspunkt kan det virke som en sær sammenligning, men amerikanerne er begyndt at fokusere på den næste slagmark, som internettet potentielt kan vende op og ned på; stuen. Microsoft positionerer i stigende grad Xbox 360 som en video- og musikboks, foruden spilegenskaberne. Apple har taget den modsatte tilgang og startet med video og musikdelen, for trinvist at fokusere på spil (via AirPlay) og andet indhold.

Den nye Apple TV med 1080p
Startskærmen på Apple TV-boksen

I det netop afsluttede kvartal solgte Apple 1,3 million Apple TV-bokse, mens Microsoft solgte 1,1 million Xbox 360-konsoller. Microsoft oplevede en markant nedgang i salget, mens Apple oplevede en 170 % stigning i forhold til året før. Set over hele produktets levetid er der dog ingen sammenligning. Xbox 360 står stadig i langt flere stuer, og har naturligvis flere år på bagen, hvorfor salget også falder naturligt. Hvad angår PlayStation 3, der også i stigende grad bliver positioneret som en videomaskine, så overgik salget af denne fortsat både Apple og Microsoft-boksene i kvartalet før, men de seneste kvartalstal er ikke frigivet.

Er Microsoft ved at vinde krigen om din stue?
Microsoft vil gøre Xbox til stuens underholdningsboks

Apples chef, Tim Cook, betegner fortsat Apple TV som en hobby, men siger, at Apple ser stort potentiale i Apple TV-produktet. Der har senest været stille på rygtefronten mht. et Apple fladskærms-tv, men det ligger stadig i kortene, at Apple er ved at forberede et indtog på tv-markedet. Microsoft forventes at lancere en Xbox 720 indenfor få år. Apple TV-boksen bliver opdateret senere på året med iOS 6, der blandt andet tilføjer en AirPlay-funktion, der kan sende lyden fra film og tv-udsendelser trådløst til eksterne højttalere.Flere nyheder

Disney øger indholds-investering til over 200 mia. kroner i 2022

26 Nov 2021 |

Black Friday: Opdateret med Apple Store, Humac, B&O-butikker mm.

26 Nov 2021 |

Parknet hæver priserne på tv-pakker med op til 30 kr/md.

25 Nov 2021 |

DVB klar med første tuner-specifikation til kanaler i 8K UHD

25 Nov 2021 |

Samsungs The Frame ligner et hit og nærmer sig 2 mio. solgte TV

25 Nov 2021 |