Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonRygter om ny, mindre 7,85" iPad tager til - FlatpanelsDK

Rygter om ny, mindre 7,85" iPad tager til

04 Jul 2012 | Rasmus Larsen |

Allerede før Apple lancerede iPad 3 forlød det, at Apple arbejdede på en mindre 7,85-tommer iPad. Det er et rygte, der ikke vil dø. FlatpanelsDK kigger her nærmere på rygtet om den mindre skærm.

Mindre 7,85” iPad på vej?

Den første og anden iPad blev lanceret med en opløsning på 1024x768 pixels. Den seneste firdoblede antallet af pixels og gik op til 2048x1536. Formatet (4:3) og skærmstørrelsen (9,7-tommer) er dog forblevet uændret gennem hele perioden. Det kan muligvis ændre sig senere på året.

Er
Er Apple på vej med en iPad Mini?

Rygtet om en mindre iPad har floreret i noget tid, og i går gentog Bloomberg rygtet ved at sige, at den mindre iPad kommer i slutningen af 2012. I rygtestrømmen er der ét element, som gentages stort set hver gang; en skærm på 7,85-tommer, baseret på IPS LCD-teknologi og med en opløsning på 1024x768 pixels. Og netop de tre elementer vil give god mening i forhold til tidligere iPad-versioner. Opløsningen er præcis den samme som på iPad 1 og 2 og halvdelen af iPad 3. Dermed kan apps køre uden problemer og uden krav om ændringer fra app-udviklerne. Den mindre skærm skal efter sigende være 7,85-tommer, hvilket svarer til en diagonal på cirka 20 centimeter. Sammenlignet med den nuværende iPad, så svarer det nogenlunde til afstanden fra øvre, venstre hjørne ned til bunden af sidste række af apps på startskærmen (når iPad’en ligger på den aflange side). Her i artiklen ser du også omtrentlige billeder af størrelsen.

Er
Er Apple på vej med en iPad Mini?

Men hvis rygterne er sande, hvordan vil skærmen så opleves? Den vil opleves som en mellemting imellem iPad 2 og iPad 3. Formatet er præcis det samme (4:3) og efter sigende bliver der tale om en IPS-skærm; altså samme farve, kontrast og responstid-egenskaber. Pixeltætheden på skærmen – eller detaljegraden om man – vil være 163 ppi og vil således være bedre end på iPad 1 og 2 (der har en pixeltæthed på 132 ppi), men ikke på højde med iPad 3 (der har en pixeltæthed på 264 ppi). Den vil således ikke kunne falde under Apples Retina-kategori.

Er det plausibelt?

Vi har nu nogle tal på bordet, så derfor er det naturligvis interessant at se på om det overhovedet er muligt. Vi hører fra vores kilder, at der er flere skærmproducenter med i kapløbet om produktionen, herunder LG, Sharp og AU Optronics. Overraskende nok har Samsung ikke været nævnt, men det behøver ikke nødvendigvis at udelukke dem. Såfremt det er IPS-teknologien, som skal benyttes, vil LG uden tvivl være blandt producenterne, da de ejer IPS-teknologien. Den kan dog også produceres under licens på andre fabrikker og lige nu tegner der sig et billede af en delt produktion, hvor Sharp får en større rolle end hidtil – men det er naturligvis usikkert, da virksomhederne ikke selv afslører sådanne detaljer. Selve skærmen er ikke at finde i LGs skærmkatalog, men det er skærmene i de nuværende iPad og iPhone-produkter heller ikke, så det siger ikke så meget.

Er
Er Apple på vej med en iPad Mini?

Mht. de rent teknologiske aspekter, så er der ingen udfordringer i at producere en tablet med en IPS-skærm, som byder på disse egenskaber. Til sammenligning er den nye Google Nexus 7 baseret på nogenlunde samme type skærm. Det vigtigste spørgsmål må næsten være; hvad skal en mindre iPad bringe til bordet, som den nuværende ikke allerede byder på? Pris i sig selv kan næsten ikke være en afgørende faktor. I krogene tales der om, at den skal positioneres mod andre segmenter; i særdeleshed spil-segmentet og skole-segmentet. Det forlyder også, at den er en brik i Apples planer om at lancere et fladskærms-tv; en slags fjernbetjening/spilcontroller med AirPlay. Hvad tror du? Del din mening i kommentarfeltet.Flere nyheder

Samsung Serif TV

Samsung udvider sin serie af design-TV - The Frame, Serif & Sero

21 Feb 2020 | Rasmus Larsen |
Sony UHD Blu-ray-afspiller

Salg af UHD Blu-ray-afspillere er nedadgående

20 Feb 2020 | Rasmus Larsen |
Stofa-boks

Stofas nye tv-boks ramt af tekniske problemer

20 Feb 2020 | Rasmus Larsen |
Panasonic HZ1000

Danske priser på Panasonic 2020 OLED

19 Feb 2020 | Rasmus Larsen |
Dplay

Discoverys Dplay rykker ind hos Canal Digital og Viasat

19 Feb 2020 | Rasmus Larsen |
Panasonic HZ1000

Panasonic afslører nye HZ1500 & HZ1000 OLED TV med Filmmaker Mode

18 Feb 2020 | Rasmus Larsen |
Panasonic HX940

Panasonic præsenterer 2020 HX940, HX900 & HX800 4K LCD TV

18 Feb 2020 | Rasmus Larsen |
Samsung Q60T

Samsungs mest avancerede "QLED" LCD-teknik nu forbeholdt 8K TV

17 Feb 2020 | Rasmus Larsen |