Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSmart TV bliver til spilkonsoller - FlatpanelsDK

Smart TV bliver til spilkonsoller

21 Jun 2012 | Rasmus Larsen |

Når Smart TV tilsluttes internettet åbner der sig nye muligheder. Allerede nu er Smart TV ved at blive spilkonsoller. Men spillene ligger ikke på tv’et – de ligger ude på internettet og streames til dit Smart TV. Flere producenter er allerede på vej med ”cloud gaming”, og på E3-spilmessen afslørede både Samsung og LG løsninger.

Smart TV bliver til spilkonsoller

Smart TV-producenterne har længe forestillet sig en fremtid med masser af muligheder, men nu bliver der gjort alvor af ønsket om at gøre et Smart TV til en spilkonsol. Det sker ved at flytte processorkræften ud i store datacentre, og streame spillet til Smart TV via internettet.

Samsung og Gaikai
Samsung samarbejder med Gaikai om at gøre deres Smart TV til en spilkonsol


Med en sådan løsning slipper man for at indbygge kraftige processorer og grafikchips i selve tv’et, hvilket kan give besparelser til forbrugerne. Nu er det i stedet hastigheden på internet-forbindelsen, der er afgørende. Og fordi det hele drives via internettet, gør det heller ikke nødvendigvis tv’et dyrere at producere.

Samsung og Gaikai
Samsung samarbejder med Gaikai om at gøre deres Smart TV til en spilkonsol


Samsung har i samarbejde med spilfirmaet Gaikai præsenteret en sådan løsning, og Gaikai er ikke bange for at drømme. De tror på, at de allerstørste spiltitler allerede er på vej. Der er således ikke tale om små ligegyldige spil, men reelle spilkonsol-spil, som også kan købes til PlayStation og Xbox. På de udsendte billeder ses en række spil, herunder også Limbo (ovenfor), som er danskproduceret.

Samsung og Gaikai
Samsung samarbejder med Gaikai om at gøre deres Smart TV til en spilkonsol


Gaikai er allerede et etableret selskab, og gennem deres partnerskab med Samsung, håber de på at kunne få en fod indenfor i Smart TV-verdenen. Løsningen med Samsung er allerede ved at rulle ud som et beta-forsøg i USA, og der lokkes med gratis prøveversioner af spil, så man kan afprøve løsningen før man vælger at betale til den abonnementsplan, som skal sende pengene i kassen. Se Engadget.coms demonstration herunder:


LG også på vej

LG har også lavet et partnerskab med Gaikai, men forestiller sig herudover en lignende løsning med OnLive. Også her leveres alle spil over internettet, så Smart TV’et blot behøver en hurtig adgang til internettet. OnLive har en tilsvarende prøveudgave af spil, der kan spilles gratis i 30 minutter før man vælge at købe.

LG
LG samarbejder – ud over med Gaikai – også med Onlive


Modsat Gaikai, giver OnLive også mulighed for at købe separate spil fremfor at abonnere på en komplet pakke. Og perspektiverne i cloud-gaming er lovende. Udviklingen afspejles ikke mindst i det skridt, som senest musikbranchen tog med streaming af musik, og som filmbranchen er ved at tage nu med streaming af film.

LG
LG samarbejder – ud over med Gaikai – også med Onlive


Panasonic har tilsvarende talt om perspektiverne i cloud-gaming, men har endnu kun et beskedent udvalg af spil. Gaikai og OnLive-løsningerne lader dog ikke til at være eksklusive på Samsung og LGs tv, så mon ikke de kommer bredt ud.

De første forsøg med Gaikai og OnLive ruller ud i USA inden længe. Der kræves et Samsung Smart TV fra 2012 (7000-serie eller højere) eller et LG Google TV (G2). Gaikais løsning på Samsungs Smart TV hedder SCG (Sasmung Cloud Gaming).

- Kilder: Gaikai, Samsung & EngadgetFlere nyheder

Samsung Display starter produktion af 90Hz OLED til laptops

16 Sep 2021 |

2021 TV Shootout: Sony A90J vinder 'King of 4K TV' – LG ZX er 'King of 8K TV'

15 Sep 2021 |

Apple TV+ giver smugkig på efterårets nye serier & film

14 Sep 2021 |

Sonos lancerer Beam (Gen 2) soundbar med Dolby Atmos & eARC

14 Sep 2021 |

DTS-support på vej til Sonos Arc, Playbar, Beam & andre produkter

14 Sep 2021 |