Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonKan Microsoft vinde krigen om stuen? - FlatpanelsDK

Kan Microsoft vinde krigen om stuen?

11 Jun 2012 | Rasmus Larsen |

Google forsøger, Apple forsøger og tv-producenter forsøger med deres Smart TV. Men hvem kommer til at vinde krigen, når vores tv-apparater går ind i internettets tidsalder? Lige nu står Microsoft stærk, og på E3-konferencen tog de endnu et stort skridt.

Krigen om din stue

Der var engang en tid, hvor tv’et kun tjente ét formål; at fungere som tv-skærm. I dag bruger folk deres tv til at vise billeder, spille spil, se film fra skiver eller endda internettet. Vores tv er på vej til at blive en del af det store netværk, som vi kalder internettet; præcis det samme som skete med smartphones for nogle år tilbage.

Er Microsoft ved at vinde krigen om din stue?
Er Microsoft ved at vinde krigen om din stue?


Tv’et skal til at indgå i et økosystem, der potentielt kommunikerer med andre enheder og andre mennesker. Tv’et vil blive brugt til spil, billeder, musik og andet indhold – og det hele kan tilgås via internettet. Det er en trend, som ikke ser ud til at ændre retning. Men hvem kan kombinere alt dette i én samlet løsning?

Lige nu ligner Microsoft et rigtig godt bud. Tv-producenterne roder med ”Smart TV”, men det har indtil videre været skuffende. Google forsøger med Google TV, men har endnu ikke fået vind under sejlene, og Apple forsøger med deres lille Apple TV-boks, som er en moderat succes. Men Microsoft… Microsoft har allerede 40 millioner Xbox Live-brugere. De har solgt mere end 66 millioner Xbox 360-maskiner, og Kinect sælger som cupcakes.

Er Microsoft ved at vinde krigen om din stue?
Microsoft har tilføjet en række nye apps og tjenester på deres Xbox 360


Og hvad så? De fleste tilgange til Smart TV-overgangen er video-elementet; altså film og tv-programmer via internettet? Microsoft synes at tage en anden rute. De tager motorvejen direkte ind i stuen, drevet af spil. Og hvorfor ikke? Spilindustrien er stor, og uden tvivl en af de mest populære app-kategorier på smartphones og tablets i dag. Men skal Xbox 360 så være Microsofts indgang til det næste store marked for økosystemerne? Ja, den skal. Microsoft bruger deres Xbox 360 som byggesten til at skabe en platform, hvorfra de så kan bygge tv-delen.

På den netop afsluttede E3-messe, annoncerede Microsoft eksempelvis 35 nye tv-apps, herunder 24/7 sport fra ESPN, Nickelodeon, NBA-basket og NHL-ishockey (MLB-baseball er der allerede). Det er klart, at det mest er fokuseret mod USA, men flere af tjenesterne findes også i Europe. Herudover annoncerede Microsoft SmartGlass, som forbinder alle dine skærme i stuen. Send f.eks. video fra din telefon til tv-skærmen via Xbox 360 eller brug en tablet som spilcontroller.Lige nu tager Microsoft en utraditionel rute ind i stuen, men det lader til at virke. Tv-producenter kæmper derimod med en kamp mellem to poler. Skal man:
1. Gøre hvad man er bedst til og skabe rene skærmeprodukter, eller
2. Opbygge egne økosystemer til tv.

Sidstnævnte har indtil videre ikke fungeret. Google, Apple og Microsoft synes i steder langt stærkere på dette område baseret på deres erfaring indenfor styresystemer, og lige nu ser Microsoft ud til at have taget føringen i skridtet mod det økosystem, der kan binde stuens enheder sammen. Succesen er naturligvis betinget af mange punkter, men på sigt kunne Microsoft måske åbne for tv-producenter, så de kunne benytte Microsofts tv-styresystem?

De kommende år vil afsløre den virkelige vinder. Måske kan Apple allerede udfordre Microsoft ved aftenens WWDC-konference? Eller kan Google få Google TV i gang? Hvad tror du? Kan Microsoft bygge videre fra Xbox 360 eller betragtes den stadig i alt for høj grad som en traditionel spilkonsol?

Læs også mere om økosystemer til tv og Smart TV i vores Smart TV sektion.Flere nyheder

Samsung Display starter produktion af 90Hz OLED til laptops

16 Sep 2021 |

2021 TV Shootout: Sony A90J vinder 'King of 4K TV' – LG ZX er 'King of 8K TV'

15 Sep 2021 |

Apple TV+ giver smugkig på efterårets nye serier & film

14 Sep 2021 |

Sonos lancerer Beam (Gen 2) soundbar med Dolby Atmos & eARC

14 Sep 2021 |

DTS-support på vej til Sonos Arc, Playbar, Beam & andre produkter

14 Sep 2021 |