Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonKritiserede PenTile-pixels vender tilbage i Galaxy SIII - FlatpanelsDK

Kritiserede PenTile-pixels vender tilbage i Galaxy SIII

04 May 2012 | Rasmus Larsen |

Samsung præsenterede i går deres nye Galaxy SIII med kraftfulde specifikationer, men én ting fangede manges opmærksomhed, og har siden været debatteret heftigt i diskussionsfora: 4.8” AMOLED-skærmen med PenTile-pixels. Med Galaxy SIII vender Samsung tilbage til PenTile-pixels, som de ellers offentligt kritiserede efter lanceringen af Galaxy SII. Men hvad betyder det rent faktisk?

Galaxy SIII med Pentile AMOLED

Samsung vender tilbage til PenTile-teknologi i deres AMOLED-skærme med deres seneste smartphone, Galaxy SIII, for at følge med i pixelræset. Den første Galaxy S smartphone avendte også PenTile pixels, men med Galaxy SII indførte Samsung en ægte RGB AMOLED Plus skærm med RGB-pixels, og kritiserede endda offentligt PenTile.

Samsung Galaxy SIII
Samsung har afsløret den nye Galaxy SIII med en 4.8-tommer HD Super AMOLED skærm med de udskældte PenTile pixels

Nu er Samsung igen tilbage på PenTile, og at dømme efter debatten og kommentarerne på de største amerikanske teknologi-sider, så er det ikke et velkomment tiltag. Incitamentet er selvsagt at følge med i pixelræset, og det kan kun PenTile-metoden gøre muligt på OLED-skærme – hvert fald lige nu. Men PenTile er også en lyssky metode til at øge opløsning, på bekostning af andre faktorer.


Da Samsung lancerede Galaxy SII kritiserede de offentliggigt PenTile-metoden

Vi behandlede PenTile kontra RGB emnet i en tidligere artikel, som affødte en del debat, men argumenterne er stadig sande. PenTile-teknologien i den nye Galaxy SIII er den såkaldte RGBG (rød, grøn, blå, grøn); en metode, hvor de små subpixels ”deles” i de større pixels, hvilket betyder, at skærmen kun bruger totredjedele subpixels sammenlignet med "ægte" RGB-skærme.


Samsung anvendte PenTile i Galaxy S og gik til RGB in SII. PenTile er nu tilbage i Galaxy SIII, Kilde: Engadget.com

Ulemperne ved PenTile er almindeligt anerkendt som sløret tekst ved farvekombinationer (mest mærkbart ved mættet rød) og farvefejl i kanterne af objekter i billeder med høj kontrast. Disse fejl er ikke synlige altid, men det er et af de tilfælde, hvor det er svært at se bort fra, når man først spotter det. PenTile-metoden medfører også, at farver forvrænges fra en vinkel. Ulemperne bliver mindre fremtrædende, når opløsningen bevæger sig opad og med sine 1280x720 pixels (for mere omkring pixeldebatten se Nexus-artiklen), så skulle Samsung have reduceret de mest synlige effekter, men argumentet er stadig gyldigt. Samsung tog afstand fra PenTile da de lancerede Galaxy SII, men det lader til, at de har vendt omkring på en tallerken uden nogen teknologiske gennembrud i ryggen, hvilket kan virke selvmodsigende. I sidste ende handler det nok primært om markedsføring fremfor integritet. Vi havde håbet på at se en ægte Super AMOLED ”Plus” skærm med RGB-pixels i Galaxy SIII, men desværre udeblev den i år. - Yderligere læsning: Engadget

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |