Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonB&O BeoPlay V1 - indtryk - FlatpanelsDK

B&O BeoPlay V1 - indtryk

03 May 2012 | Rasmus Larsen |

Bang & Olufsen præsenterede i går deres nye BeoPlay V1 fladskærmskoncept, der skal appellere til masserne med sit lavere prispunkt og det fleksible design. FlatpanelsDK var med ved verdenspremieren og vi bringer her vores første indtryk og en masse billeder.

Torben Rasmussen har bidraget med billeder til denne artikel

B&O BeoPlay V1 - indtryk

Bang & Olufsen præsenterede i går ved et arrangement et række nye produkter, heriblandt BeoPlay V1 fladskærmen, BeoPlay A8 højttaleren med AirPlay samt BeoPlay A3 iPad-højttaleren. Vi fokuserer i denne artikel udelukkende på BeoPlay V1.

B&O BeoPlay V1
B&Os nye BeoPlay V1


Med det nye fladskærmskoncept vil Bang & Olufsen prøve at ramme bredere og ramme andre målgrupper. BeoPlay V1 er først og fremmest fleksibelt. Det kommer i sort- eller hvidmalet metal, og med en række placeringsmuligheder.

B&O BeoPlay V1
B&Os nye BeoPlay V1


Materialevalget er en unik detalje, som vi kun kan hylde, efter at have testet utallige fladskærms-Tv med billige plastikrammer gennem tiden. Samlingerne til de forskelige beslag er synlige i top og bund, hvilket er et bevidst valg fra designerens side for at give Tv’et et mere råt udseende, men de er alligevel elegant integreret.

B&O BeoPlay V1
B&Os nye BeoPlay V1


Loftophænget benytter wires, der kan justeres i både højde og hældning, mens gulvstanden gør det muligt at placere Tv’et direkte på gulvet uden behov for et Tv-bord. B&O også har skabt et nyt vægophæng, der lader brugeren svinge BeoPlay V1 ud i en vinkel på op til 180 grader. Endelig er der bordstativet, som løfter Tv’et cirka 20 cm over bordpladen.

B&O BeoPlay V1
B&Os nye BeoPlay V1


På bagsiden af Tv’et fandt vi en række tilslutningsmuligheder. B&O vil gerne have BeoPlay V1 til at tale sammen med andre enheder, så derfor er der hele 5 HDMI-indgange. Måske endnu mere interessant, har B&O valgt at knytte endnu tættere bånd til Apple, og har indbygget et rum, hvori en Apple TV-boks kan gemmes elegant af vejen. Det bringer os videre til næste punkt; fjernstyring.

B&O BeoPlay V1
B&Os nye BeoPlay V1


Bang & Olufsen har altid prioriteret simpel styring af hjemmet, og nu bliver det nemmere. BeoPlay V1 tilslutter sig automatisk til B&Os database af PUC-koder til fjernbetjeningen, og kan relativt nemt opsættes til at styre næsten alle velkendte enheder. Første gang en – eksempelvis - Apple TV-boks tilsluttes, registrerer Tv’et automatisk den nye enhed, og tilbyder at styre den via B&Os fjernbetjening. Der skal blot navigeres ind på ”Apple” og ”Apple TV” via skærmen, og derefter husker Tv’et styringen fremover. Man kan samtidig vælge om enheden skal tænde og slukke sammen med Tv’et eller om den skal forblive i stand-by.

B&O BeoPlay V1
B&Os nye BeoPlay V1


B&O har samtidig udviklet en ny medieafspiller, der skal bringe interaktionen med hjemmets andre enheder i spil. Medieafspilleren håndterer musik, billeder og video, og kan afspille medieindhold fra eksempelvis en PC, Mac, en netværksharddisk, tablet eller smartphone på netværket. Enheder registreres automatisk, og herefter kan man kigge sig omkring i sine mediearkiver, ligesom det kendes på andre enheder med DLNA.

B&O BeoPlay V1
B&Os nye BeoPlay V1


BeoPlay V1 kan også afspille indhold fra to medieservere samtidig, så musikken hentes fra f.eks. en BeoSound 5, mens billederne til billedslideshowet hentes fra en iPad. Alle mediefunktionerne kræver naturligvis en tilslutning til hjemmenetværket. Det klares enten via en kablet løsning eller WiFi, som B&O har inkluderet en antenne til.

B&O BeoPlay V1
B&Os nye BeoPlay V1


Billedkvaliteten på Tv’et er altid svært at vurdere på præsentationer, så vi vil vente med at fortælle så meget. Rent teknisk baserer BeoPlay V1 sig dog på et LCD-panel med kant LED-bagbelysning, ligesom størstedelen af andre nyere Tv i dag. Der er også indbygget 100 Hz, en automatisk lyssensor, og et højglansfilter på med anti-refleksiv overflade.

En anden interessant detalje er den nye filmprofil, som B&O har rettet mod 65K-standarden for korrekt billedgengivelse. Tilsvarende findes en spil-profil, hvor forsinkelsen på signalet er holdt til et minimum. B&O har også integreret deres karakteristiske elektroniske gardiner, der trækkes fra, når Tv’et tændes.

B&O BeoPlay V1
B&Os nye BeoPlay V1


Når det kommer til lyd, så har vi lidt mere konkret at berette om. Lyden fik vi demonstreret i et helt lydløst rum, og højttalerne slår nemt stort set alt andet, der integreres i fladskærme i dag. Der er naturligvis ikke tale om rigtig BeoLab-højttalerlyd, men for et fladt Tv, så får B&O overraskende meget dybde med. Højttalerne kan nemt levere musikken til et lille selskab, og leverer rigtig fin Tv-lyd.

B&O BeoPlay V1
B&Os nye BeoPlay A3 højttaler til iPad


40-tommeren har lidt mere kapable højttalere end sin lillebror i 32-tommer, men B&Os flade basport bidrager i begge modeller. Ønskes der endnu mere, kan BeoPlay V1 naturligvis også tilsluttes BeoLab-højttalere. Det sker via den indbyggede 5.1 surroundforstærker og ethernet-kabler, der kan omdannes til B&Os PowerLink. Der kan laves en række opsætninger; blandt andet hvor Tv’ets højttaler fungerer som center.

BeoPlay V1 findes i 32 og 40 tommer i enten sort eller hvid. Vejledende udsalgspriser er fra DKK 17.999 (inklusiv gulvstand og Beo4 fjernbetjening) for 32” og fra DKK 21.999 for 40” (inklusiv gulvstand og Beo4 fjernbetjening).

Læs også vores introduktionsartikel af B&O BeoPlay V1 her.Flere nyheder

Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

07 May 2021 |

Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

07 May 2021 |

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |

Loewe gør comeback i Norden

06 May 2021 |

Netflix's første danske film, 'Kærlighed for voksne', kommer også på TV 2

06 May 2021 |